magyarfutball.hu

Vasas - 33 FC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 22. forduló
játékvezető : Kiss Tivadar
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.26, 22:06
    Vasasok—33 FC
    0:0.
    — A nívótlan küzdelemben a Vasasok csatársora tehetetlennek bizonyult a „33"-asok szívós védelmével szemben.

    „Vasasok" : Kutrucz — Rottler, Király — Kelchen, Sípos, Reiner — Katzer, Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.
    „33' FC: Zsák — Oláh, Kutik. — Bakonyi, Zloch, Strausz — Kramer, Blaumann, Kovácsi, Pipa, Babocsay.
    Hungária-uti pálya. Bíró: Kiss Tivadar.

    Vasas kezd,

    de a »33» vezeti az első támadást, azonban Strauszt Rottler szereli, míg Bakonyi előre adott labdáját Reiner tartja fel. Lanyha mezőnyjáték után a Vasas nyomul fel, de Jellineket Oláh biztosan szereli le. Pipa révén a -asok támadnak, ezután, s passzából Babocsay magasan a kapu felé lő. (7. p.) Majd Jellinek a labdát Takácshoz tolja, utóbbi Katzert szökteti, aki azonban offszájdon fogja a labdát. A Vasas továbbra is támad, Katzer a labdát Szentmiklóssyhoz emeli, akinek fejesét Zsák szépen védi. A »33»-as rövid offenzívája után ismét a Vasasok is nyomulnak fel, de a lőni készülő Takácsot Kutik leszereli. Rövid mezőnyjáték után a Vasas éri el az első kornert, amelyet a »33»-as védelem paríroz. A 20. percben Kovácsi lövését Kutrucz fogja, majd a Vasasok szép támadását Oláh biztosan szereli le. A »33«-as következő támadásánál Király Blaumannt akarja faultolni, de helyette Rottlert találja el, aki kiáll. (23. perc.) Egy perc mulva Katzer szabadrugása jut kapu fölé, majd Király faultja miatt a »33»-asok eredménytelen szabadrugást érnek el. A Vasasok nyomulnak fel ezután, de Oláh szépen ment, Katzer kitörését szintén Oláh menti. A 30. percben a »33»-asok kornert érnek el, de a Vasas-védelem tisztázza a helyzetet. A 32. percben Kovácsi passzábólbocsay a kapu fölé lő. Vasas-támadásban Katzer nehéz szögből élesen lő a kapura, Zsák csak nehezen fogja a labdát. A Vasasok következő támadását Kutik hárítja el. Takács messziről a kapu mellé lő, majd a határbíró bemondása alapján a bíró kornert ítél az-»33»-asok ellen, amelyet Zloch szépen kifejel. (40. perc.) Unalmas középjáték után Katzer offszájdja miatt megítélt szabadrugással végződik a félidő.

    Szünet után

    a »33»-asok játszanak szél ellen. Blaumann passzát Kelhen elhibázza, de Babocsay tul előre adott labdája Kutrucz zsákmánya lesz. A Vasas nyomul fel ezután, Himmer centerét Zsák fogja. A 4. percben a Vasas kornert ér el, amelyet a »33»-asok védelme elhárít. A Vasas ujabb felnyomulása Bakonyi hendsze miatt a 16-osról megítélt szabadrugást hoz.
    A szabadrugás Oláhról kornerre jut, amelyet Himmer kapu mögé rug. Rövid Vasas fölény után a »33»-osok nyomulnak fel, Blaumann lövését Kutrucz fogja, de kiejti, a ráfutó Pipa elől azonban elfogja. A 13. percben Oláh hibáz, a labda Szentmiklóssyhoz kerül, aki biztos gólhelyzetben a kapu mellé lő. A »33»-asok Zloch fáradhatatlan játéka folytán
    felnyomulnak, de Pipát Rottler leszereli. A Vasasok kerülnek frontba ezután, azonban eredményt nem tudnak elérni. Katzer hosszu szabadrugása a »33»-as kapu elé tereli a játékot, ám Himmer a kapu mellé lő.
    A 21-ik percben Zloch megsérül és kiviszik a pályáról. Zloch helyére Pipa vonul hátra. Kramer lefutását centerrel fejezi be, de Kovácsi addig állítgatja a labdát, amíg Reiner leszereli. A 36-ik percben Zloch ismét beáll. A Vasasok ujabb támadásánál a labda Olán lábáról kornerre jut. A kornert Katzer a kapu mellé fejeli. (30. p.) Reiner luftja után Kramer lefut, centerez, a labdát Kutrucz kifutással fogja. A Vasasok felnyomulnak, de a »33»-as védelem — ha idegesen is — szerel. A 36. percben a Vasasok ismét előre törnek, de Takács nyolc méterről élesen jó a kapu mellé lő. A Vasasok ujabb támadásából Katzer a kapu mögé centerez. Kovácsi passzából Kramer centerét Kutrucz fogja, majd ugyancsak Kutrucz kezében akad meg Kovácsi lövése is. A 41. percben Katzer centerét Jellinek a kapu mellé fejeli. Eredménytelen »33»-as korner után a Vasas csatárokat Oláh szereli le, majd a Vasasok ujabb támadását Kutik veri vissza. Babocsay faultja miatt megítélt szabadrugással végződik a mérkőzés.

    Sporthirlap, 1924. április 17.