magyarfutball.hu

MAFC - Budapesti AK 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 17. forduló
játékvezető : Sebők Ármin

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.28, 20:12 (szerk.: 2022.03.01, 10:34)
    BAK - MAFC (0:0)

    Üllői-uti pálya
    Bíró: Sebök Á.

    A két csapat küzdelme még néhány hét előtt elkeseredett harcot produkált volna. Azóta azonban a BAK biztosí­totta az I. osztályban való bennmara­dását s most már nem nagyon eről­tette meg magát. A MAFC ellenben teljes ambícióval, lelkesen ment a küz­delembe, ami azután egy drága pontot eredményezett megérdemelten a csa­patnak, sőt a játék képe alapján nem lett volna meglepetés, ha a győzelmet is megszerezte volna.

    A kánikulai melegben mindkét csa­pat tartalékkal állt fel. A BAK-ból Erbstein, a MAFC-ból Egri, Teuffel hiányozott. Míg azonban a BAK-ban Károly személyében kitűnő centerhalf helyettesített, addig a MAFC csatársora erősen érezte az említettek hiá­nyát. Pótlásukra Biró Gyula rukkolt előre centercsatárnak, mig jobb halfot Jünker játszott. A csere kitünően be­vált, mert Jünker okosan és szépen passzolt és elég jól szerelt, mig Biró nagyszerűen irányítottá a csatársort. Igen gyenge volt azonban a Teuffelt helyettesítő Klein.

    Á játék nagyobb részében a MAFC volt a támadó fél, amely különösen Reik révén vezetett veszélyes támadá­sokat. Sajnos, őt Gaug nem támogatta eléggé. Az egykor oly jeles csatár most tul lassu, önző és nem mer a kapura lőni. Határozatlan Gyuricskó balszélső is. Kitűnő volt ellenben a MAFC védelme, különösen Stern, Smóling dr. és Müller centerhalf.

    A BAK szépen, de tul kényelmesen játszott, s igy nem is lehetett eredmémenyes. Néhány jó helyzetben a balszerencse kísérte lövéseit. Áll ez külö­nösen Takácsra, aki kétszer pár lépés­ről hibázott. Megbénította a csatársort az is, hogv csaknem egy félidőt a megsérült Tóth nélkül — akit Engl helyettesített — játszott le. A csapat legjobb embere Müller volt, de kielé­gítően játszott Károly, Fodor és Szendrő is.

    A játék végig hullámzó és nívós volt. Az I. félidőben a BAK-nak is, a MAFC-nak is néhány jó gólhelyzete volt. A II. íélidóbcn a MAFC kétszer jutott Fodor hlbázása folytán jó hely­zetbe, de szerencse nem kísérte a lövésben. A BAK 10 emberrel is sok­szor támadott, de ebben a félidőben már nem jutott olyan jó alkalmakhoz, mint a mérkőzés első részében.

    Sporthirlap, 1920. május 3.