magyarfutball.hu

Törekvés - III. Kerület 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 13. forduló
játékvezető : Kiss Tivadar
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.20, 23:01
    Törekvés—III. ker, IVE 2:0 (2:0)

    A gólképesebb csapat győzött a a stílusosabb fölött.

    Törekvés: Lantos — Iváncsics Il, Siegl — Wéber, Pruha, Halmos — Szántó, Urik, Kautzky, Bartos, Préger.
    III. kerületi TVE : Neuhaus — Mayherr, Szabó— Nagy, Kovásznay, Steinfeld — Hegyi, Kenyeres, Palcsek, Skvarek, Schwitzer.
    — Üllői-utí pálya — Bíró: Kiss Tivadar. —

    Helyválasztás után

    a III. ker. kezdi a játékot, s lassanként fölénybe is kerül. Ez a fölény teljes negyedórán keresztül tart, azonban eredményt a tömörülő Törekvés védelem ellen elérni nem tud. Fölénye négy eredménytelen kornerben jut kifejezésre. A sikertelen támadások kedvét szegik a III. ker. csatárainak, mire a Törekvés veszi át a játék irányítását, de Préger többszöri lesállása megakasztja a jól indult akciókat.
    A 25. percben végre Bartos— Pruha—Kautzky pompás összjájátékából utóbbi, 10 méterről élesen a kapu sarkába remek védhetetlen gólt lő.
    A gól után a Törekvés lelkesen támad tovább s a támadás már négy perccel később a második gólt eredményezi.
    Szántó szép szöktetést kap, amelylyel lefut, Szabó leszereli, de driblizni kezd, Szántó azonban elszedi tőle a labdát s csaknem a kapu sarkáig fut le s onnan Kautzkynak passzol, aki a labdát két lépésről a gólba vágja.
    A gól után végre észbekap a III. kerület s csaknem állandó fölény mellett folytonosan a Törekvés kapuja előtt táboroz, azonban csak ujabb három kornert ér el, amelyek eredménytelenek.

    Helycsere után

    Préger vezet támadást, korán beadott labdáját Szabó a mezőnybe küldi. A 3. percben Hegyi élesen centerezett labdája a 16-oson belül Halmos kezén akad meg, a bíró 11-est ítél, amelyet Mayherr Lantos kezébe lő. Lantos az éles lövést kiejti, de utána dobja magát, Mayherr belefut s Lantost megrugja A bíró természetesen lefujja a szabálytalanságot. Lantos kiáll, helyét Weber foglalja el.
    Ezután eldurvul a mérkőzés, feltűnő sok szabadrugás esik. Lantos ujra beáll s hamarosan védi Kenyeres szép lövését. Utána ismét Kenyeres kerül jó helyzetbe, de oktalan faultja ismét a bírót kényszeríti beavatkozásra. A III. kerület belső csatárai pompás összjátékkal nyomulnak fel s végül Kenyeres éles lövést küld a kapura; Lantos félkézzel gyönyörűen védi. A III. ker. egy bekkel játszik s előbb Préger, majd Kautzky egymásután lesbe kerülnek.
    Most lép akcióba a III. ker. balszárnya ; lefut, de Siegl erősen fellöki Schwitzert, majd Hegyi fut le, előre, centerezett labdáját Lantos elfogja, Kovásznay messziről lő kapu felé. A 25. percben kornert ér el Schwitzer, a kornert a hátra huzódó Urik tisztázza. Hegyi ujabb szép centerét Lantos ismét elfogja, Skvarek azonban szabálytalanul ráfut a kapusa. A szabadrugásból Kautzky pompásan szökteti Bartost, aki élesen a kapu mellé lő, Kautzky nagyszerű egyéni játék után kitör, de Szántó a kitűnő helyzetben elcsuszik. Ivancsics tiszta helyzetben kapu mellé rug, ami meleg pillanatokat okoz, mert a lecsuszott labda végül is Lantos zsákmánya lesz. Ezután a két centerhalf faultolása kelt méltatlankodást a tribünökön, Siegl is csatlakozott az előbbiekhez s Skvareket löki fel. Ugyanő a szabadrugásból kornert vét, amelyet Palcsek nagy erővel a kapu mellé fejel. Skvarek nagyszerű támadását Siegl ujból faulttal akasztja meg, a szabadrugásból Schwitzer magasan kapu fölé lő. A 44. percben ujabb kornert ér el a III. ker., de ismét sikertelen. Az utolsó percben kis hijja, hogy ujabb gólt ér el a Törekvés. Neuhaus ugyanis 30 m.-re kisétált a kapuból, Préger azonban ahelyett, hogy a feje fölött lőtte volna el a labdát,tovább vitte s végül is Neuhausba rugta.

    Sporthirlap, 1923. december 3.