magyarfutball.hu

Törekvés SE - MTK 2 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 4. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.12, 21:00 (szerk.: 2022.02.13, 12:58)
    MTK — Törekvés SE 3:2 (0:1)

    Hungária-uti pálya, 8000 néző
    Bíró: Gerö Ferenc

    A vasutas csapat előző szereplése után hatalmas meglepetés a mai eredmény. A csapat régi riváli­sával szemben hatalmas lelkesedéssel és nagy tűz­zel feküdt bele a játékba, ugy hogy közel 85 per­cen keresztül kétessé tudta tenni a kék-fehérek győzelmét. Dürr a kapuban mentett minden ment­hetőt. Igen jól dolgozott a Horváth—Siegl hátvédpár. A Guttmann I.—Béky—Löffler összeállításu fedezetsor sok igyekezettel, ha nem is ugyanannyi tudással látta el jobbára védelmi munkáját. A csa­társorban ismét játszott Csapkay; ezuttal azonban még távol legjobb formájától. Egyénileg Csermely és Lottka érdemel említést.

    Az MTK csapatának mai játéka ismét csalódást keltett. A csapat a mezőnyben most is kifejezésre tudta hozni nagy technikai felsőbbségét s szinte állandó ostrom alatt tartotta ellenfelének kapuját, de a csatárok oly puhán és lagymatagon dolgoz­tak a kapu előtt, hogy az erélyes Törekvés véde­lemmel szemben minden igyekezetük hiábavalónak bizonyult. A mai csatársor játéka erősen kezd ha­sonlítani ahhoz az évekkel ezelőtt szerepelt MTK csatársoréhoz, amely a mezőnyben nagyszerűen, a kapu előtt azonban valósággal közmondásossá vált eredménytelenséggel operált. Orth hihetetlen ked­vetlenül játszott a center helyén s a II. félidőben helyet is cserélt Kertész II-vel. Schlosser a me­zőnyben igen jól mozgott, a kapu előtt azonban már korántsem a régi félelmetes góllövő; közel husz percen keresztül balszélsöt játszott s ezen a poszton elsőrangut produkált. Winkler és Nagy szokott formáját játszotta ki, mig Braun valamivel jobb volt, mint ennekelőtte. A fedezetsorban Ker­tész II. egy félidőn keresztül pompásán játszott,de a második félidőben mint jobbösszekötő nem tetszett. Nyul játékán határozott jávulást észlelhet­tünk, mig Vágóról még mindig nem állíthatjuk ugyanezt. A két hádvéd, Feldmann és Mandl, kü­lönösen azonban az előbbi, kiválóan látta el fel­adatát, Kropacsek ellenben igen bizonytalanul vé­dett; őt terheli mindkét gól ódiuma.

    Mindkét félidő domináló MTK fölény jegyében telik el s a Törekvés csak szórványos lerohanások­kal veszélyeztet. A vezető gólt az első félidő 13.percében éri el a Törekvés Lottka fejese révén. A második félidő 16. percében Orth ritka szép sza­badrugása hozza meg a kiegyenlítést. Ezután 20 percen keresztül eredménytelenül bombázza az MTK csatársor a Törekvés kapuját, mig végre a3 9. percben Braun kapufáról visszapattanó labdá­ját, mely Dürr kezéből perdül Schlosszer elé, utóbbi megszerzi a vezetést. A 43. percben Schlosszer beadásából Löffler védhetetlen öngólt ló, mig az utolsó percben Lottka könnyen védhető szabad­rugása az MTK hálójába talál utat.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 22.