magyarfutball.hu

III. Kerület - Nemzeti SC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 17. forduló
játékvezető : Fenyves Miklós
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: -
  3. nela: 3.800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.26, 18:55 (szerk.: 2022.06.27, 09:00)
    NSC-III ker. 2:2 (1:0)

    Hungária ut. Bíró: Fenyves.
    NSC: Gallovich — Havas, Török - Weinberger, Tímár, Nau — Rémay III., Rémay II., Volentik, Spitz, László.
    III. ker.: Neuhaus — Harrer, Mayher — Verner Kovásznay, Keck — Szabó, Kenyeres, Horváth, Skvarek, Drössler.

    Nemzeti Sport, 1925. március 23.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.06.26, 18:51
    Az NSC védelme eltékozolta, amit a csatársor aratott.

    NSC—III. ker. TVE 2:2(1:0)

    Üllöi-uti pálya. — Bíró: Fenyves Miklós.

    NSC: Gallovich— Havas, Török— Weinberger, Tímár, Nau— Rémay III, Volentik, Rémay II, Spitz, László. —
    III. ker. TVE: Neuhaus— Harrer, Mayherr— Werner, Kovásznay, Keck— Kenyeres, Horváth, Skvarek, Szabó, Szabó.

    A III. ker. TVE kezd
    és Török hibájából már az első percben kornert ér el, amely nem hoz eredményt. Hasonlóképpen eredménytelen marad a Vivők néhány támadása. Az NSC Rémay III lefutása révén jut frontba, a beadást azonban Neuhaus elfogja. A 6. percben Havas kornerre szereli Dröszlert. A sarokrugás után Horváth a jó helyzetben álló Skvarekhoz passzol, aki azonban a gól előtt elesik. Egy ideig mezőnyjáték folyik az NSC térfelében, majd Dröszler fut le, akinek beadását Skvarek a 13. percben kapásból a kapu fölé lövi. Ismét az NSC csatársora nyomul fel, de Rémay II. lövése a kapu mellé jut, László beadását pedig Neuhaus védi. A Vivók puha támadásai következnek, amelyek után az NSC egy szabadrugásból kornert ér el.
    László kornerét Nauhaus kiüti, majd utána ugrik, de elhibázza és Spitz gyenge fejese az üres kapuba esik (1 : 0).
    A 26. percben Rémay II pompás kiadását László szépen beadja, a tisztán álló Rémay II plaszirozott labdáját már midenki a gólban látja, amikor az a kapufáról pattan vissza. Rémay III beadásával Spitz áttör a hátvédeken, nagyszerű gólhelyzet, de a kapu előtt két méterrel a lövés pillanatában nyomják és a gyengén elrugott labdát Neuhaus elfogja. A Vivók szabadrugáshoz jutnak, amelyből Kenyeres kapásból hajszálnyira a kapu fölé lő.
    A 42. percben Spitz a félpályáról egyedül leviszi a labdát, Valentinhez passzol, akinek lövését Neuhaus kiüti, Spitz ráfut a labdára és a hálóba rugja, közben azonban már a bíró lefujta az akciót Volentik lesállása miatt. Az utolsó percekben parázs botrány támad a kistribünön, ugy hogy a közönség figyelme elterelődik a mérkőzéstől.
    Szünet után
    a Vivók csapatában Szabó helyet cserél Kenyeressel. Alig kezdődik a játék, a rendőrök kivezetik a botrány négy hősét. Az első támadásokat a Vívók vezetik, Skvarek hosszu lövését azonban Gallovich fogja. Rémay II 25 méteres lövése alig valamivel a kapu mellé kerül. Az NSC védelem ismét visszaesik és a Vivók erősen támadnak. Skvarek lövését Gallovich kornerre ejti, Kenyeresét pedig elvetéssel bizonytalanul védi. A 10. percben Dröszler beadására Gallovich kiugrik a kapuból, hibáz, de Skvarek nem tudja a labdát az üres kapuba emelni, a labdát elfogó Horváthot pedig elnyomják. Szabó beadása Gallovich zsákmánya lesz.
    A 18. percben Rémay III. szépen lefut, lövését Neuhaus elvetéssel kiüti a labdát váró három NSC-csatár között, de Spitz elfogja és Lászlóhoz paszszol, aki megszerzi az NSC második gólját. (2 : 0).
    A gól után változó játék alakult ki. A 29. percben László lefut a kapuig, Neuhaus rádobja magát, Lászlónak mégis sikerül kikanalazni a labdát, amely az üres kapu felé gurul, de sikerül a veszélyt elhárítani.
    A 37. percben Skvarek áttöri magát a védelmen, a jobbszélre passzol. Szabó visszaadja, Skvarek ujabb két driblingje után Gallovich kiugrik a kapuból és a levegőben levő labdát Skvarek előle a hálóba fejeli (2:1).
    A gól után a Vivók csatársora rajtaüt az NSC védelmén és a 38. percben Dröszler lefutása után szépen Horváthoz centerez, akinek fejese a magát a labda után dobó Gallovich alatt a hálóba kerül (2:2).
    Az utolsó percekben váltakozó játék folyik kiemelkedőbb esemény nélkül.

    Sporthirlap, 1925. március 23.