magyarfutball.hu

UTE - MAFC 5 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 11. forduló
játékvezető : Szüsz Hugó
nézőszámok:
  1. Pesti Napló: 500
  2. Sporthírlap: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.15, 20:01 (szerk.: 2022.02.16, 10:26)
    UTE - MAFC 5:0 (2:0)

    Népszigeti pálya, 1000 néző
    Bíró: Szüsz Hugó

    Az UTE Milosovics, a MAFC pedig Ernst helyén tartalékkal állott fel erre a találkozásra, mely vá­ratlanul az ujpesti csapat nagyobb győzelmét hozta meg a vártnál.

    A nagyarányu győzelemben elsősorban az UTE halfsora részes, mely régen látott lelkesedéssel és agilitással dolgozott s egyformán ott volt a véde­lemben és a támadásban. Különösen elemében volt Király. A halfsor megértő támogatásával a csatársor is sikeresebben dolgozott, mint máskor. Kapu előtt azonban most is nagyon ideges volt az öt csatár s ezért a gólok sem igen voltak kom­binációs játék eredményei. A védelem pompásan és hiba nélkül dolgozott s emellett példásan fair is volt.

    A MAFC az I.félidőben egyenrangu ellenfél volt; a II. félidőben azonban teljesen védekezésre szorítkozott. Végleg megbénította a MAFC táma­dást Gaug megsérülése, a kinek a keze kificamo­dott egy összefutásnál. A játék jellegéhez képest a védelem volt e csapat jobbik részé; különösen Kosár és Müller, ellenben Ginzery és Kovács sok szép akciójuk mellett sokat is hibáztak. Ginzery néhány gólt védhetett volna. A csatársorban Egry és Gaug volt a legjobb két ember, de az UTE védelmével szemben nem boldogultak.

    A mérkőzés elején a MAFC a támadó fél, lövései azonban többnyire a kapu mellett mennek el. Az UTE ritkábban, de eredményesebben támad. Az első gólt Kósa kiszökése eredményezi, akinek véd­hető labdáját Ginzery elnézi. A második gól a kissé offsiden álló Priboj kiszökéséből ered.

    A ÍI. félidő 20. percéig MAFC tartja magát, de amikor Schaller a harmadik gólt belövi, teljesen visszaesik és védekezésre szorítkozik. A védekezés hevében a jobbszélsö centerét a kifutó Ginzery helyén álló Kosár saját kapujába fejeli. Az ötödik gólt ismét Schaller lövi. A félidő végén a MAFC egy utolsó támadást vezet, de eredménytelenül.

    Sporthirlap, 1919. december 11.