magyarfutball.hu

Zuglói AC - Vasas 1 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 3. forduló
játékvezető : Orova Henrik
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.02, 22:50
    Erbstein Pál, a BAK játékosa, csak nemrégiben került vissza megszállott területről s bár ottani szereplésének a körülményei még tisztázva nincsenek, az MLSz fegyelmi-bizottsága nagylelkűen engedélyt adott neki a játékra. Erbstein azonban nem igyekszik, hogy az előlegezett bizalmat kiérdemelje, mert ime, vasárnap, a Testvériség elleni mérkőzésen már is kiállította a biró. A BAK aligha szorult reá, hogy egy durva játékossal több legyen a csapatában, hiszen ilyenekkel eddig bőséggel el volt látva.

    Sporthirlap, 1922.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.02, 22:37
    Vasas: Nyerges— Zatykó, Stengl—T uri, Sztojka, Tomecskó— Koffler, Takács, Katzer, Szentmiklóssy, Himmer. Zugló: Barabás— Payer, Zwolenszky— Czéh, Pálffy, Ellinger—Steiner, Tóth, Sefcsik, Rácz, Neumayer.

    Nemzeti Sport, 1922. szeptember 18.
     
  3. avatar: seamandarin
    2022.04.02, 22:35
    Vasas-Zugló 1:1 (1:0).

    Hungária uti pálya. — Biró: Orova Henrik.
    A meccs favoritja a Gottlieb és Jellinek helyén tartalékot szerepeltetett Vasas csapat volt. A Zuglóiak ezzel szemben a mult héten szerepeltetett csapatukkal állottak fel. Az első félidő valóban a Vasasok fölényét mutatta. Ezt részben a hátszél is magyarázta. A zuglóiak ekkor csak lefutásokkal kísérleteztek. A Vasas csatársor tetszetős akciókkal közelítette meg a zuglóiak kapuját, Payer és Zwo- lenszky azonban sikerrel mentett. A Vasasok a vezető góljukat a 13-ik percben szerezték meg. Koffler lefutott és a centerezett labdát Himmer belőtte.
    A második félidőben a hátszél segítségével a zuglóiak kerekedtek fölül, eredményt azonban a csatárok tétova magatartása miatt sokáig nem tud elérni. A Vasasok szívósan védekeztek, helyenként azonban támadásokba mentek át. Már-már ugy látszott, hogy a meccs a Vasasok javára dől el, amikor fél perccel a meccs befejeződése előtt Zugló balszélsője lefut és centerez, a labda Zatykót érintve a kapushoz, majd a kapufára kerül, ahonnan visszapattanva, a befutó Tóth a hálóba juttatja. A döntetlen eredmény végeredményben megfelelt a csapatok erőviszonyának. A csapa- tok ebben az összeállításban játszottak:

    Sporthirlap, 1922. szeptember 18.