magyarfutball.hu

Nemzeti SC - VAC 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 16. forduló
játékvezető : Schiller Gyula
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.25, 17:39
    Négy játékost állítottak ki a nívósan indult VAC—NSC mérkőzésen.

    VAC-NSC 2:0 (0:0)

    —Hungária~uti pálya. — Biró: Schiller Gyula. —

    VAC: Fischer— Grosz II, Singer— Móra, Grünblatt, Havas— Haár, Engl II, Boros, Jocke, Klopfer. — NSC: Gallovich— Havas, Török— Weinberger, Tímár, Nau— Rémay III, Volentik, Rémay II, Spitz, László.

    Kapuválasztásnál
    az NSC választja a nappal kedvezőbb oldalt. A gyorslábu szélső csatárok felváltan rohannak le. László lefutását kornerre szerelik, amit Fischer szépen lehuz. A VAC első,komoly, veszélyes támadásából Engel II. kapufát lő. Az egyik részen Grünblatt, a másik csapatban Weinberger tulerélyesen játszanak. Rémay III. kétszeri kitörését a gyors Grosz II. szereli Gyönyörű heves iram, szép játék.
    A VAC csatársor balszárnya merész kombinatív játékából Boros nyolc lépésről a kapu mellé lő. László szép lefutása után centerez, a labdát Spitz lekési. Majd Rémay III beadása vész kárba. Jocke áttörés után lő, de Gallovich nagyszerűen ment. Rémay II erős beadását Spitz gyönyörűen fordulásból lövi, a lövést Fischer bravurosan védi. Spitz távoli lövését kornerre mentik , a sarokrugás után felszabadul a VAC kapuja. Haar kornere után a bíró a félidőt jelzi.
    Szünet után
    az első pillanatokban a középen folyik a küzdelem, majd
    Jocke váratlanul kitör s az NSC hátvédeitől kísérve, nyolc lépésről a bal alsó sarokba védhetetlen gólt plasziroz. (1: 0).
    Még alig eszmélhetett fel az NSC a meglepetéstől, amikor Haar ujabb veszélyes támadását a higgadt Gallovich szépen védi. Vehemens NSC támadások következnek most főként Rémay IIl. révén, akit azonban Havas minden egyes alkalommal szabálytalanul, durván akaszt meg. A sérült Singer a 10. percben beáll, s most már teljes a VAC csapata. De nem sokáig, mert a 13. percben Weinberger faultolja Borost, aki rögtön visszaadja a faultot: a bíró mindkettőt leküldi a pályáról Jocke a lábát fájlalva kiáll, de néhány perc mulva visszatér. Ide-oda hullámzó játék közben,
    a 22. percben egy, a halfoktól kapott labdát Engl II a 16-os vonalról váratlanul fordulásból gyönyörűen a felső jobb sarokba lő. (2: 0)
    Elkeseredett támadásokba kezd az NSC, azonban a VAC védelmi vonalának áttörésén gyengék az akcióik, különösen Grosz II áttörhetetlen gát. A 34. percben Rémay II faultolja Haart, akit kivisznek a pályáról. Rémay II-et a bíró kiállítja. A játék mindinkább eldurvul. A 37. percben Török megrugja Klopfert, aki azonnal elégtételt vesz magának, ezért a bíró kiállítja, Törököt pedig figyelmezteti. Az NSC felforgatja csapatát, Török csatárnak megy, az eredményen azonban változtatni ő sem tud.

    Sporthirlap, 1925. március 16.