magyarfutball.hu

ÚTSE - MTK 0 : 6 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 11. forduló
játékvezető : Weisz Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 800
  2. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.16, 20:46 (szerk.: 2022.02.17, 13:05)
    MTK - UTSE 6:0 (3:0)

    Népsziget pálya, 800 néző
    Bíró: Weisz Ferencz

    A szombatra kitűzött MAFC—UTE mérkőzést a pálya használhatatlansága miatt nem lehetett meg­tartani, a pálya vezetősége azonban rendbe hozta a pályát mára, annyira a mennyire ugy, hogy a biró alkalmasnak találta bajnoki mérkőzés lejátszására. A nyirkos levegő és a havas-sáros pálya és nézőtér rendkívül kellemetlenné tette a szabadban való tartózkodást Az UTSE a mult heti FTC elleni eredménytől felbátorítva nagyon bizakodott abban, hogy a bajnokcsapattal szemben is kellő ellenállást tud majd kifejteni. Bizalmát még fokozta az is, hogy komplett első csapatával állt ki a porondra, mig az MTK halfsora Kertész II. távolmaradásával meggyengült. A játék folyamán azonban bebizonyosodott, hogy az ujpesti csapat nagyon is távol áll még tőle, hogy az MTK-nak komoly ellenfele lehessen.

    A játék első pillanataiban láthatóan tüzes ambíció fokozta az ujpestiek játékkedvét, mindenáron a támadó szerepébe akarták magukat beleélni, de hamarosan rájöttek, hogy érzékenyebb vereségtől csak okszerű védelmi játék mentheti meg őket. Dicséretükre szól, hogy e vé­delmi szisztéma mellett a bár ritkábban kínálkozó alkalmakat nem szalasztották el, hogy ők is meg­közelítsek az MTK hálóját. Sőt kétszer is volt rá eset, hogy csak a legnagyobb szerencse óvta meg az MTK kapuját a góltól. AZ MTK-ból hiányzott Kertész II., akit Nyul helyettesített, Nyul helyén viszont Vágó játszott. A centercsatár he­lyét ismét Winkler foglalta el, jobbösszekötőbe Molnár II. került. A kékfehérek csapata csak ne­hezen tudott a talajviszonyokba beletörődni, külö­nösen a két hátvéd, akik csak nagyon rövid rugá­sokkal dolgoztak. Orth is kissé kényelmesen dol­gozott az első husz percben, talán inkább csak azért, mert a lelkesen dolgozó két szélső half tul- sokszor huzódott a játéktér közepe felé. A csatár­sor nélkülözte a szokott egységességét. Összjátékkal csak a balszárny dolgozott. Braun messze el­maradt szokott formájától. Winkler és a különben nagyon ügyesen mozgó Molnár II. összjátékát erősen megzavarta az ellenfél fáradhatatlan vé­delme, külünösen Lisszák I. bátor és hasznos közbelépése. Ha mégis oly sok gól esett, ez inkább a rutinirozott csatárok egyéni akcióinak tudandó be. A 20 p.-ben éri el az MTK Nagy József hosszu, szép lövésével az első gólt. Nyomon követi ezt Braun beadásából a Schlosszer által kapásból lőtt második gól. A 32 p.-ben Miskovszky kapus Schlosszerrel összefut, a szabadon maradt labdát Winkler továbbítja a kapuba.

    A második félidő 16 p.-ben Orth megsérül. Ezt az alkalmat az UTSE nagyon ügyesen a maga javára akarja kihasználni, erős támadásba kezd, Szabó azonban biztos gólt hibáz. Utána kornert ér el, de ez is kihasználatlan marad. Még Orth vissza­térése előtt Braun beadásából Winkler lövi a ne­gyedik gólt, ugyancsak ő fejeli be az ötödiket és a 43 p.-ben lövi Winkler a hatodikat.

    Sporthirlap, 1919. november 24.