magyarfutball.hu

VII. Kerületi SC - Kispesti AC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 5. forduló
játékvezető : Nyúl Dezső
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.23, 17:04 (szerk.: 2022.03.24, 17:09)
    KAC — VII. ker. SC 1:1 (0:1)

    Hungária-uti pálya, 1000 néző
    Biró: Nyul Dezső
    (Szombat)

    Közel egyenrangu ellenfelek válto­zatos lefolyásu küzdelme, amely nivó tekintetében nem állotta ugyan ki a legszigorubb kritikát, érdekesség dol­gában azonban semmi kívánnivalót sem hagyott hátra. A KAC lassubb, átgondoltabb, de gyakran tulkombinált játékát a VII. kerületiek rapszodikus, gyors, inkább egyéni akciói sikerrel ellensulyozták, s az ellentétes stílusok küzdelme mindvégig biztosítani tudta a játék érdekességét.

    A KAC kapuját Varga védte, aki munkáját ezuttal feltünóen bizony­talanul végezte; a kapott gólért őt terheli a felelősség. A hátvédek helyén a fiatal Mészáros és a Békéscsabáról visszatért Saguly szerepelt. Előbbi higgadt, fejlődésképes jatékosnaK bi­zonyult, utóbbi különösen a veszélyes helyzetekben volt résen, bár sok feles­leges foultjával erősen lerontotta játé­kának értékét. Egy meggondolatlan, tulheves akciója közben néhány perccel a játék befejezése előtt különben su­lyosan megsérült a karján. A fedezet­sorban Stalmach intelligens játéka vonta magára a Ügyeimet, bár sok jóval kecsegtet Raix bemutatkozása is. A csatársor játéka a kapu előtt, annak ellenére, hogy jó technikáju játékosok alkotják, teljesen értéktelen. Tulsokat játszanak Eisenhofferre, aki jó formában van ugyan, de ha jól lefedezik, csődöt mond a csatársor tudománya. Jeny az ellenfél fedezeté­nek őrizete alatt csak ritkán tudott kibontakozni.

    A VII. kerületiek megérdemelten jutottak az értékes ponthoz s bebizo­nyították, hogy eddigi eredményeik reálisak és komolyan kell velük szá­molni. Wagner nem tartozik a klasszikusok sorába, de jó átlag játékos. Juhásznak és Hoffmannak nem volt jó napja, számos helyezkedési hibát, rugótechnikai hiányosságát fedezhettük fel játékukban. A fedezetsorban Kojsza játéka fejjel magaslott ki, mig a csa­társor gyors támadásainak Pollák és Knoll volt a lelke.

    A vezető gólt a VII. kerület szerezte meg a 21. percben Varga sulyos hibá­jából Knoll révén. A KAC a második félidő 1. percében a tétovázó VII. ke­rületi védelem jóvoltából Boldog révén egyenlített ki.

    Sporthirlap, 1921. október 10.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.21, 10:31 (szerk.: 2018.09.22, 10:01)
    Hungária-ut. Bitó: Nyúl D.

    Kispest kezd s mintegy 5 percig ellenfele térfelében játszik. A 20. percben Brenner magasan kapura lő, Varga könnyelműen fogja s Mayer meglökvén, a kapuba ejti. A második félidő a halfsora révén nagyobbrészt Kispest fölényét mutatja, a 10. percben Boldog hosszan adott labdával megszökik s a tétovázó bekkek mellett kiegyenlít. VII. ker. szórványos támadásai mindenkor veszélyesek, de nem kíséri akciójukat szerencse. A játékidő végén Saguly vadul belerohan a labdát vezető Csuzmannba, elbukik s karját ficamítja.

    VII. ker.: Wagner—Juhász, Hoffmann—Weszter, Kojsza, Melich—Csuzmann, Brenner, Pollák, Knoll, Mayer.
    Kispest: Varga—Saguly, Mészáros —Raix, Stalmach, Mihalek—Boldog, Csontos, Sándor, Eisenhoffer, Jeny.

    Nemzeti Sport, 1921.10.10.