magyarfutball.hu

33 FC - UTE 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 21. forduló
játékvezető : Vértes Imre
nézőszámok:
  1. nela: 4.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.14, 20:23 (szerk.: 2022.03.15, 17:16)
    UTE: Knoll— Fogel II, Fogel III— Ke­­lecsényi, Baubach, Liszák— Paulusz, Hei­­mann, Priboj, Schaller, R­osmann.
    33 FC: Zsák— Csárdás, Grüner— Boros, Zloch, Eichbaum— László, Kramer II., Ko­vácsi, Vanicsek, Vendelin.

    Nemzeti Sport, 1921. április 5.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.14, 20:18 (szerk.: 2022.03.15, 17:17)
    UTE — „33" FC 2:0 (0:0)

    Üllői-uti pálya
    Bíró: Vértes Imre

    A „33"-asok a WAF ellen Pozsony­ban kivívott győzelmük után némi győzelmi sansszal indultak a küzde­lembe annál is inkább, mert az UTE Szidon és Király helyén tartalékokkal állott fel; igaz ugyan, hogy a „33"-asoknál is hiányzott Kutik és Bakonyi. Erós tempóju, kemény, ha nem is nívós küzdelmet vívott a két csapat, amelynek során az UTE jobb volt ellenfelénél, a mérkőzést azonban csakis Vértes biró érthetetlen ítélkezésével nyerhette meg. A második félidő 22.percében, a mikor a közönség izgalma átragadt már a játékosokra is a tizen­hatos vonal közelében Boross kemé­nyen a labdára lépett miközben remplízte Schallert. Schaller a földreesett, Boross reá, s Vértes általános meg­rökönyödésre tizenegyest itél a „33"- asok ellen. A tizenegyest Príboj véd­hetetlen belövi. A lehangolt eset ért­hetően kedvét szegi az eddig lelkesen dolgozó „33"-asoknak, s a 35. perc­ben Rosmann egy könyü labdáját Zsák elidegeskedi, _ amiből az UTE második goljához jut
    A csapatoktól szólva a legteljesebb elismeréssel kell leszögeznünk, hogy az UTE ezuttal példásan fair modor­ban játszott. Játétékosai kerülték a testremenö közelharcot, amivel egy­részt biztosítani tudták a játék fair mivoltát másrészt hatalmas mértékben növelték a csapat játékerejét. A mai mérkőzés tapasztalatai megtaníthatták az UTE-t is arra a régi igazságra, hogy a játék sikerességének legfőbb rugója az önzetlen paszjáték, mely minden mesteri egyéni akciónál emberre menő kemény játéknál többet ér.

    Knollnak csak néhányszor volt alkalma tudását csillogtatni. Vogel II. és III. tiszta helyzetekben hatalmas felszabadító rugásaikkal állandóan frontba tudták vetni csapatukat, de nehéz helyzetben nem egyszer hibáz­tak. A csapat legjobb része a Kelecsényi— Bauoach—Liszák összeállítású halísor volt, amelynek az eddigiekkel ellentétben Baubach volt a lelke, ugy a védelemnek, mint a támadásnak fáradhatatlan irányítója. A szélső halfok agilisan, keményen, mindamellett azonban fairen dolgoztak. A csatársorban kiváló játékot produkált ; Paulusz, Priboj és különösen Schaller, akiről a husvéti mérkőzések után azt regélték, hogy sérülése miatt hónapokig nem játszhatik. Heumann és Rosmann nem tudott beilleszkedni a csapatba; előbbi felesleges faultjaival megakasztja a legtöbb támadást, utóbbi viszont nem tudta leküzdeni az első szerepléssel járó lámpalázt.

    A „33“-asok csapatában a közvet­len védelem végzett kiváló munkát. Zsák néhány labdát nagv bravurral védett, a második gólt azonban elidegeskedte. A két hátvéd Csárdás és Grüner, fáradhatatlan agilitással, meg­bízhatóan dolgozott, csupán a kiadós felszabadító rugások hiányozták játékukból. Meglepően gyengén játszott a Boross—Zloch—Eichbaum össze­állításu fedezetsor, amely pedig ren­des körülmények között a csapat ge­rince. Zloch játékán erősen meglát­szott a hosszu kényszerpihenő hatása s különösen a második félidőben nél­külöztük játékában a tőle megszokott tempóbirást és lendületet Eichbaum nem volt fitt, Boross pedig sehogy sem tudta beleélni magát szerepébe. A csatársor, amig László a l5. perc­ben meg nem sérült, igen veszélyes akciókat vezetett, később azonban csak egyéni lerohanásokkal veszélyeztetett. Egyénileg László gyors lefutásai és pontos beadásai s Kramer egy-két lerohanása kíván említést. A többiek formájukon alul szerepeltek.
    Az első félidőben a „33“-asok ját­szanak nappal szemben és enyhe szél ellen, amely a félidő utolsó perceiben megfordul és megerősödik. A játéknak ebben a részében az UTE-t látjuk többet frontban., de a „33“-asok táma­dásai veszélyesebbek. A második fél­időben azután a „33"-asok a most már erősen megnövekedett szelet ismét szembe kapják s nemcsak az UTE. de a szél ereje ellen is dicséretreméltó lelkesedéssel küzdenek. A 22. percben esik a fentebb jelzett körülmények között az UTE első, majd második gólja. A „33“-asok az utolsó percek­ben is küzdenek, csak amikor Vértes bíró Lászlót egy erélyes belemenéséért előzetes figyelmeztetés nélkül kiállí­totta. vesztették el teljesen nyugalmu­kat s Zsák nem tudván tovább nézni a bíró önkénykedését, előzetes beje­lentés után elhagyta a pályát. Értesü­lésünk szerint a „33“ FC a bíráskodás miatt feljelentési tesz Vértes bíró ellen az MLSz-nél.

    Sporthirlap, 1921. április 4.