magyarfutball.hu

MAC - VII. Kerületi SC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 16. forduló
nézőszámok:
 1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: erdosor
  2018.10.04, 16:44
  Margitsziget. Bíró : - Nagy L.

  Klasszikus példája volt ez a mérkőzés újból annak, amikor egy fiatal, de lelkes, tartalékokkal megtűzdelt csapat találkozik egy papíron a legjobbakból összeállított együttessel. A VII. ker. Kojsza, Brenner, Rémay, Juhász helyén tartalékokkal állt fel, míg a MAC, Omelka kivételével, legkomplettebb csapatát küldte a karcba. Pedig azt sem lehet elmondani, hogy a MAC kedvetlenül, vagy ambíció nélkül dolgozott, de valahogyan semmi sem sikerült neki, formájuk alatt szereplő játékosainak gyengéjét pedig a VII. kerületiek ügyesen használták ki. A VII. kerületieknél Hofmann, Weszter és a kis Vértes játszottak ki jó formát. A kapus bizonytalan, de a kék-sárga csatárok nem nagyon hozták nehéz helyzetbe. A többiek szorgalmasan, de szürkén dolgoztak.
  A MAC-ban csak Fehér volt kifogástalan. A hosszú szünet után újból szereplő Jancsár természetesen még nem a régi, de rövidesen az lesz. Szaffka nagy klasszis, de nem volt jó napja. Ugyanezt lehet elmondani Kocsisról is. A csatársorban teljes volt a megértés hiánya, ami természetesen a teljes eredménytelenséget hozta magával.
  A mérkőzésnek majdnem egész folyamán mindkét csapat egyaránt kivette részét a támadásból, de míg a MAC többet, a VII. kerületiek veszélyesebben támadtak. A védelmek közti különbség azonban kiegyenlítette az esélyeket. A MAC inkább szélsői révén jön frontba, de a belső csatárok mindent elhibáznak. A VII. ker.-ben a jobbszárny dirigálta a tempót.
  A hirtelen bekövetkező zápor miatt a meccset 7 perccel befejezés előtt fújta, le Nagy László, aki erős kézzel csirájában elfojtott minden durvaságra való hajlamot. Igaz, hogy a sok fütty miatt a nézők megharagudtak rá. Kornerarány: 3:3.

  MAC: Fehér—Jancsár, Szaffka—Lenz, Kocsis, Weiner—Rácz, Plohl, Abay, Szalay, Boldog.
  VII. ker. SC: Wagner— Hofmann, Weisz—Weszter, Mellich, Ferderber—Vértes, Csuzmann, Pollák, Knoll, Hercog.

  Nemzeti Sport, 1922.03.27.