magyarfutball.hu

MAC - VII. Kerületi SC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 16. forduló
játékvezető : Nagy László
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.28, 22:20 (szerk.: 2022.03.29, 16:15)
    MAC - VII. kerület 0:0

    Margitsziget, 2000 néző
    Bíró: Nagy László

    A VII. kerület csapatának mult vasárnapi gyászos szereplése után meglepetésszámba megy az ismét komplett MAC ellen elért eldöntetlen teljesítménye. A mérkőzést megelőzően az a hir kelt szárnyra, hogy a VII. kerület három kitiltott játékosát: Juhászt, Rémayt és Kojszát is szerepeltetni fogja, minthogy a hivatalos lap eddig még ki nem derített okból nem jelent meg pénteken. A VII. ker. vezetősége azonban helyes sportérzékkel ennek ellenére sem állította be kitiltott játékosait, elejét véve bármiféle gyanunak.

    A legjobb játékosait nélkülöző együttes ilyen körülmények között nem 00sok eséllyel indult a küzdelembe; a beállított tartalékok azonban, ha tudásban nem is, de lelkesedésben felülmulták elődeiket Különösen a Juhászt helyettesítő Weisz hátvéd végzett kiváló munkát. Hoffmann szokott formáját játszotta ki. Wagner a kapuban ezuttal bizonytalanul védett. A halfsornak, de egyuttal a mezőnynek is a legjobb embere Veszter volt. Labdaosztogatása, szerelése egyaránt mintaszerű volt. Mellette Mellich volt jó. Ferderber szürkén, de hasznosan játszott. A csatársorban Csuzmann emberfeletti munkát végzett. Jóformán egyedül irányította a VII. ke0r. összes támadásait. Pollák és Knoll nagy igyekezettel, de kevés eredménnyel operáltak. A szélsők közül Vértes volt a jobbik. Herzogon meglátszott a tréninghiány.

    A MAC csapatára nem lehetett ráismerni. A mérkőzés legnagyobb részében ugyan támadó fél volt, játékukat azonban rendszertelenség jellemezte, s így eredményt sem érhettek el. A közvetlen védelem ezuttal nem állt a lábán oly sziklaszilárdan, mint eddig mindig. Egyedül Fehér volt kifogástalan. Szaffkának feltűnően rossz napja volt. Az ismét szereplő Jancsár rossz helyezkedése néhány gólhelyzethez juttatta a VII. kerület csatárait. A halfsorban Lencz volt a legkevésbbé rossz. Kocsis és Weiner még nagyon messze vannak őszi formájuktól. A csatársorban csupán Szalay és Boldog feleltek meg. Rácznak akciói nem sikerültek.

    Az első félidőben változatos küzdelem. Mindkét csapatnak van néhány gólhelyzete, a belső csatárok azonban a kínálkozó helyzeteket elszalasztják. Herzog egy lövését csak a kapufa mentette. A második félidőben a MAC nagy ambícióval feküdt bele a játékba; az önfeláldozó VII. ker. védelem azonban minden támadásukat meghiusítja. A VII. ker. csak nagy ritkán jut szóhoz, azonban a MAC védelem is résen van. A mérkőzés utolsó perceiben megeredt zápor következtében a biró a mérkőzést hét perccel a befejezés előtt lefujta.

    Sporthirlap, 1922. március 27.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.04, 16:44
    Margitsziget. Bíró : - Nagy L.

    Klasszikus példája volt ez a mérkőzés újból annak, amikor egy fiatal, de lelkes, tartalékokkal megtűzdelt csapat találkozik egy papíron a legjobbakból összeállított együttessel. A VII. ker. Kojsza, Brenner, Rémay, Juhász helyén tartalékokkal állt fel, míg a MAC, Omelka kivételével, legkomplettebb csapatát küldte a karcba. Pedig azt sem lehet elmondani, hogy a MAC kedvetlenül, vagy ambíció nélkül dolgozott, de valahogyan semmi sem sikerült neki, formájuk alatt szereplő játékosainak gyengéjét pedig a VII. kerületiek ügyesen használták ki. A VII. kerületieknél Hofmann, Weszter és a kis Vértes játszottak ki jó formát. A kapus bizonytalan, de a kék-sárga csatárok nem nagyon hozták nehéz helyzetbe. A többiek szorgalmasan, de szürkén dolgoztak.
    A MAC-ban csak Fehér volt kifogástalan. A hosszú szünet után újból szereplő Jancsár természetesen még nem a régi, de rövidesen az lesz. Szaffka nagy klasszis, de nem volt jó napja. Ugyanezt lehet elmondani Kocsisról is. A csatársorban teljes volt a megértés hiánya, ami természetesen a teljes eredménytelenséget hozta magával.
    A mérkőzésnek majdnem egész folyamán mindkét csapat egyaránt kivette részét a támadásból, de míg a MAC többet, a VII. kerületiek veszélyesebben támadtak. A védelmek közti különbség azonban kiegyenlítette az esélyeket. A MAC inkább szélsői révén jön frontba, de a belső csatárok mindent elhibáznak. A VII. ker.-ben a jobbszárny dirigálta a tempót.
    A hirtelen bekövetkező zápor miatt a meccset 7 perccel befejezés előtt fújta, le Nagy László, aki erős kézzel csirájában elfojtott minden durvaságra való hajlamot. Igaz, hogy a sok fütty miatt a nézők megharagudtak rá. Kornerarány: 3:3.

    MAC: Fehér—Jancsár, Szaffka—Lenz, Kocsis, Weiner—Rácz, Plohl, Abay, Szalay, Boldog.
    VII. ker. SC: Wagner— Hofmann, Weisz—Weszter, Mellich, Ferderber—Vértes, Csuzmann, Pollák, Knoll, Hercog.

    Nemzeti Sport, 1922.03.27.