magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - MAFC 0 : 2 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 10. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 500
  2. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.14, 19:34 (szerk.: 2022.02.15, 12:33)
    MAFC — TTC 2:0 (1:0)

    Hungária ut, 500 néző
    Biró: Biró Sándor

    Lelkes, de egyben tulhangos közönség szemlélte végig a sportszempontból nem fontos, de az egye­sületi érdekeltekre nézve annál életbevágóbb baj­noki mérkőzést. A mult hetinél jóval lazább talaj a legjobb elsőosztályu csapatok erejét is erős pró­bára tette volna. A pálya legnagyobb része víz és sár alatt állott. Ahol a labda leesett, ott mozdu­latlanul egy helyben is maradt. Ilyen körülmé­nyek között a játék nívója mindkét részről nagyon kezdetleges volt, annál is inkább, mert a pályán való nehéz mozgás hamarosan kifulasztotta a já­tékosokat.

    Az első félidő a TTC fölényének jegyé­ben folyt le. Az erős hátszéltől támogatva a tá­madások nagyobb részét a TTC vezette és ha Procenko nem viszi tulzásba a felesleges driblizgetést, ugy bizonyára övé lett volna a vezetés a félidő végén. így azonban a nyugodtabb tempera­mentummal dolgozó műegyetemiek lőtték az első félidő egyetlen gólját Reich jobbszélső beadásából csinálta meg Egry center.

    A második félidőben ugyancsak a kedvező széltől támogatva a MAFC vette át a támadó szerepét. A csapat minden tagja tudásához és képessegéhez mérten lelkesen ját­szott, hisz az egy gólnyi előny megtartása ezuttal többet jelenthetett a szokott bajnoki pontoknál. De nemcsak a védelem tett ki derekasan magáért, hanem a támadás is. amelynek gyümölcse a 26. percben esett a MAFC ölébe, amikor ugyancsak Egry szerezte meg egyéni akciójával a második gólt. A TTC játékosait nemcsak idegessé és kapkodóvá tette az ellenfél sikeres szereplése, hanem elkeseredetté is, ami egynéhány éppen nem kívá­natos durva momentumban jutott kifejezésre. Ennek az volt a következménye, hogy a második félidő közepe felé előbb Procenkót, azután Hegyit kellett a bírónak kiállítani. A MAFC sem maradt a kiállitástól ment. Az ő csapatából Landsmannak kellett elhagyni a pályát. A győztes csapatban Egry, Gaug és Teuffe! játéka emelkedett ki.

    Sporthirlap, 1919. november 17.