magyarfutball.hu

MTK - Nemzeti SC 4 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 16. forduló
játékvezető : Ujváry Ödön
nézőszámok:
  1. nela: 4.000
  2. Sporthírlap: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.19, 19:51
    Az MTK uj kapusa. Kropacsek átigazolás kérelme komoly gondot okozott a testgyakorlók­nak. Nem tudták, hogy ki legyen a tavaszi szezonban a csapat kapusa. Most azután meg­oldást nyert a nehéz probléma, oly módon, hogy a Kolozsvári Egyetemi AC kitűnő kapusa, Welsser József, állandó tartózkodásra Budapestre költö­zött s átigazoltatta magát az MTK-ba. Welser kijár a tréningekre és kitűnő formát mutat.


    Sporthirlap, 1920 február 5.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.02.19, 19:43 (szerk.: 2022.02.20, 11:01)
    MTK — NSC 4:0 (2:0)

    Hungária-uti pálya, 5000 néző
    Bíró: Ujvári Ödön

    Az NSC mult szezonvégi nagy formája után már-már az MTK felett elérendő győzelemről ál­modoztak a Központi kávéház környékén tippelő fanatikus „nemzetiÍ" hívók, mikor az MTK máris top-kondicióban levő csapata egyszerűen legalop­pozta a nemzetiek legénységét.

    Az MTK, mint azt már tréningmeccsei sejtetni engedték, külön klasszist jelent majd az uj sze­zonban is s ha csatársora önmagára talál, mitsem fog veszteni régi nagyságából. Kapujában a Kolozsvárról felkerült Weiser személyében uj erő állott, akinek játékáról ezuttal nem mondhatunk még végleges kritikát, mert nem volt komoly vé­deni valója. A két hátvéd, Feldmann és Mandl, nagy formában, hibátlanul dolgozott. A fedezetsorban Nyul középfedezet volt a legjobb; ugy labdaadogatása: mint helyezkedése kiállotta a leg­szigorubb kritikát A fiatal Nadler biztató erőnek bizonyult: gólja remekszép gól volt. Kertész III., mint balhalf a félelmetes nirü NSC-jobbszárnylefogásával végzett dicscretremóUó munkát. A csa­társor a mögöttük játszó csapat részekkel ellentét­ben meglehetősen kényelmesen, puhán dolgozott s hogy ennek ellenére is három gólt rugott, az csak klasszisát dicséri. A két szárny közűt a Schlosser—Nagy baloldali volt a jobbik, bár nem a legjobb. Molnárt meglehetősen elhanyagolták s Braun sem állott feladata magaslatán. Orth nagy klasszisa két mesteri gólban jutott kifejezésre.

    Az NSC csapata egyelőre azt a benyomást kel­tette, hogy még nem kész. A védelem máris jól működött, ellenben a mumusként emlegetett csa­társor vérszegény játékot produkált. Még Künstler és Spitz, a crackek sem produkáltak semmit. Tímár szív és odaadás nélkül játszott, Bellágh még nem ütí meg a csapat klasszisát, míg Zsírost, aki ma a csatársor legértékesebb tagja volt, foly­ton ide oda dobálták, ugy, hogy nem fejthette ki ö sem teljes tudását. A fedezetsorban Ruck és Killermann elfogadhatót produkált; Szegedy gyen­gén játszott. A hátvédek közül Hesser kiváló volt, mig Szendrö rutinjával érvényesült. Gallovits a gólokért nem okolható.

    A gólokat az első félidőben Orth és Braun, amásodikban Nadler és Orth lőtték.[/quote
    Sporthirlap, 1920. február 16.