magyarfutball.hu

Zuglói AC - VAC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 21. forduló
játékvezető : Hajós József
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.19, 21:15 (szerk.: 2022.04.20, 10:04)
    Zuglói AC — VAC 1:0 (1:0)

    Lóversenytéri pálya, 3000 néző
    Biró: Hajós József

    A VAC-tól már megszoktuk, hogy erősebb ellenfelek ellen sokkal nagyobb kedvvel és ambícióval megy harcba, mint egyenrangu társai ellen. Míg tehát a „nagyok“ ellen sokszor ér el meglepő eredményt, a „kicsiket“ lebecsüli, könnyen veszi s ezért rendszerint vereséget szenved tőlük, így történt ez a jelen esetben is. Zugló derék reprezentánsa becsületes küzdelemben, lelkes, odaadó játék után megérdemelten győzött jobban kombináló, de puha és erély nélkül játszó ellenfele felett. Zugló csapata technikailag nem olyan képzett s nem is dolgozik olyan finom akciókkal, mint a VAC, de megjátszik minden labdát, s csak küzdelem után mond le róla s ez a jó tulajdonsága biztosította neki a sikert. Ha a csapat a „magas” játékról le tud szokni s a földön tudja tartani a labdát, ugy a játéka nemcsak eredményes, hanem szép is lesz. A csapatnak jelenleg a védelme és a halfsora az ereje. Bindlnek még sohasem volt ilyen jó napja, mint ezuttal, néhány veszélyes saroklövést bravurral védett Payer és Zwolenszky szilárd bástyaként állottak a helyükön, míg a halfok nagyszerű zavaró munkát végeztek, igaz, hogy a támadást nem mindig támogatták. A csatársor jól megértette egymást, egyes akciói azonban tul szélesek s így könnyen szétrombolhatók. Legjobban a jobbszárny, Láng—Vacek munkája tetszett, Sefcsik késik a lövéssel, a balszárny kissé lassu.

    A VAC tulságosan stílusra játszott s emellett elfelejtkezett az eredményre vezető taktikáról. Alig fordult elő, hogy — ha az egyik szárnyra tömörült a játék — átvágták volna a labdát a másik oldalra, így azután könnyű volt a széteső akciókat szétrombolni. A csatársorban egyedül a balszárny játszott elfogadhatóan. A halfsor szürke volt, legjobbak voltak a szélső halfok. A védelem, egyes hibáktól eltekintve, amelyek azonban mindig gólveszélyt jelentettek, jól megállotta a helyét A játék első tíz percében a VAC erősen támad, de Klein és Boross II lövései kapu fölé mennek. A Zugló Láng lefutása révén szabadul fel, de Sefcsik lövése kapu mellé megy, épp ugy, mint Payer hatalmas szabadrugása. Negyedórás középjáték után ismét a VAC veszi át a támadást, de Engl, majd Klein veszélyes lövéseit Bindl biztosan fogja. Most a Zugló jobbszárny fut le néhányszor, a 32. percben Lang centerezésére Fischer balra kifut. Grosz az orra elöl visszahuzza a labdát a kapu elé s azt Vacek az üres kapuba fejeli. A gól után a VAC erősen támad, de eredménytelenül. A végén Vacek, Sefcsik lövései fölé mennek.

    A második félidő elején Payer két hatalmas szabadrugása és egy korner veszélyezteti a VAC kaput. Ezután visszaszorul Zugló és erősen védekeznie kell, lövésig azonban nem jutnak a VAC csatárok. Engl helyet cserél Kleinnel, de így sem tudnak egységes támadást vezetni, csak Jocke kiszökése veszélyes azonban kapu fölé lő. Zugló csak lefutásokból él, Neumayer azonban kapu mellé helyezi Sefcsik átadását. Ismét a VAC támad, Bindl azonban mindent véd. Közben meg is sérül és egy percre kiáll, de azután tovább véd és Boross helyezett lövését nagyszerűen fogja. Az utolsó percben Vaceknek ujabb góllövésre van alkalma, de közvetlen közelről kapu fölé lő.

    Zugló: Bindl— Payer, Zvolenszky— Céh, Pálffy, Hajdu— Lang, Vacek, Sefcsik, Ellinger, Neumayer.
    VAC: Fischer — Grosz,Singer — Móra, Weisz Gy., Herman— Engel, Klein, Boross, Jocke, Lébi.

    Sporthirlap, 1923. június 4.