magyarfutball.hu

Törekvés SE - UTE 0 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 12. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.500
  2. nela: 2.800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.26, 23:37 (szerk.: 2022.03.27, 08:33)
    UTE — Törekvés 3:0 (1:0)

    Halom-utcai pálya, 2500 néző
    Biró:Gerő Ferenc

    UTE: Klein —Fogl II., Fogl III.— Kelecsényi, Baubach, Peics — Paulusz, Kósa, Priboj, Schaller Szidon.
    Törekvés : Dürr — Horváth, Vass — Wetzer, Hajós, Siegl—Szántó, Kautzky, Pruha, Hirzer, Weisz.

    Az UTE jobbszárny lefutását és centerét végre Schaller a 32. percben a bekkeket kicselezve, a kifutó Dürr mellett a kapuba helyezi.
    A második félidó első tiz percében UTE támad s egy szabadrugás után az üresen álló Schallerhez kerül a labda, Dürr eléje fut, Schaller átadja a labdát jobbra s Kósa a 22. percben az üres kapuba helyezi.

    Ezután közel félóráig hatalmas Törekvés fölény, amely azonban csak főlé és mellé lövéseket eredményez. Végre felszabadul az UTE, Paulusz lefut, kicselezi Horvátot és centerét a kitünően startoló Schaller a gólba helyezi. Ezután Törekvés teljesen visszaesik, de az UTE további eredményt nem ér el.

    Sporthirlap, 1922. március 6.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.02, 14:32
    Gerő Ferenc volt az UTE—Törekvés kitűnő bírája s nem, mint tévesen közöltük, Gruber Mihály, aki előzetesen a BEAC—Ékszerész meccset vezette.


    Nemzeti Sport, 1922.03.11.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.10.02, 11:45
    Halom-u. pálya. — Bíró: Gruber.

    A Törekvés nem érdemelte meg a nagy gólarányú vereséget, mert ő volt a többet és veszélyesebben támadó s hogy ez gólokban is nem nyert kifejezést, az az UTE nagy rutinnal bíró védelme, főleg Fogl II. kiváló játékának érdeme.
    Gyilkos tempójú, mindvégig idegizgató mérkőzés, a vezető gól megszerzéséig brutális, emberremenő játék, melyen Kelecsényi (UTE) vitte a fő szerepet. Az UTE nem mutatta azt a játékot, ahogy hívei jövő szereplését hirdették, halfsora abszolút gyenge, csatárai egyénileg kiváló technikával bírnak, de összjátékuk nem egyéb, ideges csapkodásnál. Azt azonban el kell ismerni, hogy a gólhelyzetek kihasználásában mesteri munkát végeznek. Sziklaszilárd erősség a Fogl-testvérpár, rajtuk tört meg a fiatal Törekvés csatárok minden gólra való igyekezete.
    A Törekvés, egyszersmind a mezőny legjobb játékosa a tüneményes képességű Hirzer, gyorsasága, ötletessége s lövőkészsége révén a válogatott csapat jeöltje is. Kitűnő partnere a balszélső Weisz és a jobbösszekötő Kautzky. Jó munkát végzett a halfsor is; Dürr a gólokat nem védhette.
    Törekvés kezd, de nyomban az UTE veszi át a támadás vezetését s Priboj éles lövése a kapufáról pattan vissza. Változatos játék következik, amelyben az UTE jobbszárnya, Törekvés pedig balszárnya révén igyekszik ellenfele kapuját megközelíteni. Míg azonban a Törekvés lövései a kaput elkerülik, az UTE-támadása Schaller pompás csavart lövésével gólt eredményez.
    A második félidő a Törekvés nagy fölénye jegyében folyik le, az UTE csupán szélsői s Foql II. hatalmas szabadrúgásai révén jut elvétve előnyös helyzetbe. Az 5. percben már Vass a 16-os vonalon hendszet vét, a rúgás után előállott tumultusban Kósa a hozzákerült labdát a gólba pattantja. Sorozatos eredménynélküli Törekvés-támadás után újból szóhoz jut az UTE is és Schaller könnyű helyzetből szerzi még a harmadik gólt.
    Gruber bíró nehéz feladatát bravúrosan oldotta meg.

    UTE: Klein—Fogl II., Fogl III.—Kelecsényi, Baubach, Peics—Paulusz, Kósa, Priboj, Schaller, Szidon
    Törekvés: Dürr—Vass, Horváth—Wetzer, Hajós, Siegl—Szántó, Pruha, Kautzky, Hirzer, Weisz.


    Nemzeti Sport, 1922.03.06.