magyarfutball.hu

Budapesti TC - Zuglói AC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.04, 20:06
    Zugló: Eitner— Payer, Zvolenszky— Hajdu, Pálffy, Ellinger— Steiner, Rácz, Sefcsik, Kozma, Neumayer. BTC: Palcsek— Scheibl, Orbán— Szabó, Kanyaurek, Rauchmaul— Branchler, Schweng, Pócz, Thihovszky, Szántó.

    Nemzeti Sport, 1922. október 16.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.04, 20:03 (szerk.: 2022.04.05, 09:23)
    Zuglói AC — BTC 1:0 (0:0)

    Üllői-ut
    Biró: Iváncsics Mihály

    Bár Zugló győzelmet jelentő gólja nagyrészt a BTC kapusának, Palcseknak a rovására irható, a Zuglói AC győzelmét mégis teljes mértékben reálisnak és megérdemeltnek lehet mondani. A mérkőzés mérlegét csatársorának jobb kvalitása döntötte a Zugló javára. A BTC szürkén, nehézkesen, kiforratlan akciókkal játszó csatársorával szemben a Zugló támadó sora lendülettel, gyors összjátékkal és helyenkint veszedelmes egyéni áttörésekkel (Sefcsik) dolgozott. A BTC csatársorának akcióképtelenségét bizonyára Hajdu hiánya okozta, akit Brauchler nem tudott megfelelően helyettesíteni. A két csapat védelme között az első félidőben feltűnő erőkülönbség nem mutatkozott, a második félidőben azután — amikor Rauch- ' mául a tehetetlen BTC csatársor megerősítésére helyet cserélt Schwenggel — megbomlott a piros-fehérek védelmének egysége és ellenálló képessége. Ezzel szemben a Zugló védelme, de különösen a Payer—Zwolensky hátvédpár keményen állta a Rauchmaul áttörő játékával némi lendületet nyert BTC csatársor rapszódikus támadásait.

    A mérkőzés a BTC támadásaival kezdődött, de a kapkodva játszó Pócz két jó helyzetből bizonytalanul lőtt labdája Eitner zsákmánya lett. Most a Zugló csatársora is lábra kapott és az egész félidőn keresztül megtartotta akcióinak frissességét s meg-megujuló támadásaival minduntalan a BTC kapuja elé terelte a játékot A BTC két hátvédje, Schreiber és Orbán azonban a helyén van, a piros-fehér halfsor is jól dolgozik, a Zugló csatárai viszont elszalasztanak néhány kedvező helyzetet ugy, hogy a íélidö nem hbz eredményt Zuglónak.

    A II. félidő is Zugló támadásaival kezdődnek, amelyekben már több a tervszerűség és az erő. Az első félidőben nagyon igénybevett BTC védelem kissé ellanyhul, bizonytalanná válik. A 15. percben Neumayer kidriblizi a tétovázó Schreibert, lefut a balszélen és a kapu felé kanyarodik, Palcsek kifut eléje, de elkésik Neumayer hátra nyomja Sefcsiknek a labdát, aki az üres kapuba helyezi, Azután a Rauchmaullal megerősített BTC csatársor is észbe kap, többször fölnyomul a Zugló térfelére, de a csatárok rövid passzai sorra megakadnak. Payeren és Zwolenszkyn, akik könynyen szerelik le Pócz felesleges driblingjeit is. BTC fölény nem tud kialakulni, sőt a mérkőzés végén ismét Zugló lép offenzivába szélsői révén, akiknek hosszu lövéseit azonban Palcsek könnyen teszi ártalmatlanná.

    Sporthirlap, 1922. október 16.