magyarfutball.hu

VAC - Budapesti TC 0 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 3. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.500
  2. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.20, 21:55 (szerk.: 2022.03.21, 12:37)
    BTC - VAC 4:0 (0:0)

    Határ­ utcai pálya, 2500 néző
    Biró: Biró Sándor

    A BTC nagy gólarányu győzelme meglepetés. A csapatok előző heti játéka alapján egyenlő erők küzdelme volt várható, de csak az első félidő lefolyása igazolta a várakozást. A má­sodik félidőben a BTC mindvégig döntő fölényben játszott, s a VAC fejveszettségét ügyesen kihasználva szokatlanul nagy gólarányban nyerte a mérkőzést.

    A BTC kapuját Palcsek jól védte. A hátvédek helyén Kőszegi II. partnere Geschlecht volt. Kőszegi II. biz­tosan és jól, de tulerélyesen játszott Geschlecht nem csinált nagyobb hi­bákat. A csapat gerince a Szabó — Kanyaurek — Rauchmaul összeállí­tásu halfsor volt, amely szinte tömte csatárait a szebbnél-szebb labdákkal. A csatársornak a gyors szélsőkre ala­pított szöktető játéka Szánthó II. és Hajdu jó formája révén kitünően ér­vényesüli A két összekötő Horváth és Tichovszky jól illeszkedett, be az együttesbe, de Pócz felesleges ugrán- dozásaival sok kedvező helyzetet el­rontott.
    A VAC csapata csak egy félidőn keresztül bírta tudással és idegekkel az iramot. A BTC technikai felsöbbsége lattára a második félidőben ide­gesség vett erőt a csapaton s a ja­vukra megítélt tizenegyest kihaszná­latlanul hagyva az elemi védelmi hi­bák egész sorozatai követték el. A gyengén funkcionáló játékosok között is első helyen kell megemlékeznünk Zitter kapusról, akinek gyenge és indolens játéka közvetlen előidézője lett a sulyos vereségnek. Singer és Weisz megbízhatóan dolgoztak, de Singer a védelem oszlopa idő előtt megsérült, ami teljesen megzavarta a VAC-ot. A fedezetsor a második fél­időben kifulladt mig a csatársorban csak Engeltól és Nagytól láttunk hellyel-közzel elfogadhatót.

    A BTC első gólját a második fél­idő 22. percében éri el Horváth révén. A VAC javára hands miatt megítélt tizenegyest Engel a kapufára lövi. A 31. percen Tichovszky, a 32 percben Horváth és a 41. percben Pócz to­vábbi három gólt lő. A mérkőzés utolsó perceiben különös incidens történt. Egy komolyabb összeütközés után, amelyből kifolyólag a biró Jockét és Kőszegi II-t kizárta a játék­ból, az inspekciós rendörfogalmazó bement a játéktérre és felszólította a bírót, hogy bíráskodjék nagyobb eréllyel, mert beszünteti a játékot. A mérkőzés bírája, aki az elkövetett szabálytalanságokat már előzőleg kiállitássál torolta meg, természetesen visszautasította a szokatlan beavat­kozást.

    Sporthirlap, 1921. szeptember 19.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.20, 15:35 (szerk.: 2018.09.20, 20:05)
    Határ-utca. Biró: Biró Sándor.

    Az I. félidőben több kedvező helyzet kölcsönösen kihasználatlanul marad. A
    II. félidő 22. p—ben esik az első gól Horváth, lövéséből. Tichovszky lövi a másodikat a 33., Horváth a harmadikat a 36. és Pócz a negyediket a 40. percben. A VAC 11-esét közben Engel félrelőtte. Kőszegi és Jocke összecsapásának a II. félidő 36. percében mindkettő kiállítása lett az eredménye.

    BTC: Palcsek—Geschlecht, Kőszegi II.—Szabó S., Kanyaurek, Rauchmaul—Hajdú, Horváth, Pócz, Tichovszky, Szántó.
    VÁC: Czitter—Singer, Weisz—Gansl II., Weisz II., Móra—Tauszig, Engel, Breuer II., Jocke, Nagy.

    Nemzeti Sport, 1921.09.19.