magyarfutball.hu

33 FC - MTK 0 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 9. forduló
játékvezető : Schissler József
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000
  2. nela: 4.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.13, 21:37 (szerk.: 2022.02.14, 11:15)
    MTK - "33" FC 4:0 (1:0)

    Hungáriá ­uti pálya, 4000 néző
    Biró: Schissler József

    A napok óta tartó esőzéstől felázott talajon a nagy technikai felsőbbségben levő kék-fehérek valóságos macska-egérharcot rendeztek az ezuttal szokatlanul ambiciózus és lelkes „33“-asokkal. A „33“-asok az első félidőben okos taktikával, min­den erejüket a védelemre koncentrálva megtudták akadályozni az MTK csatárok eredményességét, a második félidőben azután bátorságot merítvén az első félidő sikeréből, nemcsak a védekezésből, hanem a támadásból is kivették részüket a fekete-fehérek; ez azonban a mezőny széthuzására s közvetve a kék-fehér csatárok eredményességének növelésére vezetett.

    Az MTK csapata, jóllehet nem volt szüksége komolyabb erőkifejtésre, ezuttal is igazolta azokat, akik formajavulást vártak tőle, s a kék-fehérek együttese a legjobb uton halad, hogy régi nagy formáját ismét visszanyerje. Kropacseknek a kapu­ban nem volt komoly védeni valója. A hátvédek közül ismét Mandl volt a jobbik, Feldmann messze van régi formájától. A csapat legjobb része mint mindig, ezuttal is a Kertész II—Orth—Nyul össze­állításu fedezetsor volt. Külön kell kiemelnünk azonban közülük is Orthot, aki fejjel magaslott ki a mezőnyből. A csatársor legjobb embere Winkler volt; Schlosszcr a mezőnyben igen frissen moz­gott, a kapu előtt azonban nélkülöztük lövéseit. Biztató formát mutatott Herczka a balszélen, mig Boros II. a csatársor közepén inkább kerékkötője, mint előmozdítója volt a támadásoknak. Braun rendes formáját játszotta ki; voltak sikerült és kevésbbé sikerült akciói.

    A „33“-asok ezuttal uj csapattal kísérleteztek, amelyről az ellenfél nagy tudásbeli fölénye miatt egyelőre nem mondhatunk végleges kritikát. Mint novumot állapíthatjuk meg. hogy a csapat fel­hagyva a felesleges reklamálásokkal, igen helye­sen, a játékra helyezte a fösulyt.

    Zsák a kapuban védett minden védhetőt; a má­sodik gólt az előtte álló hátvédek miatt nem véd- hette csupán. A Grüner—Oláh hátvédpár elfogad­hatóan, végezte nehéz munkáját. A fedezetsorból Zloch emelkedett ki kitűnő védőmunkájává!. A csatársorban csupán László jól sikerült korner- rugásai érdemelnek emlitení.

    Áz MTK első gólját Orth lőtte az első félidő 37. percében ritkán látott 20 méteres középmagas lab­dával. A második félidő 2. percében Kertész II. könnyű labdája a hibásán helyezkedő „33“-as hát­védek mellett jut a fekete-fehérek hálójába. A kö­vetkező percben Braunnak a felső kapufáról vissza­pattanó labdájából az off-sieden álló Winkler lövi az MTK harmadik gólját. A 41. percben Schlosszer a félvonalról lefutva közvetlen közelről a ne­gyedik gólt lövi.

    Sporthirlap, 1919. november 3.