magyarfutball.hu

MTK - Nemzeti SC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 21. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.30, 19:28
    Ruck lábtörése miatt nyomott hangulatban, kis arányban győzött az MTK az NSC felett.

    MTK NSC 2:1 (2:1).

    Hungária-ut, 2500 néző. Bíró: Hertzka Pál.

    MTK : Remete — Mandl, Kocsis — Kléber, Rebró, Nadler — Senkey II, Molnár, Orth, Opata, Jeny. NSC : Gallovich — Havas, Török — Ruck, Timár, Weinberger — Rémay III, Volentik, Rémay II, Spitz, László.

    Az NSC kezd,
    és azonnal támadólag lép fel. Spitz szép egyéni játék után Rémay II-höz passzol, de ennek lövését Remete fogja. Az MTK ellentámadásából Orth művésziesen szökteti Senkey II-t, akit azonban offszájd címén, tévesen megállít a bíró sípja. Ezután Volentik gyenge lövése ad könnyű munkát Remetének, majd Jeny lesállásán akad meg a kék-fehérek támadása. A 4-ik percben Rémay III tiszta helyzet hozza Spitzet, aki holtbiztos helyzetből gyengén plaszírozza a labdát, amelyet Remete paríroz. Ezután az MTK támad. Rebró frontba dobja a csatársort, de Molnár—Opata összjátékából Jeny jó helyzetből a tulsó taccsvonalra küldi a labdát.,
    Kapurugás után, a 7-ik percben, Spitz fényes egyéni játékkal faképnél hagyja Mandlt, erős szögből küldött éles lövését Remete a felső lécre tolja, a visszapattanó labdát Rémay II közvetlen közelről a kapu fölé fejeli.
    A 8-ik percben Jeny a tizenhatoson összeütközik Ruckkal, majd Törökkel: a labda Török birtokában marad, de nem rugja a mezőnybe, Jeny elveszi tőle és a kifutó Gallowich mellett a balsarokba gurítja (1 : 0).
    A Nemzetiek csapatát a váratlan gól kissé deprimálja. A 11-ik percben Orth gyönyörű fejpasszával Molnár kiugrik, de még lövés előtt Havas leszereli. Egy perc mulva történik a szerencsétlenség. Orth az NSC kapujától mintegy husz méterre, Jenyhez akarja továbbítani a labdát, miközben Ruck ballábbal el akarja rugni azt. Orth erősen hátradől,, lába természetszerűen, kissé felemelve marad és Ruck bal sípcsontjával érintkezik. Hatalmas reccsenés hallatszik és mindketten elesnek. Orth a fejéhez kap, Ruck széttárt karokkal fekszik a földön. Orth közben feláll és halálsápadtan sétál le és fel. A közönség nagy része teljesen igazságtalanul Orth kiállítását követeli. — Meg kell itt is állapítanunk, hogy a baleset fatális véletlen volt. Öt perc mulva Ruckot kiviszik és a bíró labdafeldobással újra megindítja a játékot. Az NSC négy csatárral játszik, Rémay II a halfsorba megy. Mindkét fél deprimáltan küzd tovább, Orth percekig nem megy labdára. A 25-ik percben Orth szökteti az offszájdon álló Opatát, aki lefut, de Töröktől nyomva, tíz méterről mellé lő. Ezután Orth Jenyt szökteti pompás oxforddal, a labda azonban kifut a határvonalon. A 28-ik percben Havas szép hosszu lövését Remete fogja, majd Spitz kísérel meg áttörést, ám Kléber szépen szereli. A 30-ik percben Senkey II lapos beadását Orth átengedi Opatának, akinek lövéséből a Rémay 11-ről visszapattanó labdát Rebró kapu mellé helyezi. Egy perc múlva igen jó gólalkalmat szalaszt el Opata. Senkey II átjut Havason, lapos beadását a kapu előtt álló Orth Opatának engedi át, de utóbbi fölé lövi a labdát. Az MTK tovább támad, azonban Molnár gyenge lövését Gallowich könnyen védi. (33-ik p.) Ezután az NSC indít több támadást. Előbb László beadását Nádler hárítja el, majd Rémay III-at Rebró szereli szépen.
    A 38-ik percben László lapos beadását Kocsis hibásan fogja és a labda Spitz elé pattan, akinek tízméteres, jobblábas, orrhegyes lövése az álló Remete mellett az alsó balsarokban akad meg (1 : 1).
    A gól után is az NSC van frontban, de Rémay II beadásnak szánt labdája a hálóra esik.
    A 41 -ik percben a félpályán Török talpa Opata gyomrát éri, akit aléltan kivisznek a pályáról. Az NSC még egy ideig támad, majd az MTK kerül frontba.
    A 45-ik percben Orth fejjel szökteti Jenyt, aki befelé kanyarodva hat méterre közelíti meg az ellenfél kapuját és a kissé későn kifutó Gallowich feje fölött a hálóba emeli a labdát.
    (2 : 1).
    Az öt perccel meghosszabbított időben Mandl két erős, de felesleges faultja két eredménytelen szabadrugáshoz juttatja az NSC-t.
    Helycsere után
    Opata ismét beáll. Kezdés után Molnár azonnal jó helyzetbe jut, de hoszszas cselezése közben Havas leszereli. Az 1-ső percben Török erős labdát kap a gyomrába és pár percre kiáll.
    Az NSC lassanként felnyomul, de lövés előtt Mandl ügyesen szereli Rémayt. Ezután Kocsis hibájából eredménytelen kornerhez jutnak a fekete-fehérek. A 6-ik percben Senkey II a félpályáról startolva szépen lefut, beadását Orth félfordulatból lövi, de Gallowich védi. Ezután az MTK csatárok több jó helyzetet hagynak kiaknázatlanul. A 10-ik percben Molnár szökteti Opatát, aki Jenyhez továbbítja a labdát és Jeny lapos beadását Havas oly erősen adja \"haza\" hogy Gallowich elvetéssel kénytelen védeni. Kapurugás után Kocsis igen csunyán faultolja Spitzet, a szabadrugást azonban László kapu fölé küldi. Két perc mulva Jeny beadásából Opata bombaszerű lövése a kapu mellett süvít el. Az NSC ellentámadásánál Spitz kitör, de Nádler remekül szereli. Orth passzával Molnár kiugrik, de Gallowich rávetéssel elhárítja a veszélyt. Az MTK ezután nyomasztó fölénybe kerül. Előbb Opata forgolódásával elront egy pompás helyzetet, majd Senkey II beadásából Opata élesen mellé lő. Az NSC csak lefutásokkal kísérletezik. A lefutó Rémay III-at Nádler kornerre szereli. A sarokrugást ujabb korner követi, amelyet Opata hárít el. A 20-ik percben Orth passzából Jeny hatalmas lövése a felső kapulécről pattan vissza. Ezután ismét az NSC támad. László lefut, de Mandl kornerre szereli. Az NSC eredménytelen kornerét az MTK hasonlóan végződött kornere követi. A 31-ik percben Opata egy jó helyzetet kihagy, majd Senkey II beadásából Orth szép fejese a kapu mellé kerül. Ezután Jeny kísérletezik, de magas lövését Gallowich szépen fogja. A 34-ik percben Opata kitör, de biztos helyzetben a labdára lép és az őt követő Havassal együtt elesik. , Havas megsérül és kiáll. Török hendszet vét a 16-oson belül, de a bíró figyelmen kivül hagyja. Ezután Rémay II megsérül és pár percre kiáll. A 37-ik percben Orth jó kiadása offszájdon találja a baloldalra átfutó Molnárt, majd rövid idő múlva Rebró passzából Senkey II kapu mellé lő. Az utolsó percek az MTK fölényének a jegyében telnek el.

    Sporthirlap, 1925. május 9.