magyarfutball.hu

MTK - 33 FC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 18. forduló
játékvezető : Hertzka Pál
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.18, 22:06
    MTK —„33“ FC 2:0 (1:0)

    — Lenyűgöző fölény mellett csak két öngóllal győzött az MTK. —
    MTK: Kropacsek— Mandl, Senkey L —Kertész II., Nadler. Nyul II— Braun, Molnár, Opata, Siklóssi, Jeny.
    „33“ FC: Zsák— Oláh, Bakonyi— Kiss, Glück, Kovácsi— Ivanics, Pipa, Strausz, Ujváry.
    Hungária-uti pálya. — 5000 néző. — Biró: Hertzka Pál.

    MTK kezd

    és azonnal felnyomul a „33“-asok kapujához, ám a Braun által beadott labdát Nadler a kapu mellé lövi. A támadásra a „33“-asok Kramer lefutásával válaszolnak, akit Senkey faulttal szerel le, a megítélt szabadrugást pedig Oláh elhibázza. Az MTK csatárok sorozatos támadása következik, de lövéseik részben a kapu mellé kerülnek, részben Zsák teszi ártalmatlanná őket. A 6-ik percben Opata kitörését Oláh leszereli és lapos éles rugással hátrapasszolja a labdát, amelyet Zsák csak nehezen fog el. Ezután az MTK Jeny elfaultolása, majd a „33"FC Strausz elfaultolása miatt eredménytelen szabadrugáshoz jut. A 10-ik percben Opata szökteti Molnárt, akinek szép lövése alig kerüli el a kaput. Braun és Jeny folytonos támadásait Oláhval az élén a jól működő „33“-as védelem fojtja el. A 16-ik percben Jeny centerezését Braun laposan lövi, Zsák kiejti kezéből a labdát, amelyet a résen álló Oláh a mezőnybe továbbít. A „33“ szélsői révén kísérletezik, de az előrehuzódott MTK védelem már a félpályán leszereli a támadásokat. A kapu előtt tömörült „33“-as védelem miatt az MTK csatárai képtelenek tiszta helyzetet teremteni. Molnár egyénileg próbálkozott, de négyen is „lógnak“ rajta.
    A 20-ik percben Molnár beadása Kiss Béla fejéről kornerre megy. A Jeny által pontosan centerezett sarokrugást Zsák kiöklözi Braun elé, aki magasan a kapu fölé lő. Braun vezet ezután támadást, de beadását Olah Siklóssi elől szereli. Ivánics kitörését Mandl akasztja meg, majd Siklóssi—Opata—Molnár kombinációt ismét Oláh rombol szét. Ezután Ujváry vezet támadást az MTK ellen. Beadását Senkey kézzel leüti, a 18 m.-ról megítélt szabadrugást azonban Kovácsi Mandloa lövi. Az MTK Jeny révén ismét felnyomul ellenfelének kapuja elé, de centerezett labdáját Siklóssi közelről elhibázza. A 29 ik percben Jeny lövését Zsák fogja, majd Molnár támadását Oláh kornerre szereli. Braun a kornert a kapu mögé rugja. A 32-ik percben Mandl szabadrugásból Siklóssihoz passzol, akinek éles lövése kapufáról pattan a kapu mellé. Tovább is az MTK támad és a
    33-ik percben Molnár kicselezi a védelmet, gyengén laposan lő, Zsák elveti magát, de a labda egy göröngyön felugorva, rajta keresztül a kapuba perdül. (1:0).
    A gólra a „33“ támadással felel, de Ujvári lövését Kropacsek könnyen fogja. Ezután ismét offenzívába lép az MTK, de Braun szép lövése a kapu mellé kerül. Siklóssi támadását Oláh hendssszel akasztja meg. Molnár szabadrugását Zsák kivédi. Braun vezet ezután néhány támadást, de egy eredménytelen korneren kívül tiszta helyzet nem adódik. A bíró a félidőt két perccel hamarább fujja le, de tévedését észreveszi és a levonuló csapatokat visszadirigálja a pályára. A tovább folytatott játékban Jenynek egy szép lövése hajszálnyira kerüli el a kaput. A 33-asok támadásával ér véget a félidő.

    A második félidő

    nyomasztó MTK fölényben telik el, de a tömörült 33-as védelem, főképen azonban Oláh kitűnő játéka meghiusítja az MTK-t eredmény elérésében. Jeny támadását Oláh szereli, majd Nadler gyengén a kapu mellé lő. A 7-ik percben szabadrugáshoz jut az MTK, Nadler leadását azonban Jeny elhibázza. Oláh felszabadító rugásával Kramer lefut és Senkey hibásan kornerre szereli. A Kramer által lőtt sarokrugást Kertész, Kramernek juttatja vissza, akinek centerezését Mandl ujabb korner árán teszi ártalmatlanná. Opata—Braun—Jeny összjátékából utóbbinak éles lövését Zsák szépen védi. Siklóssi szökteti most Jenyt, de Oláh taccsra ment. A 19-ik percben Kiss hibájából kornerhez jut az MTK, de Jeny kornerét Zsák ismét kornerra védi. Az eredménytelen korner után az MTK csatárok ostromát a tömör védelem úujabb három korner árán töri meg. Az MTK fokozza az iramot. Opata szökteti Molnárt, aki Oláhtól zavarva a kapu mellé lő. A 30-ik percben Braun a tiszta helyzetben álló Siklóssihoz centerez, de Siklóssi élesen a kapu mellé lő. Ezután Kiss hibájából ismét kornert rug Braun, a kapu előtt kavarodás keletkezik, Zsák azonban kihalássza a labdát.
    A 35-ik percben Nadler szökteti Jenyt, akinek centerezett labdája Bakonyi sarkáról a belső kapufára és onnan a kapuba pattan (2: 0).
    Ujrakezdés után Ivanics lövése foglalkoztatja Kropacseket. A 33-asok szórványos támadásait az MTK védelme könnyen veri vissza és továbbra is ellenfelének kapuja előtt tartja a játékot. A kapu előtt tanyázó 33-as játékosok elszántan védekeznek és nem engednek az MTK csatárainak egyetlen tiszta helyzetet sem. A 40-ik percben Braun egyéni támadásából a kapu mellé lő, majd Jeny rug eredménytelen kornert. A 43-ik percben Opata jut kedvező helyzetbe, de éles lövését Zsák kivédi. Gyenge 33-as támadással ér véget az egyhangu, színtelen mérkőzés.

    Sporthirlap, 1924. március 10.