magyarfutball.hu

Zuglói VII. Ker. AC - Budapesti TC 0 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.27, 19:27 (szerk.: 2022.04.28, 09:33)
    BTC - Zugló VII. keri 4:0 (1:0)

    Döntő fölény nélkül is nagy gólarányú győzelem.

    BTC: Palcsek— Orbán, Geschlecht— Bitter, Zsin, Horváth I.— Zilizi, Horváth II., Horváth III, Pócz, Hajdu.
    Zugló: Kozák — Blaskó, Pálffy— Vacek, Pollák, Ellinger—Kittl, Brenner, Sefcsik, Csincsa, Neumayer.

    Üllői-ut
    Biró: Tóth Béla

    A Zugló már a startnál elvesztette győzelmi esélyét, hiszen az egész közvetlen védelme hiányzott. A megbízható Bindl—Hoffmann—Zvolenszky-trió távolmaradása miatt kénytelen volt a Zugló Pálffyt a közvetlen védelembe, Vaceket pedig a halfsorba visszavonni, de ezzel a fedezetsor ellentálló ereje és a csatársor egysége egyaránt megbomlott. Az első félidőben még ilyen felforgatott összeállításban is tartotta magát a Zugló, sőt a két szélsője - Kittl és a Neumayer - lendületes akciókkal számos meleg percet szereztek a BTC védelmének. A belső csatárok, de különösen az összekötők kapkodó játéka és a piros-fehérek hátvédeinek sulybeli fölénye azonban megsemmisítette a jó helyzeteket. Amikor azután elkövetkezett a Zugló védelmének előrelátható összeroppanása (amit Pollák kiállítása is elősegített), s a kellően nem támogatott csatársorban a teljes rendszertelenség lett arra, nyert ügye volt a BTC-nek. A piros-fehérek védelmének az erőtlen Zugló-akciók könnyűszerrel való leszerelése mellett alkalma volt bőségesen táplálni a csatársort, amely, ha stílusos dolgokat nem is produkált, de agilisen és a Zugló védelem gyöngéit ügyesen kihasználva működött. A helyzetek szemfüles kihasználása segítette a „hat trich“ dicsőségéhez Horváth III-at, aki egyébként is legagilisabb tagja volt a csatársornak és megértő partnerével, Zilizivel előkészítője a gólhelyzeteknek. Horváth II., akivel előbb a centerben, majd a balösszekötőben próbálkoztak, nem tudta pótolni Schwengtt. Ezt különösen Hajdu érezte meg, akinek ma, megfelelő partner híjján, kevés jó momentuma volt. A halfsorban Zsínt technikai készségre alapított finom játékával szemben Horváth I. és Bitter inkább a testi erejét használta ki, aminek Horváth I. kiállítása lett az eredménye. Orbán és Geschlecht is keményen, de általában fairen játszott, csupán Sefcsikkel volt néhány durvább összecsapásuk. Ezeknek egyikét a bíró tizenegyessel büntette, amelyet azonban Sefcsik nem tudott a kiegyenlítésre kihasználni. Palcsek kevés dolgát jól végezte, ezzel ellentétben a Bindlt helyettesítő Kozák, alacsony termete miatt a magas labdákkal hadilábon állt.

    Zugló kezd, de első akcióját hamar leszerelik és a BTC csatársora indítja meg az offenzívát. Támadásainak már az 5-ik percben meg van az eredménye. Hajdu lefut és közép felé kanyarodva Horváth III-nak tolja a labdát, aki nehéz helyzetből, fordulásból védhetetlen gólt lő. A gól hatása rövid ideig még lendületben tartja a BTC csatárait, de lassankint a Zugló is felnyomul. Neumayer, Sefcsik és Kittl igyekeznek, lendületet adni a támadásoknak, de ahol a BTC erélyes közbelépése, hol egy rosszkor elkövetett hands, majd néhány offside-állás akasztja meg akcióikat. Neumayer, Brenner, majd Kinl kerül gólhelyzetbe, de az utolsó pillanatban leszerelik őket. A BTC csatársora szórványosan támad ugyan, de a belső trió felforgatott összeállításban nem tud boldogulni. Amikor Pócz visszamegy a centerbe, és Horváth III. a jobb, Horváth II. pedig a balösszekötőben helyezkedik el, a piros-fehérek akciói kezdenek életerősebbek lenni. A Zugló védelem a veszedelemnek erélyes közbelépésekkel igyekszik elejét venni és ennek a taktikának áldozata lesz a faultokban talán legkevésbbé ludas Pollák, akit a bíró a 40. percben kiállít. A következő percben Neumayer lefutása a BTC kapuját hozza kényes helyzetbe, amelyet a piros-fehérek védelme Neumayer elfaultolással igyekszik tisztázni. A bíró 11-est ítél, de Sefcsik a kapu mellé plasszírozza a labdát és ezzel elszalasztja a kiegyenlítésre kínálkozó alkalmat.

    A II. félidőben hamarosan fölbillen a Zugló védelmének az első félidőben még ugyahogyan fenntartott egyensulya és a BTC csatársora veszi át az irányítást. Az 5-ik percben Zsin fejjel Pócznak adja a labdát, Pócz hibáz, de Horváth III. a hozzá perdült labdát 20 méterről éles magas lövéssel a kapuba küldi. A Zugló néhány faulttal felel a gólra. A BTC csatársora megtartja ugyan akciókészségét, de lendületét ismét kihasználni csak a 20. percben tudja, amikor Zilizi lefut, beadott labdája Pálffytól a tiszta helyzetben levő Póczhoz perdül, aki egy kis tétovázás után magas lövéssel megszerzi a harmadik gólt. A Zugló nem tud lábrakapni, csatárainak egy-két erőtlen támadását testi erejének tulságos kihasználásával semmisíti meg a BTC védelme. A BTC támadásai annál frisebbek és a 30. percben ujabb eredményt hoznak. Egy előreadott labdát a mind bizonytalanabbul játszó Pálffy elhibáz, Horváth III. kiugrik mellőle és az eléje futó Kozák mellett a kapuba lövi a labdát. A negyedik gól után a Zugló teljesen összeroppan, a játék ellaposodik, és el is durvul, ugyannyira, hogy a bíró kénytelen Sefcsiket és Horváth I-et kiállítani.

    Sporthirlap, 1923. október 22.