magyarfutball.hu

III. Kerület - MTK 1 : 2 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 13. forduló
játékvezető : Fiedler Konrád
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.17, 19:08 (szerk.: 2022.02.18, 09:53)
    MTK - III. ker. TVE 2:1 (0:0)

    Határ-utcai pálya, 2000 néző
    Biró: Fiedler Konrád

    Győzött az MTK, de mai győzelmét inkább a szerencsének, de, még inkább a Vivók kapusának, és semmi esetre sem tudásbeli felsöbbségének köszönhette. A játék képe két egyenlő erejű ellenfél küzdelmét mutatta, amelyben a Vivók csapata lel­kes játékával, míg az MTK inkább nagyobb rutin­jával tűnt ki. A játékon erősen érezhető volt a szezon végének közeledte. Az MTK minden stílus nélkül, helyenkint kapkodva, idegesen dolgozott. Egyedül Orth játéka hatott üdítő oázisként az MTK játékosok silány teljesítménye között. A második félidőben azonban, teljesen magára lévén hagyatva, ő is visszaesett. Kropacsek kifogástalanul látta el feladatát. A hátvédek közül ma is Mandl volt a biztosabb, mig Feldmann ismét a tizenegyes el- követésében szerzett érdemeket. A mezőny legjobb embere a középfedezetet játszó Orth volt, de partnerei nem támogatták kellőképen. Mind­amellett ugy a halfsornak, mint a csatársornak, amely ott játszott, egyike a leghasznosabb tagja volt. Vágónak kevés jó, de annál több durva momentuma volt. A csatársor még csak árnyéka sem volt a kék-fehérek régi támadósorának és Winkler hiánya is erősen érez­hető volt. Emiatt azután Braun játszott középcsatárt. mig a jobbszélre Tauszig került, aki gyors lefutásait nem tudta kellőkép befejezni. Molnár fejlődésképes játékosnak ígérkezik, de még nem üti meg az elsőosztályu nívót. Braun teljesen megfelelt a játékához fűzött várakozásnak, sokkal fürgébben mozgott uj helyén, mint Winkler. Schlosser a szokott formáját játszotta ki. Nagy az első félidő 23. percében megsérült, kiállt és ettől kezdve az MTK tíz emberrel folytatta a küzdelmet. A Vi­vók kapusa, Garai, betegen játszotta végig a mér­kőzést, a második gólt feltétlenül védhette volna. Harrer erélyes és biztos hátvéd volt, Huszár méltó partnerének bizonyult. Az allround Stark játszott középfedezetet — rosszul, Totis és Breuer I- nagy igyekezettel támogatták. A csatársorban kevés egészséges akciót láttunk, különben a meccs más eredménnyel végződhetett volna. Breuer II. agilis center volt. A balszárny gyengébb játékot mutatott.

    MTK kezd és azonnal támadólag lép fel: Braun, egy szabadrugásból lőtt labdát fejjel a kapu mellé. A Tauszig által beadott labdával Molnár kiugrik a védelemből, de a kapu fölé lő. A 10. percben Taussig szabadon, állva nagy tűzzel fut a labdára, de kitünö helyzetből hibáz. Braun szépen helye­zett labdája után a 22. percben Nagy és Harrer összecsapnak. Nagy sérülten kénytelen elhagyni a játékteret. A 25. percben a Vivók szabadrugása jut a kapu mellé. A 27. és 28. percben kornert rug az MTK. A 3O. percben Hönich vezet veszé­lyes támadást, a 33. percben Orth lövése jut a kapu mellé, majd a 35. percben Orth lő egy sza­badrugást a kapu fölé. Változó játékkal telik el a félidő.

    Szünet után. Hönich támadása vezeti be a játé­kot, majd Orth Braun összjátékából Orth lő a kapu mellé. A 13. percben Schlosszer Orth táma­dásából Braun lő a kapu mellé. A 15. percben Schlosszer által beadott labdából Bran feltűnő off-síde gólt lő. A Vivók csapata élénken tiltakozik a gól megadása ellen, a játék percekig szünetel és a Vivó játékosok csupán intézőjük felszóíitására folytatták a játékot.

    A 22. percben Vivók vezetnek támadást, Breuer II szökteti Schwarcot, akit Feldmann ismét elgán­csol. A megítélt tizenegyesből Szabó kiegyenlít. A 25. percben Braun lőtt a kapu mellé, mig a 28. percben. Schiosszer vezetett szép támadást. A 29. és 30. percben az MTK kornerei veszélyes helyze­teket teremtettek. A 36. percben Braun jó helyzet­ből hibáz, A 37. és 38. percben ujabb MTK kornerek következnek. A 39. percben Braun messziről lőtt ívelt labdája, a kapus elnézése folytán a győztes gólt eredményezte. Az utolsó percekben Kropacsek megsérül és társai viszik ki a pályáról.

    Sporthirlap, 1919. december 8.