magyarfutball.hu

Kispesti AC - 33 FC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 2. forduló
játékvezető : Schiller Gyula
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.21, 21:44 (szerk.: 2022.04.22, 15:08)
    „33“ FC - KAC 2:2 (1:0)

    Hungária-ut
    Bíró: Schiller Gyula

    A korai szezont megcáfoló, érdekes, izgalmas és nívós küzdelem keretében vívta meg a két csapat mai bajnoki mérkőzését. A játék a várakozásnak megfelelően döntetlen eredményt hozott, jóllehet a „33“-asok egészen az utolsó percekig biztos győzteseknek látszottak.

    A „33"-asok csapatában azonban ezuttal a csapatnak eddig legjobb része, a közvetlen védelem egészen váratlanul nem állott feladata magaslatán, ami azután egy igen értékes pontba került. Zsáknak csak egy-kétszer volt alkalmas tudását bemutatni, a két góllal határozott pechje volt. Kulik és Oláh a két hátvéd néha kiválóan játszott, sokszor azonban egészen érhetetlenül bizonytalan volt , Oláh emellett sokat kockáztatott.

    A fedezetsor volt ezuttal a csapat legjobb része. Zloch hatalmas munkát végzett ugy a védelemben, mint a támadásban s hasznos segítőtársai voltak a szélsőhalfok, Beller és Szigeti. Különösen Szigeti tetszett, aki a KAC veszélyes jobbszárnyának lefogásával végzett értékes munkát. A csatársor legjobb embere az ujonc Pipa volt, aki két szép góljával igen eredményesnek is mutatkozott. Veszélyes volt Kramer is a jobbszélen, míg a többiek csak a második félidőben elégítettek ki.

    A KAC mai eredményét a csapatot mindenkor jellemző lelkesedésének és ambíciójának köszönheti, amellyel a már mindenki által elvesztettnek hitt mérkőzést az utolsó percekben döntetlenné tudta tenni.

    Biri a kapuban a biztos gólnak látszó labdák egész sorát tette nagy bravurral ártalmatlanná. Saguly és Dudás megbízható hátvédpárnak bizonyult. A fedezetsorban Blaschnik végzett nagy munkát, bár Budai és Raix is megállta helvét. A csatársorban a Fatter— Norik— Csida jobbszárny érdemel dicséretet.

    A 15. percben Oláh könnyelműsége következtében a KAC balszárnya vezet támadást s Csida hatalmas lövését Zsák csak komerre tudja kitolni. A 16. percben Zloch megsérül, percekig szünetel a játék, majd kiviszik a pályáról s a „33“-asok 10 percig 10 emberrel játszanak. A 30. percben Kramer lefutja a védelmet, de közelről lőtt labdáját Biri fogja, Pipa lövését pedig kornerre menti. A „33“-asok ujabb támadásai további két eredménytelen kornert hoznak. A 42. percben Beller beadását Pipa a fejével és a kezével nyomja a hálóba, Schiller bíró azonban természetesen nem adja meg. A három perccel meghosszabbított félidő 46. percében Pipa a félvonalról startolva lefutja a bekkeket és a kifutó Biri mellett megszerzi a vezetést.

    A második félidő két „33“-as kornerrel kezdődik, majd a KAC ér el kornert. A 6. percben éri el a KAC általános meglepetésre kiegyenlítő gólját, amennyiben Gresch beadásnak szánt magas labdája Zsák mögött és a fejét elkapó Kutik felett a hálóba esett. Kramer éles lövését Biri fogja. Fatter szép lefutás után mellé lő, míg Csárdás éles labdája kapufát ér. A 14. percben Kopper beadását Kramer két lépésről kapu fölé emeli. A 25. percben Kopper szökteti Pipát, aki átverekedvén magát a védelmen, nehéz helyzetből védhetetlen gólt lő.

    A mérkőzés sorsát mindenki már-már elintézettnek tartja, mikor a 41. percben Csida elhuz a lélek nélkül játszó Oláh mellett és közelről helyezett szép lövéssel megszerzi a kiegyenlítést.

    „33“ FC : Zsák— Oláh, Kutik— Beller, Zloch, Szigethy— Kramer, Mezey, Kovácsi, Pipa, Kopper.
    KAC: Biri— Saguly, Dudás— Raix, Blachnik, Budai—Fatter, Norik, Csida, Ölvedi, Fresch.

    Sporthirlap, 1923. augusztus 27.