magyarfutball.hu

MTK - Törekvés SE 5 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 4. forduló
játékvezető : Nagy László
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.20, 22:27 (szerk.: 2022.03.21, 12:40)
    MTK — Törekvés 5:0 (2:0)

    Hungária-ut, 7000 néző
    Biró:Nagy László

    A mai napig három mérkőzését bonyolitotta le a Törekvés s mindanynyit megnyervén, élén állott a baj­nokságnak. Az MTK azonban ma ki­ütötte a nyeregből. A bajnok csapat a mérkőzés fontosságának a tudatá­ban és a sokat jelentő siker érdeké­ben legjobb játékosait mozgósította és a megsérülése következtében pihenésre szoruló Braun és Vágót és beállította csapatba. Feldmann helyén Mandl játszott, eenterhalf Nyul volt.

    A Törekvés komplett felállításban szerepelt. Az MTK csapatának játékán szemmel láthatólag kidomborodott, hogy a csapat minden tagja erős egyéni tréninget folytat.
    A csapat játékerejét nagyban fo­kozta még egyes játékosok feltűnő javulása is. így Molnár nagyszerű labdatechnikája, Nyul kitűnő helyez­kedése és Mandl megbízható biztos játéka nagyban hozzájárultak az ered­ményes játékhoz, amit még elősegí­tett az is, hogy az első félidő az erős szél ellen játszó Törekvés játékosait tulságosan kifárasztotta. Az első gólig élet-halál harcot, igazi kemény küz­delmet vivott a két csapat. Az MTK erőteljes támadásait a Törekvés eré­lyes közbelépéssel és erősen rámenő játékmodorral parírozta. A mérkőzést vezető biró a legujabb főkapitányi rendeletet tulszigoruan értelmezve a kelletnél többször avatkozott a játékba, amiáltal nem csak azt érte el, hogy a játékot fölöslegesen zavarta, hanem sokszor elhamarkodottan és hetytelenül ítélkezett. Az MTK eredményes játékával szemben meg kell állapítani a Törekvés nagyszerű ellenállását, annál is inkább, mert noha a máso­dik félidőben esett a gólok nagyobb része, ugyan ebben a félidőben volt a Törekvés a legjobb formában és egy­másután vezette a támadásokat, ame­lyeket csak Kropacsek fényes játéka akasztott meg. A Törekvés két szél­sője, Szántó és Hirczer ugyan szépen vezette a támadásokat, feltűnően jól játszot a halfsor is, különösen a jobb half, Wetzer.

    Az első gólt a 37 percben kornerből éri el Molnár, hat percre rá Orth fejeli a labdát guggoló helyzetből a kapuba.
    A II. félidőben a 3. percben Rakitovszky lövi a harmadik gólt mig a 31 és 34 percben elért két gólt Orth rugja a kapuba.

    A mérkőzésen az inspekciós rendőr fogalmazó egy nézőt (az amerikai misszió egyik magyar tisztviselőjét) igazoltatott, mert maliciózusan beki­áltott a pályára, hogy a biró erélye­sebben vezesse a mérkőzést különben a rendőrök bekísérik.

    Sporthirlap, 1921. szeptember 26.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.20, 13:20 (szerk.: 2018.09.20, 20:01)
    Hungária-ut. Biró: Nagy László.

    MTK kezd és széllel támogatva rögtön támadólag lép fel. Orthot szökés közben elbuktatják, a szabadrúgást a kapu fölé lövi. (8 p.) Majd Rakitovszky kerül gol- helyzetbe, de éles lövése Dürr kezéről kapuélre, onnan kezébe pattan vissza (22 p.) Törekvés alig jut át a félvonalon, de akkor is veszélytelenül. Siegl hands-et vét, a szabadrúgást Kertész II. ivelten kapura küldi, Dürr kiejti, utána ugrik, de Molnár mellette a gólba lövi. (37. p) Rögtön utána Braun ivelt labdáját Dürr védi, de Orth ráfut és kezéből a gólba fejeli, miközben úgy összefutnak, hogy Dürr néhány percre kiáll. (44 p.).
    A második félidő 3. percében Rakitovszky áttöri magát a védelmen és 15 m.-ről védhető gólt lő. — Törekvés több támadással felel, de Kropacsek minden labdát könnyen véd. — 20. p.-ben Chambre kapufát, majd 23. p.-ben Micsinai 5 m.-ről Kropacsek kezébe lövi a labdát. Molnár megsántul és a 30. p.-ben elhagyja a pályát. — Orth jó helyzetben hibáz, de rögtön utána a tétovázó védelmét kijátszva 2 m.-ről gólt lő, — (32. p.) Ugyancsak ő lövi az utolsó gólt is Braun centerezéséből a 35. p.-ben.

    MTK: Kropacsek, Senkey, Mandl, Kertész II., Nyúl, Vágó, Csibi, Rakitovszky, Orth, Molnár, Nagy.
    Törekvés: Dürr, Vass, Horváth. Siegl, Hajós, Warecz, Szántó, Weisz, Micsinai, Chambré, Hirzer.

    Nemzeti Sport, 1921.09.26