magyarfutball.hu

MTK - 33 FC 5 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 23. forduló
játékvezető : Szeiff Aladár
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000
  2. nela: 4.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.15, 21:44
    MTK: Kropacsek— Mandl, Senkey— Kertész II, Gutmann II, Vágó— Braun, Molnár, Orth, Schlosser, Opata,
    „33“ FC: Zsák— Csárdás, Kutik— Boross, Zloch, Eichbaum— László, Kramer, Vani­csek, Grüner, Baráth.

    Nemzeti Sport, 1921 április 18.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.15, 21:29 (szerk.: 2022.03.16, 12:02)
    MTK —„33“ FC 5:1 (1:1)

    Hungáría-uti pálya, 4000 néző
    Biró: Szeiff Aladár

    A nagy gólarány ellenére is heves iram, izgalmas lefolyásu, csunya jele­netektől tarkított mérkőzés, a melyet az MTK tudásbeli felsőbbségének megfelelően érdemszerüen (ha nem is a fenti gólarányban megérdemel­vén) nyert meg, bár a „33“-ok érték el a vezető gólt, s egy teljes órán keresztül komoly győzelmi esélyekkel küzdöttek.

    Az MTK jelenlegi legerősebb össze­állításában szerepelt. Kropacseknek egyetlen komoly védeni valója volt abból is gól lett. Mandl és Senkey könnyű munkáján nem találtunk ki­vetni valót. A fedezetsorban sérülése óta először játszott Kertész II — kivá­lóan. Gyógyult sérülése ugy látszik jótékonyan hatott játék modorában, mert nem használja testi erejét, s csak technikájának érvényesítésére helyez sulyt. Guttmann szürkén, Vágó kezdetlegesen játszott; emellett foly­ton beszél, amivel zavarja a játék menetét A második félidő közepén visszataszító módon lerugta Zlochot. A csatársor csak egy félidőig volt komplett, mert Braunt az első félidő végén kiállították. Az első félidőben a csatársor határozottan gyengén funkcionált, a másodikban azonban kidomborodott technikai fölénye. Egyé­nileg Schlosszer volt a legjobb. Orth nem bízik eléggé önmagában, Molnár pedig félénken mozog. Opata jó tech­nikájú játékos, de nem való a balszélre. Braun az első félidőben szép beadásaival és pontos kornerrugásaival ért el sikereket.

    A „33“-asok csapata egy órán ke­resztül minden dicséretet megérdemlő agilitással dolgozot, de a harmadik gól után elvesztette önuralmát és súu­lyos sportszerűtlenségekre ragadtatta magát Rossz példával Zsák járt elől, aki jóllehet néhány labdát utolérhe­tetlen bravurral védett az első félidő­ben, a második félidő vége felé egy szabadrugás után a labdát egyszerűen odagurította Orthoz azzal a megjegy­zéssel, hogy ha annyira akar gólt rugni, íme itt az alkalom s ezzel ki­lépett a kapuból s oldalt állva nézte Orh rugásait. Orth természetesen nem volt rest és belőtte a labdát az üres kapuba. Zsák érthetetlen cselekedeté­hez hasonlóra első osztályu bajnoki mérkőzésen egyáltalán nem emlék­szünk s józan ésszel meg sem tud­juk érteni mi indította a sulyos sport­szerűtlenségre. Csárdás és Kutik az első félidőben agilisán dolgozott szü­net után azonban nem bírták tüdővel; emellett Kutik feieslegesen sokat el­kalandozott. A fedezetsor lelke Zloch volt, ellenben gyenge partnerei voltak Boross és Eichorn. Az előbbit a biró második félidő elején teljesen meg­érdemelten ki is állította. A csatár­sorban a László—Krammer pár nyuj­tott hellyel-közzel elfogadhatót Vanicsek agilisan, a balszámy (Grüner— Barath feltűnően gyengén funkcionált. A vezető gólt a „33“-asok szerezték meg a 25. perben Vanicsek révén. Az MTK a 39. percben Eichbaum szarvas­hibájából Molnár révén kiegyenlít. A második félidő 17. percében az of-siden álló Mólnár szerzi meg a veze­tést, s a 26. percben Schlosszer lab­dája jut a kapulécről a hálóba. A 36. percbe esik a fentebb jelzett negyedik gól s néhány perccel később a mikor a „33“-asok már csak heten voltak, mert három játékosuk Zsák cseleke­detén elkeseredve, elhagyta a pályát, Schlosszer rugja az ötödik gólt.

    Sporthirlap, 1921. április 18.