magyarfutball.hu

Kispesti AC - MAC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 13. forduló
nézőszámok:
 1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: erdosor
  2018.10.02, 15:16
  Sárkány-u. — írtó: Nagy L.

  Újabb értékes pontot szerzett a KAC lelkes játékával, bár ez a "lelkesedés" néha a fair játék kereteinek túllépéséhez vezetett. Nemcsak elismerjük az odaadó, ambiciózus játék jogát, de lépten-nyomon követeljük is a lelkes játékot amatőr sportolóktól. Mégis figyelmeztetnünk kell a KAC-ot, hogy ha így folytatja, a Sárkány-utca ugyanolyan szomorú nevezetességre fog szert tenni, mint egykor a Népsziget.
  Az erősen tartalékos MAC gyönge játékot produkált, különösen csatársora van teljesen formán kívül. A beteg Lenz helyén Imrédy, a sérült Weiner helyett Levente II. játszott. Kocsist, majd Imrédgt össze-vissza rugdosták, úgy, hogy jóformán halfsor nélkül játszott a MAC. A csatársorban csak az elhanyagolt Rácz produkált néhány szédítően gyors lefutást, Szalay fájós lábbal játszott. A védelem a szokott fényes stílusban végezte munkáját.
  A KAC-ban csak Mihalek, Sándor, Norik és Müller jelentenek klasszist, a többi szorgalmasan, de kevés tudással dolgozott. Feltűnő volt Biri bizonytalan játéka. Mindenesetre meg kell azonban tanulniok, hogy a lelkes játék nem azonos a durvával.
  Erős szél és nap ellen játszik első félidőben a MAC s így inkább a KAC van frontban, a MAC-védelem azonban minden támadást biztosan paríroz. A 17. percben Szaffka lövi egy 25 méteres szabadrúgásból a MAC gólját.
  Szünet után a , percben egy felpattanó labda Szaffka karját érinti — tipikus esete volt a véletlen handsnek,— a megítélt 11-esből Mihalek lövi a KAC kiegyenlítő gólját.
  A játék ezután még rendszertelenebb lett a kombináció legkisebb felcsillanása nélkül. A 30. percben a sérült Kocsis helyére Rácz megy vissza, de Norikkal való összeütközése után, amelyben ö maga is megsérült, a bíró kiállítja. A MAC erősen dolgozik a győzelemért, de eredményt már nem tud elérni.
  Nagy László gyengekezű bíró volt.

  MAC: Fehér—Omelka, Szaffka—Imrédy, Kocsis, Levente II.—Rácz, Plohl, Ertl, Szalay, Boldog.
  KAC: Biri—Jurcsó, Mihalek—Raix, Sándor, Eberhard—Norik, Gresch, Koszorú, Dudás, Müller.


  Nemzeti Sport, 1922.03.13.