magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Vasas 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 13. forduló
játékvezető : Schubert Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.13, 23:33 (szerk.: 2022.02.14, 11:35)
    NSC — Vas- és fémmunkások SC 0:0

    Üllői-uti pálya, 2 000 néző
    Bíró; Schubert M. Ferenc
    (Szombat.)

    A napok óta tartó esőzéstől felázott mély és sí­kos talajon minden várakozást felülmulóan érde­kes, nívós és tetszetős játék keretében vívta meg a két csapat mai bajnoki mérkőzését, mely a mu­tatott formákat híven visszatükröztetve, eldöntet­len eredménnyel végződött.

    A mérkőzésnek, legutóbbi nagy gólarányu győ­zelmei után, a nemzetiek csapata volt a favoritja s a játék első 20 perce valóban az NSC győzel­mét tette valószínűvé, különösen amikor Schuberth biró kissé elhamarkodva, egy egyszerű rempliért tizenegyest ítélt a vasasok ellen, amelyet azonban Nyerges jól fogott. A tizenegyes sikeres kiparirozása lelket öntött a vasas csapatba, mely ezuttal végre kijátszotta a legjobb formáját.

    A játék mindvégig hullámzó, változatos lefo­lyásu volt, hol az egyik, hol a másik kapu volt veszélyben, a csatárok gyakran lőttek is kapura, s a kapusok s az előttük játszó védők minden­kor résen voltak.

    Az NSC kapujában Gallovics meglepő bizton­sággal dolgozott. Kitűnően sikerült Szendrő rep- rize, aki hosszu esztendők után ismét megjelent az aktív footballisták között, s mint az NSC- balhátvédje, a régi intelligens és nagy tudásu védő­játékosnak bizonyult Megfelelő partnere volt Hesser. A fedezetsorban KiJlermann játéka tetszett A csatársor legjobb embere ezúttal is Künstler volt. A Timár—-Horváth—Spitz belső trió a nehéz talajon a mezőnyben szépen kombinált, csak a kapu előtt nem tudott megbirkózni a talajviszo­nyokkal. A balszélső Zsíros, mig le nem rúgták, jól funkcionált.

    A vasasok hosszas kísérletezés után — ugy lát­szik — megtalálták végre azt az összeállítást, a mellyel hátralévő mérkőzéseiket a siker reményé­ben játszhatják le. Nyerges biztos fogásu kapuvédnek bizonyult. Zatykó és Stengl labdabiztos, jó rugásu hátvédek voltak. A fedezetsorból hiány­zott a Pozsonyba költözött Bánás, akit jól helyet­tesített Reiner. Ismét játszott Weisz, elfogad­hatóan. Jól mozgott Gottlieb is. A csatársorban, a Pálfy—Jellinek jobbszárny volt a jobbik, mig Rákosy a centerben a régi jó kvalitású játékosnak mutatkozott, aki körültekintéssel és intelligenciával irányította a támadásokat.

    Sporthirlap, 1919. november 10.