magyarfutball.hu

BEAC - Budapesti TC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 16. forduló
játékvezető : Weisz Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.25, 18:12
    Az állandóan támadó BEAC csak az utolsó percekben tudott győzni.

    BEAC-BTC 1:0 (0:0)

    Lágymányos. — 1500 néző. — Biró: Weisz Ferenc.
    BEAC: Stocker— Kotraschek, Boór - Pesovnik, Sághy, Solymosy - Reinhardt, Kertész, Erhardt, Kovács-Buna, Marczinkó. —
    BTC: Palcsek—Horváth III, Gruber— Horváth V, Buchnitz II, Jaloveczky— Buchnitz I, Borsányi, Kertész, Schweng, Hanthy.

    BTC kezd
    s első támadásával kornert ér el. Buchnitz II ügyes akciója veszélyes helyzetet teremt, de Pesovnik tisztáz. Pár perces BTC offenzíva után a BEAC is lassan lábrakap s Erhardt éles lövését Palcsek kiüti, de az egyetemiek közül senki sincs a közelben. Majd hosszu percekig hullározó mezőnyjáték némi BEAC fölénnyel, gólhelyzet nélkül A 29. percben Reinhardt szép centerét Kertész lövi, a Horváth III-tól visszapattanó labdát ugyancsak ő lövi és Palcsek védi. Az utolsó percben a BEAC vehemens támadásokat intéz. Kertész fordulatból lő, majd egy lebegő labdára Erhardt és Palcsek egyszerre ugrik, Palcsek öklözni akarja, de véletlenül Erhardtot szemen üti A 45. p.-ben hendsz miatt a 16-osról szabadrugás, amelyet Reinhardt a kapu fölé emel.
    Szünet után
    a BTC mintegy 10 percig támadásban van, de fokozatosan visszaesik. Borsányi egymás után kétszer lő, először a kapu mellé, majd élesen, amelyet Stocker nehezen véd. Az egyetemi együttes csatársora szép passzjátékkal felnyomul, de Kertész, Erhardt, majd Marczinkó lövése a kapu mellé jut. A BTC halfsora teljesen visszaesik. Borsányi is hátravonul, harmadik bekket játszik s minden veszélyes BEAC támadásnak ő a megakasztója. A BTC eredménytelen kornert ér el, ettől eltekintve azonban a BEAC csatársora a halfsortól megfelelően támogatva most már állandóan frontban van. Kertész egymásután háromszor könnynyelmüsködi el a kínálkozó alkalmat. Reinhardt gyönyörű lövését Palcsek ügyesen fogja. Ugyancsak Reinhardt teremt veszélyes helyzetet, amelyet Gruber szerel. A 26. percben a BTC Hanthy révén reményteli helyzetbe jut, de Stocker rávetéssel véd. Sághy, majd Erhardt lő messziről s utóbbi lövése Horváth III lábáról kornerre jut. A BEAC teljesen kialakult fölényét a piros-fehérek egy-egy rajtaütéssel igyekeznek megváltoztatni A 63. perc a BTC sikerével kecsegtet. Buchnitz II. lefutását Sághy tartóztatja fel, de hibásan adja a labdát a kapu felé, Borsányi rástartol, de átlépi, majd Kertész mellé plasszirozva rontja el a nagyon veszélyes momentumot. Ismét a BEAC támad s Kertész lövését Palcsek kornerra tolja.
    A 38. percben Sághy szabadrugásával Reinhardt a kornervonalig fut, éles beadása kapulécről visszapattan s a rástartoló szemfüles Kovács-Buna három lépésről védhetetlenül gólba helyezi a labdát (1:0).
    A gól után a BTC játékosokon az elkeseredettség erőt vesz az eddigi sima mérkőzést néhány felesleges durvasággal rontják el Horváth III csunyán beletalpal Erhardtba, Reinhardtot és Pesovnikot is lerugják az utolsó percekben.

    Sporthirlap, 1925. március 16.