magyarfutball.hu

33 FC - III. Kerület 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 20. forduló
játékvezető : Schiller Gyula
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.24, 20:18
    33“ FC—III. ker. TVE 0:0.

    A 33-asok több gólhelyzetük révén megérdemelték volna a győzelmet.

    33 FC: Zsák— Oláh, Bakonyi— Glück, Zloch, Strausz— Kramer,Ivanics, Kovácsi I., Pipa, Ujváry. III. ker.: Neuhaus— Mayherr, Szabó— Nagy, Kovásznay, Vadas— Mengl, Kenyeres, Palcsek, Skvarek, Drössler.
    — Hungária-uti pálya. — Bírd: Schiller Gyula. —

    Helyválasztásnál

    a III. ker. kapja a nappal szemben fekvő oldalt. A Vivók kezdik a játékot, de hamarosan a 33-asok vezetnek offenzívát, Kovácsi lövése azonban célt téveszt. Most a III. ker támad, Oláh szerel, hátra adja a labdát, Strausz azt ok nélkül elszedi Zsák elöl, amiből majdnem gól származik. Kramer elgáncsolása miatt megítélt szabadrugásból Oláh gyönyörű rugása alig kerül a kapu fölé. A 8. percben esik az első korner a III. ker javára, amiből Skvarek éles lövését Zsák biztosan fogja. Kovásznay könynyedén rombolja szét a 33-as csatársor gyenge támadásait. Az Oprée emlékének szentelt kétperces szünetet követő percben Kovácsi váratlanul 25 méterről orrheggyel erős lövést küld Neuhaus kapujára, aki a földön ugráló labdát az utolsó pillanatban a háló sarka előtt kihalássza. Majd Oláh szorongatott helyzetben lövésszerűen hátra adja a labdát, Zsák azonban nyugodtan véd s csak azután vet egy szemrehányó pillantást Oláhra. A 23. percben Oláh jóváteszi hibáját, mert ismét szabadrugásból gyönyörű lövést küld Neuhaus kapuja fölé, majd Mengl lefutása és centerezése folytán keletkezett kritikus helyzetet nagy flegmával driblivel tisztázza. Ujvári következő lefutását pompás beadással fejezi be, a biztos gólnak látszó helyzetben azonban Pipa hatalmas lukat rug. Oláh ujabb szabadrugása hajszálnyira megy a kapu felé. Majd Kramer egyéni áttörését Szabó csak korner árán tudja leszerelni, a kornert Neuhaus ismét kornerre védi, amelyet most Kovácsi lő a kapu mellé. A „33“-asok továbbra is frontban maradnak, a Vivók támadásai ellenben már a 16-os előtt megakadnak a védelmen. Egy ilyen támadásnál Zloch faultot vét a kaputól 20 m-re. A Szabó által lőtt hatalmas lövés Zsák kezeiben szelídül meg. A 40. percben Pipa kísérel meg áttörést, szerelése közben Kramerhez jut a labda, akinek éles lapos lövése külső hálót ér. A hátralévő percek változatos játékkal telnek el.

    Helycsere után

    Kovásznay előre adott labdáját Bakonyi bizonytalansága miatt Zsák kénytelen védeni. Ujból alkalom nyílott ezután a „33“-asoknak gól elérésére, ám a Krarner által ideálisan centerezett labdát Pipa felesleges kezelése rontja el. A játék kissé megélénkül, Kramer hatalmas iramban lefutja fedezetét, de veszélyes beadását Szabó kornerre tolja. Az eredménytelen korner után Kramer megismétli előbbi lefutását, most azonban a kapu mögé centerez. Kramert harmadik támadása közben faultolják, a szabadrugást Oláh kapura lövi, de Neuhaus résen van, s az erős lövést parírozza. Most egy veszélyes Vivó támadás következett, Palcsek átdolgozta magát a védelmen, s már kitűnő lövőhelyzetbe jut, de lövése lecsuszik.
    Ujvári átadásából Kovácsi váratlan éles lövést küld a III. ker. kapujára, a saroklövést Neuhaus elvetéssel védi. A 22. percben Mayherr kornert vét, amelyet Neuhaus kitűnően véd. Kramer helyet cserél Ivanicscsal. Most a III. kerület jut gólhelyzetbe, Mengl gyönyörű centerét Skvarek élesen a kapura lövi, de Zsák halálos biztonsággal ment. (25. p.) Két perc mulva Ujvári lefutását Mayherr csak korner árán tudja szerelni, de ugy ez, mint a második korner is eredménytelenül végződik. Majd a Vivók is felnyomulnak, de Mengl centere a balszélre jut, Drössler a labdát kapásból küldi éles szögben a kapura, a labda a jól helyezkedő Zsák kezébe kerül. A 33. percben ismét kornert ér el a 33-as csatársor, de a korner ujból eredménytelen. A következő percben Zloch és Drössler összefutnak, utóbbi sérülten kiáll, de pár perc mulva visszatér. Visszatérte után hamarosan bebizonyítja, hogy nincs komolyabb baja, mert gyors iramban lefutva, kitűnő labdát centerez Skvareknek, akinek veszélyes lövése Zsákot foglalkoztatja. (36. p.) Egy perccel később Kovásznayt a bíró Pipa elfaultolása miatt kiállítja. Az utolsó percekben is inkább a 33-asokat látjuk frontban, azonban Kovácsi lövését Neuhaus védi, majd Zloch fején a kapu fölé kerül. Még egy kornert érnek el, de ez is a többi korner sorsára jut.

    Sporthirlap, 1924. március 24.