magyarfutball.hu

UTE - Zuglói AC 1 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 4. forduló
játékvezető : Hertzka Pál
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000
  2. nela: 5.700

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.03, 19:46
    UTE: Remete— Vogl II., Vogl III.— Kelecsényi, Baubach, Pejcs— Paulusz, Rósa, Priboj, Schaller, Szidon. Zugló: Eitner— Payer, Zwolenszky— Hajdu, Pálffy, Ellinger—Steiner, Tóth, Sefcsik, Rácz, Neumayer.

    Nemzeti Sport, 1922. október 2.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.03, 19:44 (szerk.: 2022.04.04, 11:38)
    UTE - Zuglói AC 1:0 (0:0)

    Ujpesti stadion, 3000 néző
    Bíró: Herzka Pál

    Az UTE csapatának legutóbbi teljesítménye után szép játékot vártunk az ujpestiek részéről, az óriási szélvihar azonban károsan befolyásolta a csapatok munkáját és igy az UTE-nak a legminimálisabb gólarányu győzelemmel kellett megelégednie. A zuglóiak várakozáson felüli játékot produkáltak. A fedezetsor szívósan küzdött és a védelem is derekasan állta meg a helyét. A csatársor azonban gyengén szerepelt és ez az UTE javára döntötte a mérkőzés sorsát.

    Az első félidőben az UTE csapata játszik szél ellen és ennek a zuglóiak teljes fölénye az eredménye. A 8-ik percben Payer harmincméteres szabadrugása védhetetlenül a hálóba jut, a gól azonban Neumayer balszélső off side állása miatt nem volt megítélhető. Az UTE védelme idegesen dolgozik és a Zuglóiak csaknem ujabb és érvényes gólhoz jutnak, de Remete előbb lábbal hibásan, majd kézzel elhárítja a veszedelmet. A 30-ik percben az UTE erőteljes játékba fog és teljesen beszorítja ellenfelét, több korneren kívül azonban semmi eredmény.

    A második félidőben az UTE játszik széllel támogatva és nagy fölénybe kerül. A 13. percben Szidon beadásából Priboj husz méterről védhetlen lapos lövéssel megszerezte csapatának a győzelmet jelentő gólt. Az ujpestiek a gól után végig fölényben maradnak, az utolsó percekben a zuglóiak teljesen beszorulnak, ujabb eredmény azonban nem adódik. Az UTE csapatában Remete bizonytalanul dolgozott, a Fogl-testvérek azonban elsőranguan játszottak. A fedezetsorban csak Kelecsényi játszotta ki a legutóbb mutatott jó formáját Baubach és Peics fáradtan dolgoztak. A csatársor legjobb embere Szidon volt. Kívüle Paulusz és Priboj tűnt ki. Schaller és Káósa gyengén szerepeit

    A zuglói csapatnak az Eitner—Payer, Zwolenszky felállitásu közvetlen védelme volt a legjobb része. A fedezetsorban Pálffy volt a legjobb. A csatársorban Steiner és Neumayer váltak ki. Rác és Sefcsik semmi különösebbet nem mutatott.

    Sporthirlap, 1922. október 2.