magyarfutball.hu

UTE - Törekvés SE 5 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 6. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: erdosor
    2018.09.21, 14:35 (szerk.: 2018.09.22, 09:59)
    Népsziget. Bíró: Vértes.

    Erős tempóban indul a játék — sorozatos foultokkal — melyek során Fogl II. 2 süvítő szabadrúgás már az első percekben komoly veszélyt jelentenek, de eredmény nélkül. 5. percben Hirzer befut és a kifutó kapus mellett centerez, de Weisz 5 m.-ről az üres kapu fölé lő. Majd változatos játék; szembetűnő a Törekvés védelmének bizonytalansága. 25. percben Priboj a két — egy vonalban álló beck — (már régebben rámutattunk eme hibás helyezkedésre), között megszökik és védhető gólt lő a kapu jobb sarkába. Egy perccel később megismétli, de Dürr szépen véd.
    UTE fölénv következik, melyek során Paulusz többször kapu fölé lő. míg Kósa éles lövését Dürr rávetéssel védi. 33. percben Hajós hands-et vét és Fogl II. erős rohammal az üresen álló Schallerhez plaszírozza a labdát, aki védhetetlen gólt lő. Gyönge Törekvés támadással zárul az első félidő.
    Szünet után szép erős iramú, változatos játék. Törekvés erősen támad Weisz 25 m.-es lövése kapufáról pattan vissza, a hosszú lövéseket pedig Klein biztosan védi. A félidő közepe felé UTE is lábra kap és a kimerült Törekvés védelmen keresztül könnyen éri el góljait a 33. percben Schaller — egy perc alatt két gólt — maid 40 p.-ben Priboj révén.

    UTE: Klein, Vogl II., Vogl I., Kelecsényi, Baubach, Fejes, Rosner Schaller, Priboj, Kosa, Paulusz.
    Törekvés: Dürr, Vass, Horváth, Parragh, Hajós, Siegl, Wetzer, Weisz, Mlcsinai, Chambre, Hirzer.

    Nemzeti Sport, 1921.10.17.