magyarfutball.hu

BEAC - III. Kerület 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 6. forduló
játékvezető : Iváncsics Mihály
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000
  2. nela: 1.300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.07, 12:06
    III. ker. TVE-BEAC 1:0 (0:0)

    Lágymányosi pálya. — 1000 néző. Biró: Iváncsics Mihály
    A BEAC az utolsó percekben vesztette el a mérkőzést
    III. ker. TVE: Neuhaus— Harrer, Mayherr- Werner, Schwitzer, Keck— Schultheisz, Kenyeres, Skvarek, Szabó, Dröszler. —
    BEAC : Gaál- Kotraschek, Boór -Pesovnik, Sághy, Kvasz— Pluhár, Kertész, Solymossy, Erhardt, Marczinkó.

    A III. ker. TVE kezd
    gyenge széllel szemben és rövid mezőnyjáték után Schulteisz lefut, de Kvasz lába között a kapu mellé lő.
    A csapatok igen lassan melegednek bele a játékba. A 7. percben Dröszler fut le, hosszu beadására Gaál kifut, de Schuleisz előbb éri el és lövése Kvasz lábáról pattan kornerre. A sarokrugást Kertész tereli a mezőnybe. Két perc mulva Boór szabadrugását Harrer kornerre vágja, amelyből Pluhár a kifutó Neuhaus fölött magasan a kapu fölé lő.
    A BEAC fölénye mindjobban kidomborodik, Kertész lövését Neuhaus fogja. A 18. percben jó alkalma van a BEAC-nak a vezetés megszerzésére, Pluhár szép beadását azonban Erhardt jó helyzetből kapu mellé fejeli. Egy perc múlva Marcinkó beadása hozza tiszta helyzetbe Erhardtot, de elhibázza.
    A III. ker. Solymossy faultja miatt megítélt szabadrugással nyomul fel, de Kenyeres lövése elkerüli a kaput. Majd ujból Pluhárnál a labda, aki gyönyörűen megszökik, szép beadását Erhardt lövi, Neuhaus a labdát kiejti és Solymossy kerül tiszta helyzetbe de késlekedik és szerelik. (28. perc.)
    Vívó támadás után Kertész kerül jó helyzetbe, de a kifutó Neuhaus mellett az üres kapu mellé fejel. A 35. percben Skvarek passzával Drőszler fut le, beadását azonban Kenyeres mellé lövi. A Vivók térfelében lefolyt mezőnyjáték után vége a félidőnek.
    Szünet után
    a 2. percben Boór hendsze miatt szabadrugás a REAC ellen. A labda a kapu előtt esik le, Boór tétováz, Gaál a labdára dobja magát, de a ráfutó Skvarek kinyomja alóla és a labda az eleső Skvarek mellett kornerre megy. A következő percben már Pluhár ér el kornert, amelyből Marczinko Neuhausnak fejeli a labdát.
    Ezután több BEAC támadás következik, de a csatárok a legtisztább gólhelyzeteket sorra elhibázzák. Kertész tiszta helyzetbe hozza Marczinkót, aki jó helyzetben lő, de a labdát kornerre védik. A szép kornert Solymossy Marczinkó elé fejeli, aki a hálóba nyomja a labdát, de a bíró offszájd miatt szabadrugást ítél. Egy perc mulva újabb eredménytelen korner a Vivók ellen. A kirugás után Dröszler fut le, összeütközik Kotruschekkel és Pesovnikkal és egy percre kiáll.
    A BEAC fölénye a III. ker. által diktált erősebb iram mellett megtörik és a Vivókat most már gyakrabban láttuk a BEAC kapu előtt. A 30. percben Kenyeres 16 méterről éles saroklövést küld a kapura, amelyet Gaál gyönyörű robinzonáddal kornerre ment. Skvarek hosszu lövését Gaál szépen védi. A 32. percben Skvarek 18 méteres éles labdáját Gaál bravurosan fogja.
    Ezután ujból váltakozó képet ölt a játék. A 38. percben Kertész lövése kapu fölé jut. Erhardt szépen kidolgozott labdáját Marczinkó elhibázza. A 42. percben Erhardt kitűnő gólhelyzetet teremt Kertésznek, aki kapu mellé lő. Egy perc mulva esik a Vivók győztes gólja.
    A félpályánál álló Kertész, Erhardt passzát kapásból hátrafelé rugja, a labda Skvarrk elé kerül, aki átdriblizi az egész védelmet, közelről laposan a kapu sarkába irányítja a labdát, amely az elvetődő Gaál kezét átugorva, a hálóba kerül (1:0).
    A váratlanul esett gól után az egyetemiek megpróbálják a kiegyenlítést, de nem sikerül és a biró csakhamar lefujja a mérkőzést. Ivancsics abszolut precizitással vezette a mérkőzést.

    Sporthirlap, 1924. október 27.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.28, 11:00
    III.ker.TVE BEAC 1:0(0:0)
    Lágymányos. Bíró: Iváncsics Mihály.
    III. k. TVE: Neuhaus—Harrer, Mayherr—Werner, Schwitzer, Keck —Schultheisz, Kenyeres, Skvarek, Szabó, Dröszler.
    BKAC: Gaál—-Kotraschek, Boór - Pesovnik, Sághy, Kvasz—Pluhár, Kertész, Solymossy, Erhardt, Marczinkó.

    1:0 Skvarek (88 p.)
    Nemzeti Sport, 1924.10.27.