magyarfutball.hu

Kispesti AC - Törekvés SE 1 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 16. forduló
játékvezető : Schiller Gyula
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.28, 22:24 (szerk.: 2022.03.29, 16:16)
    Törekvés — KAC 3:1 (0:1)

    Sárkány-utca, 2000 néző
    Biró: Schiller Gyula

    A nagy formában levő Törekvés ma folytatta győzelmei sorozatát, s a KAC-ot győzte le saját otthonában. Bár a Törekvés ma nem produkálta azt a kiváló játékot, mint legutóbb, de mai mérsékeltebb formája is elegendő volt a mérkőzés megnyeréséhez. A játék első felében a KAC a többet támadó, a Boldog fejese révén meg is szerzi a vezetést. A második félidő első percében anélkül, hogy KAC játékos érintette volna a labdat, a Törekvés Hirzer révén kiegyenlített. Öt perccel később Vass szabadrugása meghozza a vezetést és a Törekvésnek, majd a játék vége felé Vetzer a harmadik gólt lövi. A Törekvésnek volt még egy gólhelyzete, de a Hirzer elgáncsolásaval megítélt tizenegyest Vetzer a kapufára lőtte.
    A Törekvésben ezúttal a csatársor csak a második félidőben felelt meg,

    Sporthirlap, 1922. március 27.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.04, 16:45
    Sárkány-u. Bíró: Schiller.

    A KAC saját pályája kemény dió minden ellenfélnek s ugyancsak erős munkát adtak a Törekvés nagy fejlődésnek indult csapatának is. A szívós védekezésre fektetik a hangsúlyt mindaddig míg a fejüket el nem vesztik s a kíméletlen emberre menő játékra nem térnek át, kitűnő helyezkedésükkel s önfeláldozó lelkes munkájukkal sikerrel tudják visszaverni a sorozatos támadásokat is. Fő erősségük a labdabiztos s jó érzékkel helyezkedő kapus Biri, továbbá Mihalek hátvéd; utóbbinak tegnapi kiállításával érzékeny veszteség fogja érni csapatát. Fáradhatatlan a Raix—Sándor— Eberhardt halfsor, de a csatársor támogatására nem lévén idejük, hosszú labdákkal kénytelenek dolgozni. A csatársorban Boldog és Norik a két gyors szélső a támadás oszlopai, középre adott labdáik mindenkor veszélyesek.
    A Törekvés csupán a második félidőben, nyújtóit kielégítő játékot, az elsőben a csatársor könnyelmű, mondhatnék indolens játéka kínos feltűnést keltett. A halfsor, valamint a közvetlen védelem s Dürr kapus odaadó játéka minden dicséretét megérdemel.
    Széllel segítve játszik Törekvés az első félidőben, folytonos támadásban van, ám a belső csatárok a jól tömörült KAC-védelem ellen komoly gólra törekvő igyekezettel meg se kísérelnek, az erőtlenül kapura küldött labdákat Biri könnyen fogja. A 27. percben Norik fut le, szép centerét, a szabadon álló Koszorú gólba fejeli.
    A második félidőt Törekvés a szokott lelkesedéssel kezdi s a 2. percben már Hirzer Wetzerrel történt passzjáték után gyönyörű lövéssel kiegyenlíti. A KAC érezvén, hogy a mérkőzést elveszti, durva játékba kezd, aminek következménye a 6. percben Mihalek kiállítása s Vass hatalmas erejű szabadrúgásából a második gól lett. Magára talál újból a Weisz—Hirzer balszárny is, de felülmúlta ma őket úgy agilitásban, mint labdaadogatásban Szántó jobbszélső. Az ő csodaszép centerezéséből helyezte el Wetzer a harmadik gólt.

    Törekvés: Dürr—Vass, Horváth—Csermely, Hajós, Siegl—Szántó, Kautzky-—Wetzer, Hirzer, Weisz.
    KAC: Biri—Mihalek, Jurcsó—Raix, Sándor, Eberhardt—Boldog, Koszorú, Gresch, Dudás, Norik.

    Schiller bíró erős kézzel, kiválóan jól működött.

    Nemzeti Sport, 1922.03.27.