magyarfutball.hu

III. Kerület - Vasas 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.22, 19:13 (szerk.: 2022.03.23, 10:52)
    Vas- és fémmunkások SC — III. ker. TVE 2:2 (2:1)

    Határ-utca
    Biró: Kiss Menyhért

    A mérkőzést a beállott sötétség miatt nem fejezték be; 13 perc lejátszatlan maradt. A meccs elhuzódá­sának a története pedig a következő: A szünetben a II. ker. Schwarz nevű játékosa megsértette a birót, aki ezért Schwarzot a III. félidőben nem engedte játszani. Emiatt Tóth István az óbudai csapat íutballintézője nagy botrányt provokált, aminek következtében három ízben kellett a mérkőzést félbeszakí­tani. Tóth ugyanis utasította Schwarzot, hogy álljon be a csapatba, Schwarz meg is jelent s háromszor is vissza­tért. A többszöri félbeszakítás azután annyi időt vett igénybe, hogy a játé­kot nem lehetett befejezni.

    A mérkőzés maga igen élvezetes sportot nyujtott; a játék igazi első osztályu nívón mozgott. Az első fél­időben mindkét csapat öldöklő iram­ban játszott s lehetett látni, hogy az a csapat lesz a mérkőzés győztese amelyik jobban birja tüdővel. Az álló­képesebb csapat a III ker. volt s ha nem sötétedik be, meg is, nyerte volna a mérkőzést, mert a második félidő első negyedórájában a Vasasok el­készültek erejükkel. Lelkes védeke­zésre szorítkoztak tehát a tiz emberrel szereplő III. ker. ellen és — sikerrel. A mérkőzés erős, de azért fair volt.

    Az első gólt a Vasasok ugy érték el, hogy Harrer a labdát a saját kapu­jába rugta. Pár perc mulva Hegyi, remek lövéssel kiegyenlített, majd a félidő vége felé Rucskay a Vasasokat ujból vezetéshez juttatta. A II. félidő­ben eleinte változatos játék, majd a Vasasok kifulladva, inkább a védekezésre szorítkoztak. A 30-ik percben Skvarek gyönyörű lövéssel megsze­rezte csapatának a kiegyenlítő gólt. A mezöny legjobb embere Gottlieb (Vasas) volt, aki valósággal lelke volt a csapatának. Kimagaslóan jó volt még Weisz is. Az óbudai csapatban Szabó Jenő játéka emelkedett ki.

    Sporthirlap, 1921. szeptemner 26.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.20, 14:12 (szerk.: 2018.09.20, 20:04)
    (Határ-utcai pálya. Biró: Kiss Menyhért.)

    Agilis Vasas-támadások sorozata nyitja meg a játékot. A 10. percben az ismételten szabadon lefutó Katzer által leadott labdát, erős kavarodás után, Jellinek belövi. Schwarz riposztja eredménytelen, a belső csatárok késlekedése folytán. A 14. percben Horváth szabadrúgását elhárítják, Hegyi megkaparintja a labdát és védhetlenül kiegyenlít. Jellinek egy kísérlete után a 19- percben Katzer beadásából Rucskai a sarokba plaszirozza a labdát. Schwarzot egy lefutás alkalmával csúnyán elvágják, majd Hegyit rúgják mellbe. A 37. percben a Vasasok kornerhez jutnak, de Szabó ment. Eredménytelen egy szabadrúgásuk is a 16-osról. 6 perccel szünet előtt Kiss Menyhért a Vasasok büntetőterületén belül (!) földobja a labdát.
    A szünet alatti, valamint a IL félidő megkezdését mintegy negyedórával késleltető eseményekről külön számolunk be. 3/4 6-kor a szünetben a továbbjátszástól eltiltott Schwarz nélkül folytatódik a játék, amely öt perc után Schwarz újbóli megjelenése miatt most csak két percre szakad meg. III. kerület deprimáltan játszik. Bakovi, Rucskai, majd Katzer foglalkoztatja Neuhaust. Egy ízben Maycher ment. A 20. percben Hegyinek volt incidense az egyik határbíróval, ez azonban elsimult. Rögtön rá Jellinek utánarug Klébernek, a szabadrúgást Tapfer fogja. A 23. perc hozza a kiegyenlítést. Korner utáni kavarodásból Skvarek húsz méterről élesen bevágja a labdát. Abszolút sötétség miatt a bíró mindkét csapat meghallgatása után 13 perccel hamarább fújja le a meccset.

    Vasas: Tapfer—Stengl, Klein—Tomecsko, Gottlieb, Weisz—Braun, Bakovi, Jellinek, Rucskai, Katzer.
    III. kér. TVE: Neuhaus—Harrer, Szabó—Maycher, Kiéber, Keck—-Mengl, Horváth, Skvarek, Hegyi, Schwarz.

    Nemzeti Sport, 1921.09.26.