magyarfutball.hu

Kispesti AC - MAC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 13. forduló
játékvezető : Nagy László
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.27, 22:15 (szerk.: 2022.03.28, 16:00)
    MAC - Kispesti AC 1:1 (1:0)

    Sárkány-utca, 2000 néző
    Bíró : Nagy László

    A KAC ugylátszik a döntetlen eredmények csapatává növi ki magát, mai szorult helyzetében azonban ez is igen sokat jelentő siker ez.

    Az elsó félidőben a széllel játszó MAC volt ura a helyzetnek, de Weinert, Lenzet és Jancsárt nélkülözve, a második félidőben offenzivából defenzívára szorítkozott. Fehér ismét brillírozott, egész sorát védvén ki az elkerülhetetlen gólnak vélt lövéseknek. Szafka és Omelka nem tudta kijátszani legjobb formáját, a fedezetsor pedig csak egy félidőben állotta az iramot. Kocsis a második félidőben meg is sérült és ettől kezdve jóformán csak statisztált Jazik és Lederer II. gyenge tartalék halfoknak bizonyultak. A csatársorban csak Szalay II. és Boldog produkált valamit, de ők is csak az első félidőben. Rácz, Plohl és Ertl hiába törekedtek, a kifuladt fedezetsor nem tudta őket labdával kellően táplálni.

    A KAC ezuttal is dicséretes ambícióval dolgozott. Biri igen nagy hasznára volt csapatának ma is, bár a kapott gólt jobb helyezkedéssel védhette volna. Jurcsó és Mihalik hátvéd kitünően szerelte a MAC támadásokat. A fedezetsorban kiemelkedett Sándor, de Raix és Eberhardt is nagy igyekezettel látták el szerepkörükét. A csatársor fiatal tagjai még nem tudnak kellő megértéssel dolgozni. A Norik, Gres, Koszorú, Dudás és Müller alkotta együttesben egyedül Norik teljesítménye áll elsőosztályu nívón, kellő megértés hijján azonban az ő játéka sem lehet eredményes. KAC támadással indul a mérkőzés majd a MAC veszi át a támadó szerepet és — Mihalik — hands miatt megítélt szabadrugásból Szafka megszerzi a vezetést. A MAC-nak még volt néhány gólhelyzete, de csatárai biztos helyzetekben hibáznak.

    A második félidőben KAC támad miközben Szafka handse miatt megítélt 11-esböl Mihalek kiegyenlít. A KAC továbbra is támad, de Fehér kitűnő védésén megtörik minden kísérlete. A játék fokozatosan eldurvul, ami Rácz kiállítását vonja maga után.

    Sporthirlap, 1922. március 13.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.02, 15:16
    Sárkány-u. — írtó: Nagy L.

    Újabb értékes pontot szerzett a KAC lelkes játékával, bár ez a "lelkesedés" néha a fair játék kereteinek túllépéséhez vezetett. Nemcsak elismerjük az odaadó, ambiciózus játék jogát, de lépten-nyomon követeljük is a lelkes játékot amatőr sportolóktól. Mégis figyelmeztetnünk kell a KAC-ot, hogy ha így folytatja, a Sárkány-utca ugyanolyan szomorú nevezetességre fog szert tenni, mint egykor a Népsziget.
    Az erősen tartalékos MAC gyönge játékot produkált, különösen csatársora van teljesen formán kívül. A beteg Lenz helyén Imrédy, a sérült Weiner helyett Levente II. játszott. Kocsist, majd Imrédgt össze-vissza rugdosták, úgy, hogy jóformán halfsor nélkül játszott a MAC. A csatársorban csak az elhanyagolt Rácz produkált néhány szédítően gyors lefutást, Szalay fájós lábbal játszott. A védelem a szokott fényes stílusban végezte munkáját.
    A KAC-ban csak Mihalek, Sándor, Norik és Müller jelentenek klasszist, a többi szorgalmasan, de kevés tudással dolgozott. Feltűnő volt Biri bizonytalan játéka. Mindenesetre meg kell azonban tanulniok, hogy a lelkes játék nem azonos a durvával.
    Erős szél és nap ellen játszik első félidőben a MAC s így inkább a KAC van frontban, a MAC-védelem azonban minden támadást biztosan paríroz. A 17. percben Szaffka lövi egy 25 méteres szabadrúgásból a MAC gólját.
    Szünet után a , percben egy felpattanó labda Szaffka karját érinti — tipikus esete volt a véletlen handsnek,— a megítélt 11-esből Mihalek lövi a KAC kiegyenlítő gólját.
    A játék ezután még rendszertelenebb lett a kombináció legkisebb felcsillanása nélkül. A 30. percben a sérült Kocsis helyére Rácz megy vissza, de Norikkal való összeütközése után, amelyben ö maga is megsérült, a bíró kiállítja. A MAC erősen dolgozik a győzelemért, de eredményt már nem tud elérni.
    Nagy László gyengekezű bíró volt.

    MAC: Fehér—Omelka, Szaffka—Imrédy, Kocsis, Levente II.—Rácz, Plohl, Ertl, Szalay, Boldog.
    KAC: Biri—Jurcsó, Mihalek—Raix, Sándor, Eberhard—Norik, Gresch, Koszorú, Dudás, Müller.


    Nemzeti Sport, 1922.03.13.