magyarfutball.hu

VAC - MTK 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 21. forduló
nézőszámok:
 1. nela: 3.500
meccstörténelem
 1. 1926.05.30 VAC - MTK 0-0
 2. 1925.11.01 MTK - VAC 6-0
 3. 1925.03.01 MTK - VAC 3-1
 4. 1924.11.23 VAC - MTK 0-1
 5. 1924.03.02 MTK - VAC 6-0
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: erdosor
  2018.10.10, 13:04
  Hungária-ut. Bíró: Fillkorn.

  A reváns az egyetlen vereségért nem sikerült. Az MTK mai csapata nem nagy csapat — Orth nélkül. Mert Orth tegnap is hiányzott. Beteg és az MTK most is kikaphatott volna ugyanúgy, mint ősszel.
  Nagyon durva meccs volt, miután Fillkorn, akinek a durvaságok megítéléséhez semmi érzéke sincsen, kieresztette a kezéből. A VAC az MTK-nak teljesen egyenrangú ellenfele volt, támadásai bár ritkábbak, de veszélyesebbek voltak, mint amazé.
  Az első félidőben a VAC játszik szél ellen, ennek dacára támad és hét (!) kornert ér el. Az MTK-csatárok lövései vagy célt tévesztenek, vagy a pompásan védő Fischer kezében akadnak meg. A 13. percben Kropacsek ejti kétségbe híveit, amikor Vágó hátraadott labdáját csaknem beejti a gólba. Mindkét kapu gyakran van veszélyben, előbb Móra éles Iövése süvit el Kropacsek kapuja mellett, majd Fischer védi nehezen kornerre Molnár 10 méteres lövését. Kertész II. helyet cserél Nadlerrel, Nadler Molnárral. A csatársor munkája azonban így sem lesz eredményesebb.
  Újrakezdés után Gansl fut le, magasan beadott labdáját a tisztán álló Lébi kapja, aki magasan fölé Iövi. Nadler kézzel stoppol, akciójából veszélyes támadás, Fillkorn nem vette észre. Az MTK hevesen küzd a gólért, a meccs rendkívül durva desz, Fillkorn hagyja tombolni a szenvedélyeket. Opata szépen kiszökik, Grosz brutálisan ugrik bele. Molnár ugyanígy jár lövő helyzetben, a reklamálásra azonban Fillkorn megadja a szabadrúgást. Senkey vezet veszélyes támadásokat, egy szép centerét Opata kapásból hajszálnyira lövi mellé. Molnárt a 16-oson belül ismét durván faultolják. Egy magas beadásnál Fischer és Opata összeütköznek. Fischer megsérül. A hosszú ostromot Gansl oldja fel, gyors lefutását szép beadással fejezi be, Kovács az utolsó pillanatban lép közbe. Kropacsek egy könnyű labdát ki akar engedni, kapufát ér, Mandl ment. VAC-támadásokkal végződik a játék.
  Az MTK csatársora Orth nélkül gólképtelen. Különösen erélyes védelemmel szemben. Igen jó szélső Senkey, jó volt a szélen Opata is, a belső csatárok nem éltek. A halfsorban Kertész kitűnő volt, Rakitovszky még csak a jövő embere. Mandl kifogástalan.
  A VAC legjobb embere Fischer. Jó, de kíméletlen Grosz, ugyanez áll a halfsorra, a csatársorban Köves és Lébi elég jók.
  Fillkorn nem való erős meccsek vezetésére.

  MTK: Kropacsek—Mandl, Kovács—Nadler, Rakitovszky II., Vágó—Senkey II., Molnár, Kertész II., Siklóssy, Opata.
  VAC: Fischer—Grosz, Singer—Spiezer, Móra, Hermann—Gansl, Szabó I., Köves, Breuer I, Lébi.
  Nemzeti Sport, 1922.06.12.