magyarfutball.hu

UTE - 33 FC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 7. forduló
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.06, 18:20 (szerk.: 2022.03.08, 11:30)
    UTE — „33“ FC 1:1 (1:0)

    Népszi­geti pálya, 3000 néző
    Bíró: Hor­váth János

    A bajnokság második helyén álló UTE veretlenségét komoly veszély fenyegette ma. A „33“-asok jó formában levő csapata, amely már a mult vasárnap a Törekvés ellen is nagy fejlődésről tett tanubizonyságot, inté­zett erőteljes rohamot az ujpestiek ellen, a bár a Vogel gát nagy formában állta a roha­mot, egy kis szerencsével saját otthonában győzhette volna le az ujpestiek legénységét. A mérkőzés nem tartozott a nívósak közé, mert mindkét csapat csak az eredmény elérését, a kínálkozó alkalmak lehető kihasz­nálását ambicionálta, de rendkívül heves irama, érdekfeszitő, sőt az utolsó negyedórá­ban, amikor az UTE a publikum biztatásai közepette döntő fölénybe kerül, valósággal izgalmas volt. A mezőnyben az UTE volt többet frontban, de a csatárok játéka rend­kívül darabos volt, lövésekkel is fukarkod­tak, amit az is bizonyít, hogy Zsáknak egyet­len veszélyes lövést sem kellett védenie, s csak néhány zavaros helyzetben lépett siker­rel közbe.

    Az UTE kapuját a lábát fájlaló Knoll he­lyett Singer védte —- gyengén. A gól az Ő terhére írandó. Vogel II. szinte egyedül tar­totta fel a „33"-asok támadásait, s hatalmas felszabaditó rugásaival frontba vetette saját támadó sorát is. Vogel III. jól támogatta báty­ját, de természetesen eltörpült mellette. A fedezetsor Liszák II.—Baubach—Szimon öszszeállitásbon szerepelt. A két szélső halfnak csak a védelmi munkája elégített ki, a tá­madó half szerepét egyedül Baubach látta el, akinek ma igen jó napja volt. A csatársorban csak a két szélső, Paulusz és Szídon táma­dásai jelentetlek veszélyt, mig a belsők gyen­gén funkcionáltak. Sohallernek a lába fájt, mig Kelecsényi mint center kerékkötője volt a támadásoknak.

    A „33"-asok csapata nem játszotta ugyan ki mult heti formáját, de nagy lelkesedésével pótolni tudta egyes játékosainak momentán gyengébb formáját. Zsáknak csak néhányszor kellett nehéz szituációban közbelépnie; ter­mészetesen a tőle megszokott biztonsággal és sikerrel. A két hátvéd, Gruner és Kutik jó és hasznos átlagmunkát végzett. A fedezetsor az első félidőben sehogysem tudott önmagára találni, de szünet után összeszedte magát és Zloch vezetésével a csapat gerince volt. Ba­konyi és Boros is stílussal és körültekintés­sel dolgozott. A csatársor az első félidőben, főleg annak László—Kramer—Vanicsek II összeállítása jobbszárnya szépen kombinált a második félidőben azonban inkább egyéni akciókkal veszélyeztetett.

    Az UTE gólját az első félidő 10. percében oly módon éri el, hogy Vogel II 18 méteres éles szabadrugása Zloch homlokát érve az alsó kapulécre s onnan a mezőnybe jut, de » különben jól bíráskodó Horváth helytelenül gólt ítél. A „33“-asok a második félidő 12. percében Vanicsek II révén egyenlítenek ki, aki a kapus által kiejtett labdát a hálóba helyezi.

    Sporthirlap, 1920. október 11.