magyarfutball.hu

III. Kerület - UTE 1 : 3 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 1. forduló
játékvezető : Szeiff Aladár
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: nagy érdeklődés
  2. Sporthírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.19, 23:24 (szerk.: 2022.03.20, 08:52)
    UTE - III. ker. TVE 3:1 (1:1)

    Határ-utcai pálya, 2500 néző
    Biró: Szeiff Aladár

    Érdekes, nívós küzdelem, amelyből az Ujpestiek megérdemülten kerültek ki győztesként. A játék első 20 per­cében a III. kerületieket látjuk front­ban, majd az UTE is lendületbe jön a félidő hátralevő részében változatos lefolyása a játék. A második félidő az UTE domináló fölényének jegyé­ben telik el, pozitív eredményt azon­ban csak a játék utolsó perceiben si­került elérni. Az UTE góllóvői Schaller (2) és Priboj voltak, mig a Vivók gólját Horváth lőtte.

    Az UTE a két Fogl és a kitiltott Szidon helyén tartalékokkal, a III. kerület Oláh nélkül állott fel. Az UTE kapuját Knoll nagy bravurral védte s hogy a játék első részében a Vivók gólt nem lőttek, az kizárólag az ö érdeme. Kitűnő tartalék-hádvéd-párral rendelkezik az UTE Szimon és Rosenberg személyében, akik várako­záson felüli labdabiztos játékukkal tel­jességgel pótolni tudták a Fogl test­vér-párt. Kemény, nehezen áttörhető gátnak bizonyult a Kelecsényi—Baubach-Király halfsor, mig a csatársor tetszetős passzjátékával érdemelte ki a dicséretet.

    A III. kerületiek kapuját hosszu szünet után ismét Neuhaus védte — kiválóan. Harrer és Szabó megbíz­ható hátvédpárt alkották. A fedezet­sor Majherr—Kleber—Keck összeállí­tásban szorgalmasan, nagy agilitással látta el nehéz feladatát. A csatársor a mezőnyben tetszetősen kombinált, de a kapu előtt csődöt mondott a góllövési tudományuk. Egyedül Hegyi volt veszélyes az ellenfél kapujára.

    UTE: Knoll—Szimon, Rosenberg— Kelecsényi, Baubach, Király—Paulusz, Kósa, Priboj, Schaller, Egyházi.
    III. ker: TVE: Neuhaus—Harrer, Szabó—Majherr, Kléber, Keck—Mengl, Horváth, Skvarek, Hegyi, Schwartz.

    Sporthirlap, 1921. szeptember 5.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.25, 13:03 (szerk.: 2018.09.25, 13:32)
    Bíró: Szeif.

    Nagy érdeklődés várta a két jó stílusú csapat találkozását. A stílusos játék ugyan elmaradt, mindamellett gyorsasága, változatossága s a gyakori lövések révén élvezetes sportot nyújtott. Az UTE a Vogl-testvérek nélkül állott föl, de a beállított tartalékok odaadó játéka nem éreztette hiányukat. Mindkét csapat stílusától eltérve, a szélsők szöktetésére játszott, mely az első félidőben III. ker.-nek, a másodikban UTE-nak sikerült jobban.
    Rendkívül változatos küzdelem, melyben hol az egyik, hol a másik kapu forog komoly veszedelemben s mindkét kapusnak bőven van módja kiválóságát igazolni. A 10. percben Mengl rohamból adott bombaszerű lövését csak a kapuléc menti. Az első gólt UTE éri el a 25. percben, Paulusz beadásából a szabadon hagyott Priboj révén. Nyomban azután III. ker. támad, Szimon labdát vét, Schwartz éles lövése a kapufáról Horváth elé pattan, ki kapásból bevágja. III. ker.-nek még több jó gólhelyzete kínálkozott, de nem kísérte őket szerencse.

    Második félidőben mindkét csapaton a fáradság mutatkozik, aminek következtében a támadó fél hosszabb időt tölt ellenfele térfelében. A 10. percben
    III. ker.-nek kitűnő alkalom kínálkozott a vezetés megszerzésére, de Hegyi kapu mellé fejel. Skvarek sorozatos fauljaival magára bőszíti az UTE védőjátékosait, úgy, hogy félelmében visszavonul a csatársorból, miáltal az teljesen akcióképtelen lelt. UTE fölénybe kerül s a 40. percben újból Priboj, majd a 44. perében Schaller révén ér el gólt.

    UTE: Knoll—Szimon, Rosenberg—Kelecsényi, Bauhach, Király—Paulusz, Kosa, Priboj, Schaller, Egyházi.
    III ker.: Neuhaus—Harrer, Szabó—Majherr, Kléber, Kheik—Mengl, Horváth, Skvarek, Hegyi, Schwartz.

    Nemzeti Sport, 1921.09.05.