magyarfutball.hu

UTE - VII. Kerületi SC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 4. forduló
játékvezető : Vértes Imre
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.22, 19:02 (szerk.: 2022.03.23, 10:51)
    VII. ker. SC - UTE 1:1 (1:0)

    Népszigeti pálya, 3000 néző
    Biró: Vértes Imre

    Az UTE formája sehogyan sem tud állandósulni. A csapat eredménylistáján a jó és rpedig a bajnokság révébe nem lehet elérkezni.
    Az UTE-nek, ha formában van, nem szabad a VII. kerületiekkel egyen­lően végeznie. A VII. ker. csapatának csak a védelme klasszis, csatárai egyénileg próbálnak boldogulni, de ez nem mindig sikerült nekik. Mai ered­ményük mindazonáltal reális, mert védelmük — Wagner, Hoffmann, Ju­hász — nagyszerű teljesítményt pro­dukált. Jó volt még Kojsza és a két szélső.

    Az UTE mélyen formáján alul ját­szott, különösen a halfsor az, amelyre rá sem ismerhetünk. A kapuban Knoll helyett Klein játszott, de kifogástala­nul teljesítette feladatát Jó volt a két Fogl is; nem vált be ellenben a csa­társorban Egyházy és Paulusz felcse­rélése. Előbbi a jobb, utóbbi a bal­szélen egyformán gyenge volt. Priboj jól játszott, de nem nyert támogatást partnereiben.

    Az első félidő az UTE támadásá­val kezdődik s Fogl II. hosszu lövése majdnem gólt hoz. A VII ker. két szélsője révén veszélyes támadásokat vezet. A 15. percben Brenner kiszö­kik, de hátulról akadályozzák. A meg­ítélt 11-est ugyancsak Brenner belövi. A 11-est Fogl II. próbálta védeni, mert a Knolt helyettesitó Klein meg­sérült. Priboj fejesét Wágner szeren­csével védte. A félidő végén Hoff­mann handse miatt megitélt 11-est Schaller a kapusba rugta. A második félidőben az UTE erős támadást in­téz a VII. ker. kapuja ellen, kornert is ér el. A jól irányított kornert Wág­ner saját kapujába ejtette. A játék vége felé Priboj offszeid gólt ló, de a biró nem ítélte meg.

    Sporthirlap, 1921. szeptember 26.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.20, 13:41 (szerk.: 2018.09.20, 20:03)
    Népsziget. Bíró: Vértes.

    A játékot UTE-szabadrúgás vezeti be a 16-osról, Fogl II. fölé lő. A VII. ker. azonban átveszi a szót, támad és a 8. percben a kiszökő Knollt Fogl II. hátulról foultolja, mire a bíró 11-est itél. A lefújást nem halló Herzog még előbb kapura lő, a labda Kleint gyomron találja, úgy, hogy a 11-est Fogl II. próbálja kivédeni, de nem bizonyult jó kapusnak, mert Brenner lövése nem is volt nehéz (1:0). Egyideig még VII. ker. fölény, majd az UTE lendületbe jön, 3 kornrt, sőt hands miatt egy 11-est is elér, azonban Wagner szépem véd.
    A II. félidőben a VII. ker. szépen tartja magát, a 10. percben azonban az UTE kornerhez jut s Wagnerről a labda a VII. ker. hálóba pattan (l:l). A félidő közepén a VII. ker. hatalmas tempót diktál, csatárai néhány veszélyes helyzetet teremtenek, de az UTE védelem jól áll a lábán. Az utolsó 10 percben az UTE finisel és ugylátszik, hogy a maga javára dönti el a mérkőzést, azonban a VII. ker. egy pontot legalább mégis megőrzött.
    A mezőnyből a rendes formája alatt játszó Fogl II. mellett Wester, a VII. ker. jobbfedezete emelkedett ki.

    VII. ker.: Wagner—Juhász, Hoffmann—Wester, Kojsza, Melich—Csuzmamn, Brenner, Pollák, Knoll, Herzog.
    UTE: Klein—Fogl II., Fogl III.—Kelecsényi, Baubach, Király—Egyházi, Kósa, Priboj, Schaller, Paulusz.

    Nemzeti Sport, 1921.09.26.