magyarfutball.hu

Kispesti AC - Törekvés SE 0 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 3. forduló
játékvezető : Nagy László
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000
  2. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.01, 23:41 (szerk.: 2022.04.02, 11:56)
    Törekvés — Kispesti AC 1:0 (1:0)

    Sárkány-utca, 2000 néző
    Bíró: Nagy László

    A Kispesti Athletikai Club vasárnap ismét leggyengébb tavaszi csapatával állt ki a Törekvés ellen. A csak nemrég visszanyert Saguly és Stalmach játékjogát felfüggesztették, nélkülük pedig lényegesen kisebb játékerőt képvisel a csapat. A Törekvés azonban nem tudta kihasználni a KAC gyenge csapatösszeállitása által nyujtott han- dicapet, sót időnként teljesen átengedték a teret a Kispestieknek. A Törekvés csapata hétról-hétre rosszabb formát játszik ki, ami nagyon valószínűtlenné teszi, hogy a bajnoki listán jelenleg elfoglalt előkelő — második — helyét hosszabb ideig megtartsa.

    A csapatból hiányzik a csatársorhoz és védelemhez méltó centerhalf. Hajóstól sokat vártak, de keveset nyujtott. Egyelőre formán kivül van. A oenterhalf bizonytalansága nem maradhatott hatás nélkül a két szélső halfra sem, akik teljesen szabadjára hagyták a KAC könnyű fajsulyu csa- tárait. A védelem jó munkát végzett. A csatársorban Weisznek volt egy pár lerohanása. Hirzernek néhány szép lövése, Szánthó is ledolgozta magát párszor az ellenfél kapujáig, többet aztán nem is nyujtott a csatársor.

    A KAC-ban a védelem és Sándor centerhalf végeztek klasszis munkát. Biri lassanként egészen beleilleszkedik Varga szerepkörébe.
    A szélső halfok és a csatársor nem nyujtottak elfogadhatót.

    A mérkőzés egyetlen gólját Szántó beadásából Hirzer lőtte az I. félidő 11-ik perceben. Ebben a félidőben a Törekvés csatársora még kedvvel játszott, a II. félidőben azonban a halfsor támogatása nélkül nem boldogult. A II. félidő legnagyobb része a Törekvés kapuja előtt íolyt le, anélkül, hogy a KAC csatárai veszélyesek lettek volna a Lantos által jól védett Törekvés kapujára. A félidő végefelé felszabadul a Törekvés kapuja az ostrom alól, de három kornernél egyebet nem tud a vasutas csapat elérni.

    Sporthirlap, 1922. szeptember 18.