magyarfutball.hu

VAC - MTK 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 21. forduló
játékvezető : Filkorn Lajos
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.500
meccstörténelem
  1. 1926.05.30 VAC - MTK 0-0
  2. 1925.11.01 MTK - VAC 6-0
  3. 1925.03.01 MTK - VAC 3-1
  4. 1924.11.23 VAC - MTK 0-1
  5. 1924.03.02 MTK - VAC 6-0
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.30, 21:15 (szerk.: 2022.03.31, 10:01)
    MTK — VAC 0:0

    Hungária-uti pálya, 3500 néző
    Biró: Fillkorn Lajos

    Az MTK ezutal is folytatta az utóbbi időben szinte már megszokott lanyha játékát, amellyel szemben a VAC csapata most is lelkesen küzdött. Az eredmény ilyen körülmények között nem lehetett kétséges és a 0:0-ás eredmény meg is felelt a mutatott formáknak.

    Az MTK csapatában Orth most sem játszott. Az MTK vezetősége ugy próbálta a középső csatár kérdését megoldani, hogy Kertész II.-t tette Orth helyére. Kertész azonban csak akkor felelt meg, amikor — hátrament a fedezetsorba. A csatársorba ekkor Nadler került. Reá is az vonatkozik, hogy mint half jobban állja meg a helyet. A közvetlen védelemben Mandl kitűnő játékot produkált és Kovács is kielégített.

    Kropacseknek nem akadt sok dolga. A fedezetsor gyengébben funkcionált, mig a csatársornak csak a jobboldala volt jó. Molnárt nagy balszerencse üldözte és szép induló akcióit sohasem tudta eredményesen befejezni. Amellett feltűnő durván játszott. A csapat mindamellett nem játszott rosszul, a VAC azonban erősen belefeküdt a játékba, a játékosok egy pillanatig sem hagyták nyugodni az ellenfelet. Az MTK ilyen körülmények közt csak teljes energiájának labtavetésével győzhetett volna, ez az energia azonban hiányzott.

    A VAC változott csapat összeállítással vette lel a küzdelmet. Singer visszament a hátvédsorba, ami kétségkívül előnyére szolgált a csapatnak. A csatársorban Engl helyén viszont Szabó szerepelt, a balösszekötő helyét pedig Breuer I. foglalta el. A csapat ebben az összeállításában kitűnőt produkált.

    Dicséret illetheti elsősorban a közvetlen védelmet, abban is Fischert, aki néhány labdát bravurosan fogolt. A Grosz—Singer hátvédsor is megfelelt, a fedezetsorban viszont Móra volt a legjobb. Ő irányította a csapat támadásait és igy a mai sikerből is neki van a legnagyobb része. A szélső halfok: Spirer és Hermann megszokott teljesítményüket adták. A csatársorban Kövess és Gansl tűnt kí, mig a többiek szürkébben játszottak.

    A játék folyamán, az első félidőben eleinte a VAC-ot látjuk frontban, később az MTK veszi át a támadásokat, de eredmény nem adódik. A VAC támadásai során a 13. és 16. percben két kornert ér el, amit a félidő végéig hatra növel, a sarokrugások azonhan eredménytelenül mulnak el. A félidő legérdekesebb mozzanatai, amikor Móra lövése hajszálnyira megy el a kapu mellett, Molnár veszélyes lövését pedig Fischer menti.

    A második felidő az MTK támadásával indul és Senkei II már a hatodik percben tiszta helyzetben a kapu mellé rugja a labdát. Az MTK a 9-ik percben kornert ér el, ami — mint általában az eddigiek is — eredménytelen marad. A kék-fehérek ezután fölénybe kerülnek és egy jó félórán át szorongatják a VAC kapuját, a VAC védelme azonban a helyén van. A 13-ik percben Senkei, a 2l-ikben Molnár kerül jó helyzetbe, de a labda elkerüli a kaput, A 24-ik percben Fischer ismét nagyszerűen ment. Két percel később az MTK ismét kornert ér el, a szokott eredménnyel, a 28-ik percben Gansl lefut, a csatárok azonban elrontják a helyzetet.

    A VAC az utolsó tíz percben kapott ismét lábra. Ekkor náhány veszélyes helyzete volt, az MTK védelme azonban Mandllal az élén, ha már győzni nem tudott, sikerrel tartotta meg; a döntetlen eredményt. Az utolsó percekben Mandl megsérül, ennek ellenére sorban derekasan kiveszi a részét a védelem munkájából. A VAC-nak a meccs végén jó alkalma nyílott a győzelem megszerzésére, Köves labdáját azonban Mandl kornerre menti.

    Sporthirlap, 1922. június 12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.10, 13:04
    Hungária-ut. Bíró: Fillkorn.

    A reváns az egyetlen vereségért nem sikerült. Az MTK mai csapata nem nagy csapat — Orth nélkül. Mert Orth tegnap is hiányzott. Beteg és az MTK most is kikaphatott volna ugyanúgy, mint ősszel.
    Nagyon durva meccs volt, miután Fillkorn, akinek a durvaságok megítéléséhez semmi érzéke sincsen, kieresztette a kezéből. A VAC az MTK-nak teljesen egyenrangú ellenfele volt, támadásai bár ritkábbak, de veszélyesebbek voltak, mint amazé.
    Az első félidőben a VAC játszik szél ellen, ennek dacára támad és hét (!) kornert ér el. Az MTK-csatárok lövései vagy célt tévesztenek, vagy a pompásan védő Fischer kezében akadnak meg. A 13. percben Kropacsek ejti kétségbe híveit, amikor Vágó hátraadott labdáját csaknem beejti a gólba. Mindkét kapu gyakran van veszélyben, előbb Móra éles Iövése süvit el Kropacsek kapuja mellett, majd Fischer védi nehezen kornerre Molnár 10 méteres lövését. Kertész II. helyet cserél Nadlerrel, Nadler Molnárral. A csatársor munkája azonban így sem lesz eredményesebb.
    Újrakezdés után Gansl fut le, magasan beadott labdáját a tisztán álló Lébi kapja, aki magasan fölé Iövi. Nadler kézzel stoppol, akciójából veszélyes támadás, Fillkorn nem vette észre. Az MTK hevesen küzd a gólért, a meccs rendkívül durva desz, Fillkorn hagyja tombolni a szenvedélyeket. Opata szépen kiszökik, Grosz brutálisan ugrik bele. Molnár ugyanígy jár lövő helyzetben, a reklamálásra azonban Fillkorn megadja a szabadrúgást. Senkey vezet veszélyes támadásokat, egy szép centerét Opata kapásból hajszálnyira lövi mellé. Molnárt a 16-oson belül ismét durván faultolják. Egy magas beadásnál Fischer és Opata összeütköznek. Fischer megsérül. A hosszú ostromot Gansl oldja fel, gyors lefutását szép beadással fejezi be, Kovács az utolsó pillanatban lép közbe. Kropacsek egy könnyű labdát ki akar engedni, kapufát ér, Mandl ment. VAC-támadásokkal végződik a játék.
    Az MTK csatársora Orth nélkül gólképtelen. Különösen erélyes védelemmel szemben. Igen jó szélső Senkey, jó volt a szélen Opata is, a belső csatárok nem éltek. A halfsorban Kertész kitűnő volt, Rakitovszky még csak a jövő embere. Mandl kifogástalan.
    A VAC legjobb embere Fischer. Jó, de kíméletlen Grosz, ugyanez áll a halfsorra, a csatársorban Köves és Lébi elég jók.
    Fillkorn nem való erős meccsek vezetésére.

    MTK: Kropacsek—Mandl, Kovács—Nadler, Rakitovszky II., Vágó—Senkey II., Molnár, Kertész II., Siklóssy, Opata.
    VAC: Fischer—Grosz, Singer—Spiezer, Móra, Hermann—Gansl, Szabó I., Köves, Breuer I, Lébi.
    Nemzeti Sport, 1922.06.12.