magyarfutball.hu

UTE - Törekvés SE 2 : 1 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 19. forduló
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000
  2. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.13, 12:42
    [
    b]UTE: Knol— Vogl II., Vogl IIT.— Kele­­csényi, Bsubach, Király—Paulusz, Egy­házi, Priboj, Schaller, Szidon.
    Törekvés: Dürr— Vass, Horváth— Cser­­mely, Hajós, Siegl— Senkey, Weisz, Kautzky, Csapkacsy, Hirzer­­
    Nemzeti Sport, 1921 március 7.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.13, 12:38 (szerk.: 2022.03.15, 16:58)
    UTE — Törekvés 2:1 (0:0)

    Nép­sziget, 3000 néző
    Bíró: Schwarc Ernő

    Az UTE csak nehezen tudja bebizonyí­tani, hogy tényleg olyan veszélyes ellenfél, amilyennek őszi eredményei után látszott. Ezuttal a Törekvés volt az ellenfele s noha mint favorit indult a küzdelembe, gyenge játékot produkált és végeredményben csak egy vitás 11-es révén tudta legyőzni a vas­utas csapatot. A játékosok közül csupán Vogl II. állott feladata magaslatán, mig a többiek céltalanul csapkodták a labdát.

    A Törekvés gyenge csapatában több ifjusági játékost szerepeltetett, mindamellett egyerangu ellenfele volt az UTE-nak és fel­tétlenül megérdemelte volna a döntetlen ered­ményt.
    A játék az UTE támadásaival indul meg, a Törekvés többnyire védekezik és noha az UTE csatároknak ebben a félidőben több jó alkalmuk nyílik a góllövésre, mindig időt adnak a Törekvés védelmének a támadások elhárítására.

    A második félidő elején is az UTE-t lát­juk frontban, ennek ellenére & Törekvés éri el az első gólt Hirzer révén a 16-ik percben. A gól után az UTE erős támadásokba fog jóidéig eredménytelenül küzdenek, mig végre a 40-ik percben a jubiláris 20-ik kornerböl megszerzik a kiegyenlítést. Dürr érinti a lab­dát, amely a gólba perdül. M&r-már úgy lát­szik, hogy az UTE-nak ismét meg kell elé­gednie egy döntetlen eredménnyel, a mikor Szidon elesik és öchwarc biró a határbiró bemondására általános meglepetésre ll-est itél, amelyet Priboj góllá értékesít. Ezzel azután sikerül az UTE-nak a meccs sorsát a maga javára billenteni.

    Az UTE-ben a védelem és Király mutatott elfogadható játékot, mig a Törekvésnél Hir­zer, Senkey, Hajós és Horváth tűnt ki.

    Sporthirlap, 1921. március 7.