magyarfutball.hu

Vasas - 33 FC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 6. forduló
játékvezető : Hajós József
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.11, 21:12 (szerk.: 2022.02.12, 17:05)
    Vas és fémmunkások SC — "33" FC 1:0 (0:0)

    Hungária-uti pálya
    Biró: Ha­jós József

    A két csapat bajnoki küzdelméről kellene tudó­sítanunk, de sajnos csak céltalanul, minden terv nélkül való csapkodásról, ide-oda futkozásról refe­rálhatunk.

    A football őskorában játszották ugy a footballt mint a Vasasok és „33“-asok ezuttal; tervszerű támadásról, vagy védekezésről szó sem volt. A csapatok közül a Vasasok voltak kevésbbé roszszak, a minek megfelelőleg a játékidő nagyobb részében az övéké volt a támadó szerepe, de csa­társoruk olyan gyatrán játszott, hogy a győzel­met s ezzel együtt a két igen értékes pontot iga­zán nem érdemelte meg. A győzelmet jelentő gólt különben igen szerencsés körülmények között ér­ték el a vasasok két perccel a mérkőzés befeje­zése előtt Rucskay kapásból lőtt labdájával, ame­lyet Zsák az előtte álló védjátékosok és a biró miatt nem láthatott s igy nem védhetett.

    A „33"-asok Grüner és Csárdás nélkül, a Va­sasok Szabó helyén tartalékkal állottak fel.

    A Vasasoknál a fedezetsor végzett jó átlag munkát, s Rákosy mint hátvéd is megfelelt, mig a csatársorban az ujoncz Koffler tetszett. A „33“-asok ezidöszerint oly gyenge csapattal rendelkez­nek, hogy lényeges változások nélkül a csapat biztos kiesésnek néz elébe. Zsák mentett minden menthetőt. Oláh jobb hátvéd volt a csapat egyet­len mezőny játékosa, aki valóban első osztályu játékot produkált, mig a többiek primitív játéka még a harmadik osztályban sem állná meg a kri­tikát. Kellemetlenül hatott az ujdonsült válogatott, léleknlküli, unott játéka.

    Sporthirlap, 1919. október 13.