magyarfutball.hu

Törekvés - MTK 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 19. forduló
játékvezető : Kiss Tivadar
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.27, 22:33
    Kétszer vezetett a Törekvés és a bajnokcsapatnak keservesen meg kellett dolgoznia a kiegyenlítésért

    Törekvés-MTK 2:2 (2:1)
    Hungária út, Bíró, Kiss T.

    Törekvés: Lantos — Mészáros, Siegl — Halmos, Wéber, Palkó — Szántó, Szűcs, Kautzky, Tritz, Schreiber.
    MTK: Remete — Mandl, Kocsis — Nádler, Kléber, Nyul I. — Senkey II., Molnár, Orth, Opata, Jeny.

    A játékot a Törekvés kezdi nap ellen, de az MTK rögtön játszani kezd , Orth bombaszerű fejese már az első percben alig megy a kapu mellé. Ez azonban csak mutató volt a következő percekben a Törekvés diktálja a tempót, az MTK-védelemmel azonban nem sokra megy.
    !a, most, majd jönnek a gólok —és mondják a tribünön a tájékozottak Ámde eközben meglepő esemény történik.
    Remete kifutva fog egy ártatlan labdát, Schreiber a kirúgásba beletalpal, a 16-os sarkán folyó küzdelemben Schreiber győz s a labdát ívben hátra húzza a kapura. Az utánafutó Remete ujjai hegyével már csak érinteni tudja s a befelé guruló labdát Szántó végérvényesen beteszi a 13. percben (1:0.)
    A 29. percben Senkey II. akciójából az offszájdon álló Molnár hatalmas lövését Lantos elvetéssel kiüti a 16-os sarkában a labdát az egyik Törekvés-védő játékos vállalt tartja fel.
    A bíró tulzott határozottsággal 11-est ítél, ami a tribünből hatalmas ellentmondást vált ki. Molnár vonakodik a lövéstől, mire Nyul I. helyezi be a labdát (1:1.)
    A közönség még fujol, amikor már az MTK-kapu előtt a labda, Nádler hátulról ellöki Kautzkyt és a bíró — talán az előbbi 11-es hatása alatt — újabb 11-est ítél.
    A labdát Kautzky nagy erővel lövi a kapufának.
    Az MTK is régen könnyebbült így meg, mint ezúttal s most már aztán igazán megindította a támadásokat vezető gólért. A Törekvés-védelem azonban szívósan védte az eredményt, sőt — vannak még csodák —: a 38. percben Schreiber a balszélen lefut s lapos, éles beadását az ujonc Szűcs védhetettnül belövi a bal alsó sarokba. (2:1.)
    A II. féliő első támadása is a Törekvésé, Tritz a félpályáról szépen kitör, de a lövéshez már nincs elég lélegzet.
    A 15. percben Senkey beadását az egész MTK belső trió kihagyja, Jeny lövése azonban csak arasszal süvít el a sarok fölött. Szép MTK belső kombinációból Molnár offszájdról Lantos arcába lő, a bíró fütyül, Lantost rövid ideig élesztgetik és máris folyik a játék tovább.
    Nagy az MTK-fölény,
    de minden labdáért keservesen meg kell dolgozni. A 23. percben Kleber megrúgja Wébert, aki pár percet pauzál. Az iram lanyhul, amikor
    a 27. percben egy taccsdobásból Orth Siegl hibáját kihasználva kiugratja Opatát, aki a jobb alsó sarokba védhetetlen gólt lő. (2:2.)
    Az utolsó öt percben a Törekvés finiselni kezd, de az MTK átveszi az iramot. A 43. percben Orth remek hosszú lövését elvetéssel fogja, de több eseménye nincs is a játéknak. A bírói síp megszólal s mindkét fél elégedetten vonul le a pályáról. Az MTK azért valamivel kevésbé volt megelégedve. Kiss Tivadar feltűnően gyenge bíró volt.

    Nemzeti Sport, 1925. április 6.