magyarfutball.hu

Törekvés - 33 FC 5 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 14. forduló
játékvezető : Orova Henrik
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.23, 22:16
    Törekvés - „33“ FC 5:0 (3:0)

    A „33“ FC a mérkőzés legnagyobb részében kilenc emberrel játszva, defenzívára szorult.
    Törekvés : Lantos— Iváncsics II. Siegl — Wéber, Pruha, Halmos — Lengyel, Urik, Kautzky,Bartos, Szántó.
    „33“ FC : Zsák — Oláh, Kutik — Bäck, Zloch, Eichbaum — Krammer, Laffers, Pipa, Kovácsy IL, Ujváry,
    Üllői ut Bíró: Orova Henrik.

    Már az a körülmény, hogy Kovácsi I. az utolsó pillanatban betegsége miatt lemondta a mérkőzést és helyére csak nagyon gyenge tartalékot (Kovácsi II.) tudtak állítani, nagy hendikepet jelentett a „33“-asoknak.

    Kezdés után

    a 33-asok jönnek előbb lendületbe és Pipa, majd Kramer támadásával megközelítik a Törekvés kapuját. Középjáték után Szántó vezeti az első Törekvés-támadást, amely szép beadással és Urik magas lövésével végződik. A következő percben Kautzky lövése ad dolgot Zsáknak, majd Urik erős átadása jut át a kapuvonalon. Az első melegebb helyzetet Pipa és Kramer teremti a kapuja előtt. Kramer beadását Lantos rávetéssel védi. A 33-asok ujabb szép felnyomulása után Siegl felszabadító rugása a labdát Szántóhoz juttatja, aki lefut, centerez, Urik lövése azonban Zsák zsákmánya lesz.
    A 19. percben a 16-oson Zloch elhibázott labdája Bartoshoz kerül, ez a szabadon álló Kautzkyhoz passzol, aki az eléje futó Zsák feje fölött nyugodtan a hálóba emeli a labdát.
    Néhány perccel utóbb egy magas labdát Zloch és Eichbaum egyszerre akar fejelni s közben Eichbaum feje betöri Zloch orrát. Mindketten elhagyják a pályát, de mig Eichbaum néhány perc mulva beáll a centerhalf helyére, addig Zloch nem tér vissza a pályára. Eichbaum helyére Kovácsi II huzódik hátra. A 25. percben Kutik egy szépen leszerelt labdával előre fut, közben összeütközik Halmossal és mialatt ez elfut mellette a labdával, utána rug. A biró erre Kutikot kiállitja, Kutik helyére Pipa megy hátra. A Törekvés a kilenc emberre leolvadt „33“-as csapat ellen nem tudja azonnal kihasználni az erőfölényét, sőt a 30. percben korner támadásból a „33“-asok csaknem kiegyenlítenek. Az Iváncsics lábáról leperdülő falsos labdát kiejti a kezéből, de a „33"-as csatárok közül nincs senki a közelében és Sieglnek ideje van tisztázni a kényes helyzetet.
    Néhány perccel utóbb
    Szántó lefut és centerez, Zsák rávetéssel véd, de a labda Kautzkyhoz kerül, aki a földön fekvő Zsák fölött belövi a labdát. (33. perc).
    Egy-két erőtlen, könnyen leszerelt „33“-as támadás után egy Törekvés támadás Bartos offszeidjén akadt meg, majd szép áttöréssel Pipa teremt helyzetet a Törekvés kapuja előtt, de Lafferst kornerre szerelik. Az eredménytelen sarokrugás után ismét az UTE nyomul föl és
    az utolsó perben Szántó a baloldalról átdirbliz a jobbösszekötő helyre, itt összeütközik a ráfutó Oláhval, de a birtokában maradt labdával Szántó egy lépésről gólt lő.

    A második félidőben

    a 33 FC védelme így állt föl: Zsák— Oláh, Pipa—Báck, Eichbaum, Kovácsi II. Csatárt Kramer, Laffers és Ujvári játszik. A Törekvés teljes erővel fekszik bele a játékba, a gólok szaporítására törekszik. A 33-asok védelme azonban nyugodt körültekintéssel dolgozik. Ujvári és Kramer ismételten fölnyomul. Kramer egyik áttörése Lantosnak is dolgot ad. Ugy látszik, hogy a 33-asoknak sikerül meggátolni a Törekvés további góljait. A 10. percben azonban Kovácsi II. hibájából
    Urik megszökik a labdával, nyugodtan a 33-as beckek mögé paszszol és az Oláh mellett kiugró Kautzky az eléje futó Zsák mellett belövi a negyedik gólt.
    Egy perccel utóbb az offszeidről startoló Bartos kerül jó helyzetbe, de közelről a kapu mellé lövi a labdát. A Törekvés fölénye most már állandóvá válik, de a lelkesen dolgozó 33-asokbak még erős ellentállásra talál.
    A 15. percben Kramer hátrafelé fut egy labdával, dribli közben leszerelik és a labda Urikhoz kerül. Ez lefut a jobb oldalon és élesen lő. Zsák rávetéssel véd, de nincs beck a közelében és a résen levő Bartos nyugodtan a kapuba helyezi az ötödik gólt.
    A Törekvés most kissé lanyhul, ugy hogy az Eichbaumtól támogatott három 33-as csatár is felnyomul néhányszor. Az egyéni akciókat azonban Siegl és Ivancsits leszereli. A Törekvés ujabb támadó akcióit, amelyek a mérkőzés vége felé egyre veszítenek erejükből, Zsák néhány bravuros védése és egy ízben a Kautzky éles lövését kivédő kapuléc teszi eredménytelenné.

    Sporthirlap, 1923. december 10.