magyarfutball.hu

III. Kerület - Vasas 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.05, 21:08 (szerk.: 2022.04.06, 09:37)
    Vas- és fémmunkások SC — III. ker. TVE 1:1 (1:0)

    Határ-utca, 4000 néző
    Bíró: Nyul Dezső

    Egyenrangu ellenfelek grandiózus küzdelmét élvezte a Határ-utcai pályán megjelent közönség. A játék mindvégig valósággal mozifilmszerü változatossággal folyt le. Az erős iram nem fárasztotta ki a csapatokat, sót a tempó a mérkőzés végéig egyre fokozódott. Az élvezetes, fair küzdelemben a csapatok egyforma erősnek látszottak, de némi plusz mutatkozott egyrészről a Vasasok csatársora, másrészről a III. ker. TVE védelmének a javára.

    Az első félidőben valamivel többet támadtak a Vasasok, a III. ker. védelme azonban a legtöbbször ügyesen parírozott. Néhány igen meleg helyzet volt a III. ker. kapuja előtt, ezeknek egyikéből a 18-ik percben Himmer beadásából Szentmiklóssy lőtte a Vasasok gólját. Neuhausz gyorsabb közbelépéssel megakadályozhatta volna a gólt. A III. ker. csatársora nem tudta kihasználni a Vasas védelem rossz napját, lövéseik sorra célt tévesztettek.

    A második félidőben a III. kerület kemény harcot viv a kiegyenlítésért s a törekvését siker is koronázta. A 17. percben Horváth erős lövését Nyerges Skvarek elé öklözte, aki 10 méterről a földön fekvő Nyerges felett a rendeltetési helyére juttatta.

    Izgalmas küzdelem indult meg most a győztes gólért; mindkét csapat hivei tomboltak örömükben, láttára csapatai eleven, célratörő játékának, meg-megujuló támadásainak. A közönség hangos biztatásában nem hallik a biró sipjelzése sem. A védelmek helyükön voltak a kölcsönös ostrom- ban s így az eredmény nem változott. A félidő vége előtt Katzert (Vasas) és Schvitzert(ÍII. ker.) fault miatt kiállította a biró.

    A csapatokat összehasonlítva, a Vasasok balszárnya adja ki azt a pluszt, amellyel csatársoruk a III. ker. fölé emelkedik. Szentmiklóssy nem érvényesült a szokott módon, annál jobb volt Jellinek és Himmer. A IlI. ker.-nél Schwitzer bálszélső s a Pless—Horváth jobbszárny volt jó. A halfsorokban mindkét csapatban a centerhalf emelkedett ki. Kléber jobb mint valaha. Rendkívül nehéz feladata volt a Vasas balszárnnyal szemben, de fényesen megoldotta. Gottlieb hasznos és kivételesen fair volt. A szélső halfok mindkét részen mérsékelt sikerrel dolgoztak. A hátvédek közül Szabó III. ker. excellált. Hétröl-hétre ujabb nagy fejlődést állapíthatunk meg játékán. Zatykó ma nem tűnt fel mellette. S A kapusok közel egyenranguak voltak. Nyerges ügyesen, önfeláldozóan dolgozott, Neuhausz percenként változó kedve szerint véd szinte védhetetlen labdákat, vagy ejti kétségbe könnyelműségével csapatának nagyszámu hiveit.

    Sporthirlap, 1922. október 30.