magyarfutball.hu

Vasas - 33 FC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 9. forduló
játékvezető : Nagy László
nézőszámok:
  1. nela: 1.400
  2. Sporthírlap: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.07, 18:05 (szerk.: 2022.03.08, 12:23)
    „33“ FC - Vas és fémmunkások SC 0:0

    Hungária-uti pálya, 1500 néző
    Bíró: Nagy László

    Heves iramu, változatos lefolyásu játék keretében vívta meg a két csapat mai baj­noki küzdelmét, mely a mutatott formákat híven visszatükröztetve gól nélküli eldöntetlen eredményt hozott. A Vasasok csatársora rövid, lapos paszokkal igyekezett ellenfele kapuját megközelite- ni, mig a Harminchármasokat gyors szélsőik hozták frontba. Ez el­lentétes stilusok küzdelme rendkivül érdekessé tette a játékot E mellett a védelmek is kitettek magukért, ugy hogy teljes egé­szében formás mérkzéésben volt részük a hideg idő miatt csak kisszámban megjelent nézöknek.

    Zsák néhány bravuros védéssel cáfolt rá azokra, akik Berlinből letörését kürtölték világgá. Feltünést keltett a védelemben Grunen kiváló játéka; labdaszedése, felszabadító rugásaí egyaránt dicséretet érdemelnek. A beteg Kutik ezuttal valamivel gyengébb volt. A fedezetsorban Zloch és Boros volt jó. A csatársorban Wendelin személyében tehetséges játékos mutatkozott be a balszélső poszt­ján. Kovács nem tudta pótolni a beteg Vanicseket. Ügyesen mozgott a Kramer II—László jobbszáenv.

    A Vasasokban a közvetlen védelem meg­bízhatóan látta el feladatát, bár Zatykó messzze van már régi nagy formájától. A fedezetsorban Reiner mint centerhalf végzett kitűnő munkát. A csatársor erősen megérezte Rákosy és Jellinek hiányát. Okosan és haszno­san játszott Katzer. csak beadásait nam tud­ták a belsők értékesíteni. A Szentmíklósy— Hímmel balszárny tetszetős játékot produkált.
    Az első félidőben a Vasasok, a második­ban a „33“-asok voltak jobbára frontban.

    Sporthirlap, 1920. november 1.