magyarfutball.hu

UTE - 33 FC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 12. forduló
játékvezető : Kiss Tivadar
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.21, 19:46
    Az UTE—„33“ FC mérkőzésről szóló beszámolónkban megemlékeztünk arról az incidensről, amely az UTE javára megítélt és a „33“-asok által kifogásolt 11-es körül támadt. A „33“-as játékosok igazságtalannak tartották az ítéletet, mert szerintük nem forgott fenn fault esete. Ebből származott a bíróval való szembehelyezkedésük, amelynek Oláh és Zsák kiállítása lett az eredménye. A vitás tizenegyesre és az ezzel kapcsolatos incidensre vonatkozóan kérdést intéztünk
    Kiss Tivadar

    bíróhoz, aki a következőket mondotta: — A 11-est meg kellett ítélnem, mert Pipa szabálytalanul, a csípőjén átbuktatva lökte fel Szidont. Amikor láttam, hogy az izgatott hangulatban levő Oláh nem engedi, hogy az UTE játékosok a labdát a 11-es pontra helyezzék, magam akartam a labdát helyére vinni, bízva abban, hogy Oláh nekem nem fog ellenszegülni. Oláh azonban kikapta a labdát a kezemből és a földhöz vágta, mire kiállítottam. Miközben a labdát a 11-es pontra helyeztem, Zsák nyugodt hangon megkérdezte, hogy miért adok 11-est. Azt mondtam neki, hogy Szidon elfaultolása miatt. Erre a a 11-es pontról messze elrugta a labdát, ezért őt is kiállítottam.

    Sporthirlap, 1923. november 19.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.05.21, 19:13
    UTE—33 FC 2 : 0 (0:0)

    A Fogl II. és Varga nélkül szerepelt UTE győzelme a 33 fejvesztett játékán mulott.

    UTE : Lenhard — Kelecsényi II.— Fogl III— Kelecsényi, Schaffer, Peics— Paulusz, Kósa, Jeszmás, Csontos, Szidon.
    33 FC: Zsák— Oláh, Kutik— Kovácsy, Zloch, Eichbaum— Krammer, Laffers, Pipa, Strausz, Ujváry.
    — Ujpesti Stadion. — 3000 néző. — Bíró: Kiss Tivadar. —

    Az I. félidő

    első negyedórájában középjáték folyik, amelyet elég sűrűn tarkítanak kisebb-nagyobb faultok. A csatársorok lassan jönnek lendületbe és támadásaik sokáig nem adnak dolgot a kapusoknak. Az első veszedelmesebb támadást az UTE vezeti. Kósa az offszeidről induló Pauluszhoz passzol, ez lefut, centerez, de a jó helyzetben lévő Csontos a kapu mellé lövi a labdát. (20 p.) Szidon
    szabadrugását Jeszmás magasan a kapu fölé fejeli.
    Most Pipa és Ujvári akciója a 33-asok csatársorát dobja frontba, de a jól kidolgozott labdát Laffers elhibázza. A 25. percben Csontos kiugrik, lefut, a pontosan átadott labdájára ráfutó Kósát azonban Kutik leszereli. Pipa és Laffers akcióját Schäffer fauttal akasztja meg a 16-oson. Oláh a kapu fölé küldi a szabadrugást. Az UTE bal szárnyának támadása Csontos kapu fölé lőtt labdájával fejeződik be. Az UTE offenzíva erősödik. Szidon Jeszmást hozza lövő helyzetbe, de a gyenge lövést Zsák könnyen fogja. A 30. percben Zloch Zsáknak akar hátrafejelni egy labdát, de az kornerre jut Paulusz szép kornerét Zloch pompás fejese teszi ártalmatlanná. A félidő végéig középen folyik a játék.

    A II. félidő

    néhány 33-as támadással kezdődik, amelyet a Laffers helyére lehuzódó Krammerrel fölfrisített belső trió vezet, Az ugyancsak helyet cserélt Paulusz és Kojsza támadása az UTE-t is frontba dobja.
    Az 5. percben Rósa labdáját Csontos a 33 asok védelmétől zavarva gyengén lövi. A jobb kapufa mellett kifelé guruló labdát Kutik idegesen fogja, lefelé fordul vele és a lábáról a labda becsuszik a kapuba.
    A gól felvillanyozza az eddig tehetetlen UTE csatárokat. Lendületes, gyors csatárjáték kezdődik, amelyet az egyre idegesebben játszó 33-as védelem kemény belemenésekkel igyekszik ártalmatlanná tenni. Előbb Peics, majd Paulusz lesz rövid időre harcképtelen. A 33-asok kapuját a kapkodó védőjáték többször veszedelembe sodorja, de Csontos egyik lövése a kapu fölé megy, a másikat Zsák fogja. Pipa akcióját faulttal akasztja meg az UTE védelem, majd ugyanígy szereli le Oláh Jeszmás áttörési kísérletét. Egyre izgatottabb hangulatban folyik a játék, faultok, handsek akasztják meg minduntalan a játékot. A szabadrugások azonban mind a két részen eredménytelenek.
    A 37. percben Csontos egy Jeszmástól kapott labdával kiugrik a tétovázó Oláh mellett és mintegy 10 méterről erős ívelt lövéssel megszerzi a második gólt.
    A gól után a 33-asok föladják a reménytelen küzdelmet, Pipa hátravonul a halfsorba és Kovácsi megy előre centernek. A 39. percben történik a fentebb leírt incidens, Pipa keresztezi a kapu felé rohanó Szidont és ez átesik a lábán. A megítélt 11-est Jeszmás a kapu fölé lövi. Két perccel utóbb Ujvári faultolja a jó helyzetben levő Pauluszt. A bíró ismét 11-est ítél, amelyet azonban Paulusz a kapu mellé plasszíroz. Az utolsó percek izgatott hangulatban a 33-asok kapuja előtt folynak le.

    Sporthirlap, 1923. november 19.