magyarfutball.hu

Törekvés - III. Kerület 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 9. forduló
játékvezető : Fenyves Miklós
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. nela: 1.800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.16, 23:27
    III. ker. TVE—Törekvés 1:1 (1:0)

    Halom utcai pálya. — 1500 néző. — Biró: Fenyves Miklós.
    A Törekvés csatársorát Kautzky és Palkó visszatérése ismét akcióképessé tette.
    III. ker. TVE: Neuhaus— Harrer, Mayherr— Werner, Kovásznay, Keck— Schulteisz, Kenyeres, Skvarek, Szabó, Dröszler. _—
    Törekvés: Lenhardt— Mészáros, Siegl— Weber, Lugosi, Bartos— Szántó, Palkó, Kautzky, Veréb, Schreiber.

    Az első félidő
    a III. kerületiek támadásával kezdődik, de csakhamar Szántó nyomul fel, akit autra szerelnek. Majd Kautzky szöktetésénél ismét Szántó fut le, magas centerezését Veréb gyengén Neuhaus kezébe fejeli. Egy perc mulva ismét Szántó fog labdát, lapos centerezése Palkó elé kerül, aki 4 lépésről élesen a kapu mellé lő. Az első percek elfogódottsága után a III. kerület is szóhoz jut Dröszler révén, de Kovásznay feleslegesen faultol. A szabadrugás Szántóhoz jut, akinek erős centerezésére Neuhaus kifut, Veréb elöl már csak öklözni tudja a labdát s a meleg helyzetet Wéber tisztázza. Dröszler elhuz a védelemtől s Siegl csak kornerre tudja szerelni. A korner kapu mögé kerül. Most Palkó szökteti ideálisan Kautzkyt, ez elszalasztja a jó, helyzetet, viszont Szabót Bartos szereli le a lövés pillanatában.
    A 14. percben Kenyeres Skvarek labdáját hirtelen Szabóhoz játssza, aki kapásból élesen lő, de Lenhardt gyönyörűen véd. A következő percben Bartos Dröszlerrel összecsap, a lábát megrándítja és kiáll. Bartos helyébe Veréb megy halfnak. Kovásznay szabadrugását Lenhardt védi, majd Mészáros kornerre szereli Dröszlert, a sarokrugást Lugosi kifejeli a kapuból. A négy csatárral játszó Törekvés nagy lendülettel tör előre, Kautzky a balszélre kerülve centerez, majd ujra labdát kapva kitör, de a kapu előtt föllökik.
    A 23. percben Skvarek tisztára játssza Kenyerest, akinek hatalmas lövése hajszálra süvít el a kapufa mellett. Schreiber kissé offszaidról megszökik, éles beadását Neuhaus csak üggyel-bajjal halassza el a ráfutó csatárok elöl. A 26. percben a III. kerület támadásánál Palkó megboxolja Kecket, a kiállítás azonban elmarad. Siegl könnyelműségéből veszélyes helyzet adódik, amit Lenhardt kifutással tisztáz. A 31. percben Schulteisz egyéni játékkal áttör a Törekvés védelmén, Lenhardt elébe dobja magát s a lövés a fekvő kapus sarkáról a mezőnybe pattan vissza. A 33. percben Bartos visszatér, beáll balösszekötőnek s a Törekvés támadásai ismét felélénkülnek. Veréb labdájára Neuhaus kifut, a labdát elhibázza s Mayherr csak kornerre tudja rugni Szántó elől. A kornert Kovásznay kifejeli Kenyereshez, ez Dröszlert szökteti, aki élesen a kapu fölé lő. Weber labdájával Kautzky kiugrik, Neuhaus elébe dobja magát, Kautzky még estében lő labdája néhány centiméterrel az üres kapu mellé fut.
    A 41. percben Kenyeres magára vonja a Törekvés védelmét, hirtelen Szabóhoz játssza át a labdát, aki 6 lépésről éles lapos lövéssel védhetetlenül küldi a labdát a kapu bal sarkába (1: 0.)
    Schreibernek alkalma volna kiegyenlíteni, de előbb elrontja a jó helyzetet, majd ujra lövőhelyzetbe kerülve, a kapu mellé küldi a labdát.
    A második félidő
    elején a Törekvés belső triója tetszetős kombinációkkal nyomul előre , Mayherr, majd Werner csak az utolsó pillanatban mentenek.
    A 8. percben Szántó szökteti Palkót, aki a kifutó Neuhaussal összeütközik, mindketten zen elesnek, a labda Kovásznay elé kerül, akinek nagy erővel emberbe lőtt labdája kornerre megy. Szántó ideális kornerét Kautzky védhetetlenül fejeli a hálóba (1: 1).
    Kezdés után ujra a Törekvés támad, Bartoshoz kerül a labda, aki kapásból lő s labdája a kapufát surolva jut ki a pályáról.
    Kenyeres elhuz Siegl mellett, átadását Szabó a 16-oson visszatolja, de Kenyeres nagy erővel a kapu mellé lő. Bartos gyönyörűen indítja Schreibert, ennek beadására Neuhaus kifut, Palkó azonban gyorsabb, hirtelen lő s Mayherr a kapuba futva a gólvonalról rugja vissza a labdát. Dröszler vezet két erőtlen támadást, majd Kautzky átsiklik négy védőjátékoson, a 6-as vonalon elveszti a labdát, az Szántóhoz kerül, aki élesen lő, de Neuhaus biztosan véd. A Törekvés csatársorában most Palkó és Bartos helyet cserél s a szárnyak egysége azonnal fölbomlik. A III. kerület most elsőrangú helyzetet szalaszt el, Dröszler lefut, éles centerezését a 6 os vonalon Szabó és Skvarek elhibázza, Kenyeres pedig élesen kapu fölé lövi. Dröszler támad, beadásáról a kifutó Lenhardt lekésik, de Kovásznay az üres kapu előtt habozik s végül leszerelik. Most Schulteisz támad, átadását Kenyeres Skvareknek továbbítja, akinek lövése Mészáros lábáról kornerra pattan. Dröszler korneréből Kovásznay kapura fejel, de Lenhardt biztosan véd. Skvarek jut jó helyzetbe, labdáját önzetlenül Kenyereshez emeli, aki a biztosnak látszó helyzetben a labda mellé rug. Szántó szökik el Kautzky labdájával, centerezését Bartos nagy erővel kapu fölé lövi. Az utolsó percek a III. kerületé. A kiszökő Dröszlert Mészáros fellöki, Szabó szabadrugását Kenyeres a kapu fölé fejeli, majd Mészáros szereli le a Schulteisz támadását is. A felszabadító rugással meg Szántó lefut, éles centerét Neuhaus kivédi s a mérkőzés véget ér.

    Sporthirlap, 1924. november 24.