magyarfutball.hu

Budapesti TC - III. Kerület 1 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 11. forduló
játékvezető : Szüsz Béla
nézőszámok:
  1. nela: 1.500
  2. Sporthírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.16, 21:03 (szerk.: 2022.02.17, 13:09)
    BTC - III. ker. TVE 1:1 (1:0)

    Hungária-uti pálya, 2500 néző
    Biró; Szüsz Béla

    Á két csapat küzdelme nívósnak és élvezetes­nek indult, a második félidőben azonban midőn mindkét csapat fáradtan visszaesett, teljesen el­romlott a nivó, mert a játékosok durvaságokkal igyekeztek a hiányzó tudást pótolni. A játéknak igy tehát csupán az első része nyujtott élvezhetőt. Az eredmény híven fejezi ki a két csapat erő­viszonyát, bár a Vivók csapata könnyen a mér­kőzés győztese is lehetett volna. A rendszeres játékot nagyon megnehezítette a csuszós, mély talaju pálya, amelyen különösen a védelmek mo­zogtak időnként rendkivül bizonytalanul. A BTC kapujában Stier nem mutatott valami különöseb­bet, de annál jobb volt Gruber, aki biztos felsza­badító rugásaival számos kritikus helyzetben men­tett. A fedezetek közül Németh játéka magaslott ki. Rauchmaul már kiöregedett az első csapatból. A csatársorban Dobónak nagy hibája, hogy sok­kal tovább tartja magánál a labdát, amint arra szükség volna. Kelementől néhány ügyes akciót láttunk, mig Kollár a balszélső helyén gyakran vezetett tetszetős támadásokat. A Vivók kapujában Garainak nem akadt sok dolga, a kapott gólt nem védhette. A hátvédek közül ezuttal Harrer volt a jobbik, Huszár II-nek gyenge napja volt. Hőnich I. mint középfedezet, igen hasznosan dolgozott és Totis eléggé jól támogatta munkájában. A csatár­sor és egyben a csapat legjobb embere Breuer II. volt, aki rendszeresebb játékkal rövidesen legjobb csatáraink sorába emelkedhetík. Hőnich II. jobb­szélsőnek gyorsasága nem párosult megfelelő tu­dással, mig a jó technikáju Szabó Jenőnek a lassuság az Achilles sarka. A balszárny inkább staffagenak nevezhető, mert képtelennek bizonyult egy jó akcióra.

    A játék elején a Vívók vannak fölényben, Hőnich és Szabó támadásai azonban a középen nem találtak kellő folytatásra. A 15. percben Szabó passzából Breuer II. szép játékkal kicse­lezi a védelmet és a hátvédek közül kiugorva, tizenhat méterről magas lövéssel a kapu sarkába remek gólt lő. Az eredmény felvillanyozva a BTC csapatát, lelkes támadásokba fog. A 30. percben Dobó beadását Huszár elhibázza és a befutó Kollár félmagas lövéssel, tiz méterről, védhetetlenül kiegyenlít. A félidő további részében válto­zatos játék folyik.

    Szünet után a Vivók némi fölénybe kerülnek, de azt az eredményben nem tudják kifejezésre juttatni. Mindkét csapat sokat protestál, idegeske­dik és durvaságokkal fűszerezi játékát. A 30. percben a biró Kanyaureket kiállítja.

    Sporthirlap, 1919. november 24.